Rom Mi 6 Miui10 ilk Custom Rom

ozgrcvdr

Elit Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Özgür
Cihazım
Xiaomi mi 6
Konular
23
Hocam kusura bakmayın ben iPhone dan yeni geçtim Android'e ve pek anlamıyorum bu rom yükleme işlerinden falan. Pek anlamadığım için de yanlış bişey yapıp telefona zarar vermek istemiyorum. Sizler gerçekten tecrübe sahibisiniz bu konular da. Yaptığınız yorumlardan belli ama işte ben daha yeni yeni öğrendiğim için pek bilmiyorum sizlerin yönlendirmesini benim için daha iyi olur. O İlk sayfadaki linkten indirdim 1.30 GB lik bi dosya ama onu nasıl kuracağımı kurduktan sonra telefonun dili yabancı oluyor galiba. Sonra Türkçeye nasıl çevirebileceğimi bilmiyorum
Bence hiç bulaşma hocam.bu custom rom,senin benim gibi biri yapmış ama tabii senden benden kat ve kat bilgi birikim sahibi biri.cihazını yeni almışsın güle güle kullan.bu rom da iki dil var çince ve İngilizce.bu romu kurabilmen için cihazının bootloader kilidini açman ve cihazına twrp yüklemen gerek.bilmeyenler için bu işler biraz karışık gelebilir.sana tavsiyem cihazını olduğu gibi kullanıp iyice keşfetmen ve boş vakitlerde cihazınla ilgili açılmış olan konulara gözatıp ufkunu genişletmen.bu rom çokta ahım şahım bi rom değil.ben meraktan yükledim ve elle tutulur bi fark yok o yüzden boşuna yükleme bence :)

musty28

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mustafa
Cihazım
Xiaomi Mi 6
Konular
6
Hocam kusura bakmayın ben iPhone dan yeni geçtim Android'e ve pek anlamıyorum bu rom yükleme işlerinden falan. Pek anlamadığım için de yanlış bişey yapıp telefona zarar vermek istemiyorum. Sizler gerçekten tecrübe sahibisiniz bu konular da. Yaptığınız yorumlardan belli ama işte ben daha yeni yeni öğrendiğim için pek bilmiyorum sizlerin yönlendirmesini benim için daha iyi olur. O İlk sayfadaki linkten indirdim 1.30 GB lik bi dosya ama onu nasıl kuracağımı kurduktan sonra telefonun dili yabancı oluyor galiba. Sonra Türkçeye nasıl çevirebileceğimi bilmiyorum

Kardeş 12 yıl gibi bir aradan sonra bende yakın zamanda ios'dan androide geçtim, benim felsefem merak ve risk yoksa sonuçta yoktur. Sana tavsiyem kolay kolay olmaz ama kalıcı bir hata yapmamak için yavaş yavaş ilerlemen. İlk önce bootloader kilidi kapalı ise (yeni aldı isen kapalıdır) kilidi aç ve sonrası zaten gelecek. Bu forumda "bootloader kilidi açma" diye aratsan yüzlerce sonuç çıkacak zaten. Fakat unutma ki bu işlemler sonucunda nadiren de olsa telefonu perte çıkartabilirsin, bende hem mi 6, hem mi note 3 üç var her ikisininde bootloader kilidini açtım ve custom rom yükledim.

ozgrcvdr

Elit Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Özgür
Cihazım
Xiaomi mi 6
Konular
23
musty28 hocam ilk mesajı güncelleyip gcam kurulumunu da anlatmışsın eöeğine sağlık peki bu gcam supersu da çalışıyor mu acaba yoksa illa magisk mi yüklemek gerek?

musty28

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mustafa
Cihazım
Xiaomi Mi 6
Konular
6
musty28 hocam ilk mesajı güncelleyip gcam kurulumunu da anlatmışsın eöeğine sağlık peki bu gcam supersu da çalışıyor mu acaba yoksa illa magisk mi yüklemek gerek?
Düzeltme: Gcam için magisk modülü kısmını unuttum supersu da çalışan modül veya ne gerekir bilmiyorum bu sebepten çalışmaz.

