Sohbet Mi 6 ya Google kamera kurmak...

veli_blod

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Veli
Cihazım
Poco X3 NFC
Meslek
Öğrenci
Konular
75
Sayın hocam gcam dediğimiz şey Google mühendisleri tarafından android cihazlar için geliştirilen ve Google pixel ile Nexus tarafından desteklenen bir uygulamadır. Sizin anlayacağınız diğer firmaların üç dört kamera ile yapamadığını adamlar tek kamera ile yapıyor.
Peki ben twrp, magisk ve root yapmak istemiyorum ama Google kamerayı kullanmak istiyorum derseniz maalesef Stock kamera ile yetinmek zorunda kalırsınız. Root olmadan camera2 apiyi etkinleştiremez, etkinleştirmeyince de Google kamerayı çalıştıramazsınız. Yani sözün özü külfet olmadan emek olmaz, emek vermeden de yemek yenmez.
Google kameranın işlemciyle ne gibi alakası vardır sorunuza gelince, o konuda cevap verebilecek yeterli tecrübeye ise sahip değilim. Yanlış bilgi vermek istemem.
Hocam verdiğiniz bilgi konusunda bende hem fikirim lakin şöyle bir durum yaşadım ve o yüzden sormak istedim bu adam root şart demeden yapmış

Ekli dosyalar

• Screenshot_2019-03-18-23-45-34-007_com.facebook.katana.png
    Screenshot_2019-03-18-23-45-34-007_com.facebook.katana.png
    309,7 KB · Görüntüleme: 30
  • Screenshot_2019-03-18-23-45-48-716_com.facebook.katana.png
    Screenshot_2019-03-18-23-45-48-716_com.facebook.katana.png
    675,9 KB · Görüntüleme: 30

Koçara

Eğitime adanmış bir ömür...
Premium Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Avni Ataver
Cihazım
Xiaomi 13 Pro
Meslek
Eğitimci
Konular
45
Hocam verdiğiniz bilgi konusunda bende hem fikirim lakin şöyle bir durum yaşadım ve o yüzden sormak istedim bu adam root şart demeden yapmış
Laf kalabalığından başka bir şey değil hocam. Forumda Google kamera ile alâkalı açılmış onlarca konu var. Onları bir araştırın. Eğer oluyorsa da bir de siz tecrübe edin. Oluyor mu olmuyor mu bizzat görün. Daha ne diyeyim?

StubborN

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
Adım
Serkan
Cihazım
Mi 8
Konular
0
Laf kalabalığından başka bir şey değil hocam. Forumda Google kamera ile alâkalı açılmış onlarca konu var. Onları bir araştırın. Eğer oluyorsa da bir de siz tecrübe edin. Oluyor mu olmuyor mu bizzat görün. Daha ne diyeyim?
forumda gördüklerimden anladığımı aktarıyorum yanlışım olursa düzeltin hocam, gcam çalışması için camera2api'ye ihtiyaç duyuyor ve root da camera2api'yi etkinleştirmek için yapılıyor. ben mi 8 kullanıyorum, mi 8 için xiaomi güncelleme ile camera2api'yi etkin hale getirmiş ve gcam root gerektirmeksizin kullanılabiliyor. yani ben son gcam versiyonunu kullanıyorum ama "hayır bu iş rootsuz olmaz, sen kullandığını zannediyorsun"luk bir durumum varsa düzeltir misiniz hocam? forumda okuduklarımla yaptığım için eğer bir bilgi eksikliğim varsa tamamlamak adına tecrübelerinize başvuruyorum hocam. (Stock çekimleri ile gcam çekimlerinde çok fark var ama root ile bu iş daha öteye taşınıyor mu onu öğrenmek istedim.:))

Destiny97

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
İsmail
Cihazım
Xiaomi Mi 6
Meslek
Öğrenci
Konular
36
forumda gördüklerimden anladığımı aktarıyorum yanlışım olursa düzeltin hocam, gcam çalışması için camera2api'ye ihtiyaç duyuyor ve root da camera2api'yi etkinleştirmek için yapılıyor. ben mi 8 kullanıyorum, mi 8 için xiaomi güncelleme ile camera2api'yi etkin hale getirmiş ve gcam root gerektirmeksizin kullanılabiliyor. yani ben son gcam versiyonunu kullanıyorum ama "hayır bu iş rootsuz olmaz, sen kullandığını zannediyorsun"luk bir durumum varsa düzeltir misiniz hocam? forumda okuduklarımla yaptığım için eğer bir bilgi eksikliğim varsa tamamlamak adına tecrübelerinize başvuruyorum hocam. (Stock çekimleri ile gcam çekimlerinde çok fark var ama root ile bu iş daha öteye taşınıyor mu onu öğrenmek istedim.:))
Doğrudur hocam benim bildiğim snapdragon 845 işlemcili xiaomi telefonlarda camera2api açık geliyor.

Koçara

Premium Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Avni Ataver
Cihazım
Xiaomi 13 Pro
Meslek
Eğitimci
Konular
45
Konu başlığı Mi6 içindi eğer dikkat ettiyseniz. Kaldı ki bizim cihazlarımızda camera2 api olmadığı için rootluyoruz. Sizin cihazınızda etkin ve Google kamera stabil çalışıyorsa problem yok demektir. Daha ötesi ne olsun?

shuj

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
...
Cihazım
Xiaomi Mi6
Meslek
Fotoğrafçı
Konular
27
Gözünüz aydın hocam hayırlı olsun yeni kameranız :) yeni diyorum çünkü gerçekten cihaza başka bir kamera monte edilmiş gibi değişim görünüyor :) Mi6 aldığımda en fazla şikayet ettiğim kamerasıydı neyse ki Gcam imdada yetişti inlove~~

Koçara

Premium Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Avni Ataver
Cihazım
Xiaomi 13 Pro
Meslek
Eğitimci
Konular
45
Gözünüz aydın hocam hayırlı olsun yeni kameranız :) yeni diyorum çünkü gerçekten cihaza başka bir kamera monte edilmiş gibi değişim görünüyor :) Mi6 aldığımda en fazla şikayet ettiğim kamerasıydı neyse ki Gcam imdada yetişti inlove~~
ozgrcvdr hocamın dediği gibi Mi6 zaten efsane bir cihaz hocam. Tek eksiği kamerasının düşük ışıkta yetersiz kalmasıydı. Gcam yükleyince telefon da hakiki kimliğine kavuşmuş oldu.

Burakalpsen

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Burak
Cihazım
Xiaomi Mi 6
Konular
11

Skorpi

Don't Worry, Be Happy :-)
Yönetici
Co-Admin
Premium Üye
MIUI Expert
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Cumhur
Cihazım
Mi 11T Pro
Konular
294
2. linkteki yöntem ile 2 3 aydır sorunsuz kullanıyorum. MIUI global rom. Sadece Gcam kurmak için mi6 da root atmaya gerek yok.
Bir iki resim atın da, sizin kameranızı görelim hocam, bakalım nasılmış

Gesendet von meinem MI MAX 3 mit Tapatalk

shuj

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
...
Cihazım
Xiaomi Mi6
Meslek