Mi 6 9.5.6.0 Gecelik

Aragor33

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emrah
Cihazım
Mi6
Konular
5
Sabah kalktığımda gecelik sürüm 9.5.6.0 güncellemesi geldi. 359 mb büyüklüğünde... Sistem performans olarak

Moderatör tarafında düzenlendi:

emrahuzun84

Yeni Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
emrah
Cihazım
xiaomi mi6
Konular
1
Hocam mi band 2 yi bende mi fit ve notify band ile kullanıyorum programları yalnız istisnalara ekleyemedim. İlk yüklediğimde programları sonlandırınca bildirim çubuğundan kaybolup sonra tekrar açılıyor ve tekrar Bluetooth a bağlanıyordu. Şimdi artık bildirim çubuğundan gitmiyorlar ama sanki Bluetooth u kesip tekrar bağlıyor gibime geldi. Bu konuda bana yardımcı olabilir misiniz? Bi türlü istisnalara ekleyemiyorum.[/QUOT ben hiç istisnalaralara eklemedim. Bluetooth actigim gibi otomatik calisiyor. Sürekli aktif sekilde bagli kaliyor. Programi silip tekrar yukleyerek dene istersen. İlk kurulumdaki istedigi izin ayatlari bozulmustur belki.

Oyla:

KuheyLan

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Yuşa
Cihazım
Xiaomi Mi 6
Konular
3
9.5.3 kullanıyordum 9.5.6 ya ota olarak güncelleştirme yaptim şarj mükemmel olmuş hunharca kullandım 9.5.3 te birkaç çökme 3 5 saniye takılma yasadim bunda bir problem yok. Sarj berbatti sabah baktığımda 100 den 92ye falan iniyordu şimdi 1 bile gitmedi. Kulaklik sesi her zamanki gibi aynı güzel type-c kulaklık kullanıyorum. Not: ilk gün deneyimi
[doublepost=1524777875,1524777595][/doublepost]
9.2.3 te durmak hata telefondan soğumuştum sende nasıldır bilme
Evet herkes ya 9.2.2 yada 9.5.6 diyor o yuzden bendeki surumden biran once kurtulmalıyım ama son guncelleme hakkinda hala tatmin edici genel bi sonuc yok boyle giderse eski roma gececegim nasıl yapicagimi bilmesemde aydınlatmıyorlar

Oyla:

makina11

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
ali
Cihazım
xiaomi mi6
Konular
0
İki gün önce, saat 00.30 itibarıyla Mi 6 Cihazıma gelen 9.5.6.0 kararlı 1.5 GB güncellemesini forumda görüş bildiren arkadaşların en stabil dedikleri ve benim de mi 6 yı kullanmaktan zevk almamı sağlayan 9.2.2.0 sürümünü terk etmek gibi bir delilik yaparak güncelledim. On dakika gibi kısa bir zamanda hiç bir sorun yaşamadan yükleyip kurdum. Bir çok arkadaşın benim gibi yeni sürümü kurmak istediklerini ama bire bir yaşanan bazı problemlerden dolayı ( 9.2.3.0 de olduğu gibi ) tereddüde kapıldıklarının farkındayım. Tabii bunun üstesinden gelmenin iki yolu var. İlki benim gibi gözü kapalı güncelleme yapacaksınız yada zamana yayarak güncelleme yapan arkadaşların iyi-kötü deneyimlerini baz alarak kendinize bir yol haritası çizeceksiniz. Gördüğüm kadarıyla bir çok arkadaşımın kafası karışık ve ne yapması gerektiği hususunda bir kararsızlık içindeler.Belki uzun bir yazı olacak ama daha önce yaşanan sorunları da kıyaslayarak 9.5.6.0 kararlı güncellemesiyle ilgili deneyimlerimi paylaşmak istiyorum. Tabii bunlar 48 saatlik, ileride ne gibi değişiklikler yaşanabilir onu bilmem mümkün değil..
1. Bazı arkadaşlar güncellemede sıkıntı yaşıyorlarmış ben yaşamadım. Güncelle butonuna tıkladım. On dakikada yükleyip kurdu ve yeniden başlattıktan sonra gayet stabil çalışıyor.
2.Parmak izi tuşu...Evet bu konuda küçük bir sıkıntı var. 9.2.2 ye göre bir tık geç açılıyor ama ben yine de bunu bir sorun olarak görmüyorum. Zira piyasada dört-beş bin liraya satılan bir çok modelden daha iyi bir parmak izi okuyucusu olduğunu düşünüyorum.( kardeşimin İphone 8+ından iki kat hızlı)
3.Kameraya gelince...bu husus benim için öncelik arzeden bir konuydu. Çünki bu cihazı almamdaki en büyük sebeplerden biri Mi 6 nın kamera performansıydı.Özellikle de portre modu... Yeni sürümde kısa videolar için yeni filtre özelliği gelmiş ama ben kullanmadım. Güzellik moduna direk kamerayı açınca giriyordunuz şimdi çoklu mod da kullanabiliyorsunuz. Bu da öyle büyütülecek bir problem olmasa gerek. Daha önce potre modunda bazen odaklanma problemi yaşıyordum Görüntüler tamamıyla bulanık çıkıyordu. Sanki o sıkıntı giderilmiş gibi geldi. Kamera çerçevesinde bazı arkadaşların şikayet ettiği gibi bir ısınma problemi ise yaşamadım.
4.Şarj problemine gelince şöyle izah edeyim. Şarjım yüzde 19 da iken şarj cihazınızı takın diye uyarı aldım. Şarja taktım ve bir saat yirmi dk. da yüzde yüz şarj oldu. Kullanım esnasında şarjın bitmesiyle ilgili öncekine nazaran öyle bariz bir fark görmedim. Hatta biraz daha iyi olduğunu söyliyebilirim.
5. Arayüz kullanımında, uygulama açılışlarında ve geçişlerde ise bariz bir hızlanma var, bu kesin.
6. Daha önceleri konuşma sırasında nadiren de olsa karşı tarafa ses gitmemesi ve kesilmeler yaşamıştım. Sanki o sorun da ortadan kalkmış gibi. İleri de ne olur bilemem.
7.En beğendiğim özelliklerden biri ise Security Status diye bir uygulama gelmesi. Google Play koruması uygulamalarınız ve cihazınızı düzenli olarak kontrol ediyor ve herhangi bir güvenlik riskinde size bilgi veriyor. Mi 6 ya geçmeden daha önceki cihazımda bununla alakalı bir iki sıkıntı yaşamış ve çözüm bulmakta zorlanmıştım. Açıkçası bu özellik hoşuma gitti.
Yine de herkesin kullanım amacı farklı olduğu için güncelleme vasıtasıyla gelen değişiklikler çoğumuzun hoşuna gitmeyebilir. Mesela bazı arkadaşlar tarayıcının üst tarafının mavi renkte olmasından şikayet etmişler benim ise hoşuma gitti. Yani şikayet edilebilecek bir sorun olarak algılamadım. Huawei teknik servisinde çalışan bir arkadaşım bana Android cihazlara gelen her global güncellemenin o cihazın daha stabil çalışması için mutlaka yüklenmesi gerektiğini ve güncelleme sonrasında oluşacak problemlerin bir sonraki güncellemeyle mutlaka düzeltildiğini söylemişti. 9.5.6.0 iki hafta içinde kullandığım üçüncü sürüm. 9.2.2.0 dan iyi olduğunu söyleyemem ama adamlar bir şeyleri daha stabil hale getirmek için hakikaten uğraşıyorlar. Ben de arkadaşımın tavsiyesine uyup güncellemeyi yaptım. Şimdilik sorun yok ama ileride ne olur onu bilemem.
NOT: Sizler için ne derece ölçü olur bilmiyorum ama güncellemeden önce ( 9.2.2.0 sürümünde) Mİ 6 CİHAZIMIN ANTUTU PUANI 189488 çıkmıştı. Güncelleme sonrası ( yani 9.5.6.0 sürümünde) yaptığım testte ise 207969 olarak çıktı. Kesin emin değilim ama sanırım bu puan bir Mİ 6 cihazın aldığı en yüksek antutu puan olsa gerek.En azından ben internette bu puana rastlamadım.
Uzun bir yazı oldu biliyorum. Başınızı ağrıttı isem hakkınızı helal edin lütfen. Deneyimlerimi sizlerle paylaşmak istedim. Yardımcı olabildiysem ne mutlu bana. İyi forumlar...
guncelleme sonrasi aldigim antutu puani

