Soru Mi 5s Plus Kullanan Arkadaşların Dikkatine

blackbair

Yeni Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
bayram
Cihazım
lg
Konular
1
herkese selam. Arkadaşlar Mi5s Plus almayı düşünüyorum fakat bazı tereddütlerim var. Tecrübelerinizle bana yardımcı olursanız çok sevineceğim. Aklımdaki soruları aşağıya yazıyorum

1. Arkadaşlar telefonu elinize aldığınızda malzeme kalitesi ve sağlamlık olarak en azından bilinen markaların orta segment telefonlarının vermiş olduğu hissi veriyor mu yoksa Mi5 telefonun kırılma videosundaki gibi biraz darbe alsa kırılacak hissi mi var

2. Telefon videolarında sanki biraz kalın gibi duruyor gerçekten öyle mi

3. Tek elde kullanması zor mu ve ele iyi oturuyor mu

4. Ekranın kalite ve parlaklığından memnun musunuz

5. Cihazda sorun yaşayan var mı

6. Birde son olarak sağlam güvenilir bir satıcı tavsiye edebilecek var mı? Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler

hunterr

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Utku
Cihazım
İ phone 5s
Konular
0
Merhaba , bende hemen hemen aynı soruları sormak için konu açacaktım senin konunu gördüm.
6. Sorundan başlıyayım ;
Bahariye Mobile ve Turan Elektronik(GSM) adlı iki dükkan var sahibinden.com'da güvenilir gibiler bu hafta içi çarşamba günü Turan'a gideceğim ürünleri yerinde incelemek istiyorum. Bahariye biraz pahalı gibi geldi ve çok ikinci el ürün satıyorlar taksit imkanı yok. Turan'da var ve ek olarak ürün 1 ay içerisinde bozulursa birebir değişim yapıyorlar. He bide Zahter hocamız var öğretmen kendisi bir çok referansı var forumdan ve facebook grubundan fakat garantili satmıyor. Ve elden yada kargoyla satıyor dükkanı yok.

Kendi soruma geçeyim ;

Forumda çok hatayla karşılaşan gördüm rom muhabbetleri işte atıldıktan sonra kısılan ses sorunları,ekran parlaklık sorunları,klavye sorunları
gözüm korkmadı değil açıkçası.. Bu dediğim muhabbetler her türden mi 5 modellerinde mevcut genel olarak. Bu telefonu aldıktan sonra bu sorunları yaşayacak mıyız ? Güncellemesi gelecek mi ? telefon imei pasaport kaydı ile ilgili sıkıntı çıkacak mı ?

Zahter hocamla konuştuğum zaman ki sorularım ve cevaplarına gelelim tecrübeli bir satıcı olarak deneyimlerinden faydalanmak istedim ;

Bir konuda yardımınızı istiyorum Mi 5s mi Mi5 pro'mu ? saglamlık,hız,kamera,tasarım açısından hangisi iyidir ?

- Mi 5s

Mi 5s çiziliyor mu peki ? mi 5'in videosunu izledim testereyle bile çizemiyorlardı bu metal kasa olduğu için çizilmeye açık mı ?

-Mi 5 seramik olan çizilmez ama kırılgandır... Mi 5s metal. Çizilir ama kırılgan değil.

-Mi 5s daha sağlam elde daha güzel duruşu kamera pil daha iyi. Tasarım olarakta mi 5 daha iyi.

5s plus hakkında ne düşünüyorsunuz peki ?

-Bayanlar için daha uygun bir model ceplerine sokma dertleri yok çantaları var en iyi özellikleri olan telefon bir şikayet yok..

astatin13

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Ahmet
Cihazım
Note 2
Konular
0
Çok güzel ve tamamen merak ettiğim sorular olmuş. Bende konuyu takipteyim.

blackbair

Yeni Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
bayram
Cihazım
lg
Konular
1
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Merhaba , bende hemen hemen aynı soruları sormak için konu açacaktım senin konunu gördüm.
6. Sorundan başlıyayım ;
Bahariye Mobile ve Turan Elektronik(GSM) adlı iki dükkan var sahibinden.com'da güvenilir gibiler bu hafta içi çarşamba günü Turan'a gideceğim ürünleri yerinde incelemek istiyorum. Bahariye biraz pahalı gibi geldi ve çok ikinci el ürün satıyorlar taksit imkanı yok. Turan'da var ve ek olarak ürün 1 ay içerisinde bozulursa birebir değişim yapıyorlar. He bide Zahter hocamız var öğretmen kendisi bir çok referansı var forumdan ve facebook grubundan fakat garantili satmıyor. Ve elden yada kargoyla satıyor dükkanı yok.

Kendi soruma geçeyim ;

Forumda çok hatayla karşılaşan gördüm rom muhabbetleri işte atıldıktan sonra kısılan ses sorunları,ekran parlaklık sorunları,klavye sorunları
gözüm korkmadı değil açıkçası.. Bu dediğim muhabbetler her türden mi 5 modellerinde mevcut genel olarak. Bu telefonu aldıktan sonra bu sorunları yaşayacak mıyız ? Güncellemesi gelecek mi ? telefon imei pasaport kaydı ile ilgili sıkıntı çıkacak mı ?

Zahter hocamla konuştuğum zaman ki sorularım ve cevaplarına gelelim tecrübeli bir satıcı olarak deneyimlerinden faydalanmak istedim ;

Bir konuda yardımınızı istiyorum Mi 5s mi Mi5 pro'mu ? saglamlık,hız,kamera,tasarım açısından hangisi iyidir ?

