- Adım
- Bahri
- Cihazım
- mi a2
- Konular
- 1
Geliştirici Seçeneklerde USB hata ayıklama modunu açmamışım galiba. Tam da emin değilim gerçi. 6. adımda ilk olarak cmd ekranına telefonun bağlı olup olmadığını anlamak için Bootloader kilidini açma konusunda gördüğüm adb devices yazarak bağlı olduğunu netleştirdim ve peşinden 6. adımdaki komutları yaparak yüklemeyi başardım. Benim ile aynı sorundan muzdarip biri çıkarsa diye buraya ekliyorum.Merhaba. Telefonu Mİ A2'den Mi 6X çevirdim. Ancak Romu kuramadım. Çünkü TWRP Romu bulamadım. Tahminim romu telefona atmadım. Çevirme rehberinde de romu hangi aşamada telefonun hafızasına atmam gerektiğine dair bir talimat yoktu ne yazık ki. Şahsan bu rom kurma işlemlerini en son 2012 yıllarında Samsung Galaxy S3 de yapmıştım ve orada genelde hafıza kartına atıp yüklerdim. Ancak Mi A2'de hafıza kartı da mevcut değil. Herhalde kablodan bilgisayardaki dosya üzerinden yükleme yapacak dedim fakat öyle olmuyormuş. O aşamada bilgisayar telefonu da görmediğinden dosyayı da içine atamadım. Ben de telefonu açabilme adına tekrardan Mİ A2'ye dönüş yapayım dedim ve yazılanları harfiyen yaptım. Herhangi bir sorun çıkmadı şuana kadar ancak son 6. aşamada "fastboot flash splash splash.img" yazıyorum ve ekte paylaştığım ekran görüntüsündeki durumda kalıyor. Herhangi bir hata veya yüklendiğine dair bir yazı çıkmıyor. Telefon açılıyor ama eksik işlem yapmak istemediğimden sorayım dedim. Şu aşamada son dosyayı nasıl kurarım? Cevabınız için şimdiden teşekkürler.Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.
Bu aşamada ilk gönderide yazılanların tamamını yapmış bulunmaktayım. Telefon Anroid 9 olarak açıldı. Güncellemeler var gözüküyor. Bu durumda anladığım kadarıyla ota üstünden güncelleme aldığım manasına geliyor. Telefon her açılışta bir uyarı veriyor bootloader kilidi açık diye galiba ve bu sebeple Bootloader kilidini kapatmak istiyorum. Fastboot modunda ADB açıp "fastboot flashing lock" yazdığım takdirde bootloader kilidi de kapanır mı? Telefonu ilk aldığım aşamaya mı getirmiş olurum? (Gerçi en son işlemi yaparken fastboot ekranı siyah olmuştu konu da yazdığı gibi bu bootloader kapatmaya bir engel teşkil eder mi? Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.