Ekli dosyalar

• Screenshot_2018-04-27-01-57-33-742_com.antutu.ABenchMark.png
    Screenshot_2018-04-27-01-57-33-742_com.antutu.ABenchMark.png
    125 KB · Görüntüleme: 66
Oyla:

dosojinn

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
uzman
Cihazım
mi6
Konular
3
yeni güncelleme ile ekran kilitleme sesi değişmiş. bu sesi eskiye döndürme yolu var mıdır? bu ses hoşuma gitmedi

Oyla:

Shero

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Şirkan
Cihazım
Mi 6
Konular
0
Arkadaşlar lütfen bana net cevap verir isiniz? 9.2.3.0 mı daha iyi yoksa 9.5.6.0 mı. Güncellemeye değerimi?

Oyla:

rainmaker35

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
başlangıç
Cihazım
mi6
Konular
0
Arkadaslar 9.5.6 dan sonra ekran yansıtma calısmıyor.telefon ekranını tv ye aktaramıyorum.sureklı hata verıyor.bı oncekı surumde gayet stabıl calısıyordu.nasıl cozerız bılgısı olan ??

Oyla:

muratn6

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Murat
Cihazım
Xiaomi Mi 6
Konular
1
Arkadaşlar lütfen bana net cevap verir isiniz? 9.2.3.0 mı daha iyi yoksa 9.5.6.0 mı. Güncellemeye değerimi?
9.2.2.0 - 9.5.6.0 deseniz kararsız kalabilirdim ama 9.2.3.0 dan kesinlikle daha iyi

MI 6 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Oyla:

mlhkrrsln

Yeni Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
mlh
Cihazım
Mi6
Konular
0
Güncellemeyle birlikte sahibinden.com, memurlar.net, letgo gibi uygulamalardan artık anlık bildirimler geliyor bu çok iyi olmuş

Oyla:

istehayat

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
istehayat
Cihazım
mi 6
Konular
7
Ben de böyle sadece performans artışı var. Pil durumunu gozleyemedim
Görselleri görebilmek için kayıt olmanız gerekmektedir

9.5.3.0'dan güncelleyecekler için: 359 MB.

Bende bu şekilde geldi.Bu şekilde olan var mı?
Bunu güncelleyip telefonda ne gibi bir değişiklik oldu pil süresi azaldımı arkadaşlar?

Oyla:

memintaniyan

Yeni Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Mehmet Emin
Cihazım
mi6 plus
Konular
0
Öncekine nazaran çok daha hızlı bir telefon haline geldi hassasiyet de arttı önerim yüklemeniz yönünde

Mi6

Oyla:
Üst Alt