Son düzenleme:

vega1977

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
Haşim
Cihazım
Mi5 pro
Konular
2
Arkadaslar dayanamayip mi6 ya yukledim bu romu.eu betadan gecmistim ve bu rom eu beta tadi veriyor.10 dk once yukledim bi problem goremedim.3 parti temalar yine yukleniyor sorunsuz,xperia klavye kurdum ama dil ingilizce oldugu icin turkce karakter yok,adaway 3.3 calisiyor,simdilik bi problem yok tavsiye ederim.ekran resmi ekleyecektim ama ekleyemedim.opera kullaniyorum dosya ekle deyince galeriyi gostermiyor sadece kamera ve kaydedici.bu sorunu bi sekilde cozerim.gereksiz uygulama yok romda.
Root toolcase yi kur çeşitli yazan yerde telefon dilini değiştir seçeneği var ordan dene kardeşim dilin değişmesi lazım o şekilde

MI 5 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

vega1977

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
Haşim
Cihazım
Mi5 pro
Konular
2
Burda olduğu gibi
Görselleri görebilmek için kayıt olmanız gerekmektedir

Skorpi

Süper Üye
Onursal Yönetici
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Cumhur
Cihazım
Mi 11T Pro
Konular
294
Denemedim ama % 99 çalışır sonuçta root her iki şekilde de var.
Üstadım, rica etsem, ilk mesaja kalın ve renkli olarak BL kilidiniz açık ve TWRP yüklü olmalı yazarmısınız, hala Custom romun ne olduğunu maalesef bilmeyenler var.... Teşekkürler

Gesendet von meinem MI MAX 2 mit Tapatalk

Cihangir58

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Cihangir
Cihazım
Mi 6 seramik
Konular
2
Tavsiyeleriniz için çok teşekkür ederim hocalar:) bootlader kilidini ne olduğunu nasıl olduğunu bile bilmiyorum valla Teknosa dan aldım ürünü mi 6 128 GB seramik modeli. Dediğiniz gibi zamanla çözecem artık bu rom olayını. Belki güncelleme gelince otomatik olarak yüklerim bende. Tekrar çok teşekkür ederim tavsiyeleriniz için:)

ozgrcvdr

Elit Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Özgür
Cihazım
Xiaomi mi 6
Konular
23
Burda olduğu gibi
Görselleri görebilmek için kayıt olmanız gerekmektedir

Öneri için teşekkür ederim.kimi yee türkçe oldu kimi yer yine ingilizce.mesela ayarlar yine ingilizce hep :)
[doublepost=1528131769,1528131716][/doublepost]
Tavsiyeleriniz için çok teşekkür ederim hocalar:) bootlader kilidini ne olduğunu nasıl olduğunu bile bilmiyorum valla Teknosa dan aldım ürünü mi 6 128 GB seramik modeli. Dediğiniz gibi zamanla çözecem artık bu rom olayını. Belki güncelleme gelince otomatik olarak yüklerim bende. Tekrar çok teşekkür ederim tavsiyeleriniz için:)
Tel açılırken unlocked mi yazıyor yoksa lock mu?
[doublepost=1528132015][/doublepost]
Hocam bu konudan başlamanı tavsiye ederim oku anla öğren tecrübe kazan diye,yorumlarına baktım globaldesin sıkıntıların var güncellemeler sana gelmiyor falan.bu konunun içinde ilk yorumda bl (bootloader kilidi)açma linki de verilmiş.özgürlüğe doğru yürümek için ilk kapının anahtarı yani bootloader i açmalısın :)

Rehber - Xiaomi Mi6 Twrp Recovery + Xiaomi.eu Rom v.7.1 Kurulumu
[doublepost=1528140386][/doublepost]
Denemedim ama % 99 çalışır sonuçta root her iki şekilde de var.
Hocam bende sim kart ayarlarında volte etkin-aktif görünüyor?

Üst Alt