Rom Mi 6 Miui10 ilk Custom Rom

Cihangir58

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Cihangir
Cihazım
Mi 6 seramik
Konular
2
Öneri için teşekkür ederim.kimi yee türkçe oldu kimi yer yine ingilizce.mesela ayarlar yine ingilizce hep :)
[doublepost=1528131769,1528131716][/doublepost]
Tel açılırken unlocked mi yazıyor yoksa lock mu?
[doublepost=1528132015][/doublepost]
Hocam bu konudan başlamanı tavsiye ederim oku anla öğren tecrübe kazan diye,yorumlarına baktım globaldesin sıkıntıların var güncellemeler sana gelmiyor falan.bu konunun içinde ilk yorumda bl (bootloader kilidi)açma linki de verilmiş.özgürlüğe doğru yürümek için ilk kapının anahtarı yani bootloader i açmalısın :)

Rehber - Xiaomi Mi6 Twrp Recovery + Xiaomi.eu Rom v.7.1 Kurulumu
[doublepost=1528140386][/doublepost]
Hocam bende sim kart ayarlarında volte etkin-aktif görünüyor?
Özgür hocam sağol güzel önerin için ama ben telefonu ilk aldığım gün güncelleme gelmişti otomatik. Bu 9.3.2.0 güncellemesiydi galiba. Bu bootlader kilidi açık olmasaydı gelir miydi bu güncelleme?
[doublepost=1528141095][/doublepost]
Öneri için teşekkür ederim.kimi yee türkçe oldu kimi yer yine ingilizce.mesela ayarlar yine ingilizce hep :)
[doublepost=1528131769,1528131716][/doublepost]
Tel açılırken unlocked mi yazıyor yoksa lock mu?
[doublepost=1528132015][/doublepost]
Hocam bu konudan başlamanı tavsiye ederim oku anla öğren tecrübe kazan diye,yorumlarına baktım globaldesin sıkıntıların var güncellemeler sana gelmiyor falan.bu konunun içinde ilk yorumda bl (bootloader kilidi)açma linki de verilmiş.özgürlüğe doğru yürümek için ilk kapının anahtarı yani bootloader i açmalısın :)

Rehber - Xiaomi Mi6 Twrp Recovery + Xiaomi.eu Rom v.7.1 Kurulumu
[doublepost=1528140386][/doublepost]
Hocam bende sim kart ayarlarında volte etkin-aktif görünüyor?
Özgür hocam sağol güzel önerin için ama ben telefonu ilk aldığım gün güncelleme gelmişti otomatik. Bu 9.3.2.0 güncellemesiydi galiba. Bu bootlader kilidi açık olmasaydı gelir miydi bu güncelleme?

musty28

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mustafa
Cihazım
Xiaomi Mi 6
Konular
6
Bootloader kilidi açık olması güncellemeye engel bi durum değil kapalıda olsa açıkta olsa orijinal romlarda otomatik gelir.

yusuf46300

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
Yusuf
Cihazım
Mi note 10
Konular
6
Hoc
İngilizce ve Çince dil var sadece.
[doublepost=1528023784,1528023363][/doublepost]
Ben format data yaparak kurdum belkide vipe yaparak kurulabilir denemedim.
Hocam bu romda Ota güncellemesi geliyor mu acaba?
[doublepost=1528229721][/doublepost]Hocam bu romda OTA güncellemesi geliyor mu kusura bakmayın ikinci kez yazdım

ozgrcvdr

Elit Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Özgür
Cihazım
Xiaomi mi 6
Konular
23
Hoc
[doublepost=1528229721][/doublepost]Hocam bu romda OTA güncellemesi geliyor mu kusura bakmayın ikinci kez yazdım
Gelmez hocam,yeni güncellemeyi indirip manuel kurarsın twrp den

musty28

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mustafa
Cihazım
Xiaomi Mi 6
Konular
6
Hoc
Kardeş bilmediğim için yazmadım ama büyük ihtimal gelmiyordur.

Sent from my MI 6 using Tapatalk

ozgrcvdr

Elit Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Özgür
Cihazım
Xiaomi mi 6
Konular
23
Kardeş bilmediğim için yazmadım ama büyük ihtimal gelmiyordur.

Hocam ben supersu sürümünü kullanıyorum,en son çıkan magisk sürümünü twrp den sadece install diyerek flaşlasam root çakışması yaşarmıyım acaba?xda da yeni sürümleri dirty flash yaparak yükleyebiilirsiniz demişler ama bütün sürümler supersu ile geliyordu,en sonuncusu magisk oldu

musty28

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mustafa
Cihazım
Xiaomi Mi 6
Konular
6
Hocam ben supersu sürümünü kullanıyorum,en son çıkan magisk sürümünü twrp den sadece install diyerek flaşlasam root çakışması yaşarmıyım acaba?xda da yeni sürümleri dirty flash yaparak yükleyebiilirsiniz demişler ama bütün sürümler supersu ile geliyordu,en sonuncusu magisk oldu
Bana fikrimi soruyorsan magisk kullanmak çok daha iyi gibi geliyor veya ben hep magisk ile içli dışlı olduğum için de olabilir. Supersu yu kaldırmaya ve magisk yüklemeye çalıştım ama hep hata verdi bende magisk e geçmek için 8.6.4 olanı yükledim.

buraoca2

...Em Ay You Ay...
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Burak KOCA
Cihazım
Xiaomi Mi6
Konular
4

Flashlamaz hata verir hocam. Önce Romdan Supersu yu çıkarıp (Çıkartılabiliyor ise), Romu flashlayin, sonra Magisk flashlayin. Ya da Supersuyu kaldırıp, hemen Twrpye girip Romdaki boot.img dosyası flashlanilmasi öneriliyor, ama ben hiç denemedim bunu baştan söyliyim.

Skorpi

Süper Üye
Onursal Yönetici
MIUI Expert
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Cumhur
Cihazım
Mi 11T Pro
Konular
294
Önce SuperSu içinden unroot yapacaksınız, sonra Magisk manager apk sını yükleyeceksiniz ve twrp den magisk zipi fleşleyerek, işlemi tamamlayacaksınız...kolay gelsin

Gesendet von meinem MI MAX 2 mit Tapatalk

ozgrcvdr

Elit Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Özgür
Cihazım
Xiaomi mi 6
Konular
23
Önce SuperSu içinden unroot yapacaksınız, sonra Magisk manager apk sını yükleyeceksiniz ve twrp den magisk zipi fleşleyerek, işlemi tamamlayacaksınız...kolay gelsin

Gesendet von meinem MI MAX 2 mit Tapatalk
Hocam onu biliyorum sağol yine de aynı rom son versiyonu magiskle geliyor,ben sondan bi önceki sürüm kullanıyorum,bu da supersu yüklü gelmişti.yani bi üst versiyon,dirty flash la yüklenen şey işte :)o zaman supersu unroot yapıp son sürümü yüklücem.onda zaten magisk yüklü.
Edit:işimi doğaçlama hallettim.supersu ayarlardan unroot yapacaktım aslında ama çok fazla uyarı çıktı,stock boot stock recovery terimleri beni korkuttu açıkçası.3-4 kez ikaz çıktı.sandım ki unroot edersem beni öldürecekler,uyarılar o biçimdi yani :)bende system app remover i açtım supersu yu kaldırdım ama nedense root kalkmadı.rootlu uygulamalarda işlem bile yaptım supersu yu sildikten sonra.ve karar verdim açtım twrp yi install dedim magisk yüklü olan son versiyonu flaşladım.botta kalır diye korktum ama kalmadı açıldı magisk yüklü ve çalışıyor

Son düzenleme:
Üst Alt