- Mi 5s

Mi 5s çiziliyor mu peki ? mi 5'in videosunu izledim testereyle bile çizemiyorlardı bu metal kasa olduğu için çizilmeye açık mı ?

-Mi 5 seramik olan çizilmez ama kırılgandır... Mi 5s metal. Çizilir ama kırılgan değil.

-Mi 5s daha sağlam elde daha güzel duruşu kamera pil daha iyi. Tasarım olarakta mi 5 daha iyi.

-Bayanlar için daha uygun bir model ceplerine sokma dertleri yok çantaları var en iyi özellikleri olan telefon bir şikayet yok..
Çarşamba günü giderseniz izlenimlerinizi yazmanızı dört gözle bekliyorum. benim yaşadığım yerde böyle bir imkanım yok çünkü. Ayrıca mi serileri yanında one plus3 ve axon 7 de bulabilirseniz lütfen onlarla ilgili izlenimlerinizi de yazın lütfen. bir de mi serilerindeki şu ekran çerçevesi olayını bir karşılaştırabilirseniz gerçekten çok iyi olur. çerçeve insanı rahatsız ediyormu, en ince çerçeve 5s plusta mı bunlara bakabilirseniz gerçekten size minnettar kalıcaz. şimdiden tşk

hunterr

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Utku
Cihazım
İ phone 5s
Konular
0
Çarşamba günü giderseniz izlenimlerinizi yazmanızı dört gözle bekliyorum. benim yaşadığım yerde böyle bir imkanım yok çünkü. Ayrıca mi serileri yanında one plus3 ve axon 7 de bulabilirseniz lütfen onlarla ilgili izlenimlerinizi de yazın lütfen. bir de mi serilerindeki şu ekran çerçevesi olayını bir karşılaştırabilirseniz gerçekten çok iyi olur. çerçeve insanı rahatsız ediyormu, en ince çerçeve 5s plusta mı bunlara bakabilirseniz gerçekten size minnettar kalıcaz. şimdiden tşk

Tabi ki bakarım hocam bende tam olarak aynı soruları merak ediyorum haberdar ederim..

Bu arada one plus 3 performans canavarı kamera olarak tatmin edici değil galiba araştırmalarımda gordugum kadarıyla .. bir site var ordan karşılaştırma yapılıyor atıcam birazdan

Son düzenleme:

hunterr

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Utku
Cihazım
İ phone 5s
Konular
0
forumda karşılaştırma vardı aldım

Ekli dosyalar

• Mi5 Farklari.jpg
    Mi5 Farklari.jpg
    541,1 KB · Görüntüleme: 55

halit21

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
halit
Cihazım
Mi 5S Plus
Konular
14
Hocam bugün 5s plus aldım telefonda ekran koruyucu falan yoktu 3 saat sonra montumun cebinden birden kalebodurun ustune yüz ustu dustu yaklaşık 120 cm den için gitti hayatım hepsi film şeridi gibi geçti gözünün önünden ama kaldırdım baktım hiçbir şey olmamış haha--clap~~

blackbair

Yeni Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
bayram
Cihazım
lg
Konular
1
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
6. Sorundan başlıyayım ;

Kendi soruma geçeyim ;

- Mi 5s

hunterr hocam iyi akşamlar. turan a gidebildiniz mi ürünleri incelemek için. incelediyseniz yorumlarınızı bekliyoruz

metehan_bera

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
muammer
Konular
2
Hocam bugün 5s plus aldım telefonda ekran koruyucu falan yoktu 3 saat sonra montumun cebinden birden kalebodurun ustune yüz ustu dustu yaklaşık 120 cm den için gitti hayatım hepsi film şeridi gibi geçti gözünün önünden ama kaldırdım baktım hiçbir şey olmamış haha--clap~~

hocam kamera performansı nasıl?
memnun musunuz?

hibakusha

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Serdar
Cihazım
xiaomi
Konular
5
herkese selam. Arkadaşlar Mi5s Plus almayı düşünüyorum fakat bazı tereddütlerim var. Tecrübelerinizle bana yardımcı olursanız çok sevineceğim. Aklımdaki soruları aşağıya yazıyorum

1. Arkadaşlar telefonu elinize aldığınızda malzeme kalitesi ve sağlamlık olarak en azından bilinen markaların orta segment telefonlarının vermiş olduğu hissi veriyor mu yoksa Mi5 telefonun kırılma videosundaki gibi biraz darbe alsa kırılacak hissi mi var

2. Telefon videolarında sanki biraz kalın gibi duruyor gerçekten öyle mi

3. Tek elde kullanması zor mu ve ele iyi oturuyor mu

4. Ekranın kalite ve parlaklığından memnun musunuz

5. Cihazda sorun yaşayan var mı

6. Birde son olarak sağlam güvenilir bir satıcı tavsiye edebilecek var mı? Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler

Selam bir haftadır bahsettiğiniz telefonu kullanıyorum. Deneyimlerimi sorularınız eşliğinde paylaşmak istedim. Ama öncelikle şu konuda uyarmalıyım benim deneyimim sadece kendi telefonumla alakalı, yani bu sonuçları genel kanılar olarak yorumlamayın.
1. Telefonu elinize ilk aldığını anda gerçekten malzeme kalitesini dibine kadar hissediyorsunuz. Ben merak edip eğip bükmeye bile çalıştım, gereksi yere. Ama en ufak bir ses ya da garip bir his olmadı. Malzeme alüminyum alışım sanırım.

2. Önceki telefonum General Mobile Discovery idi. Malum inceliği ile övünürdü. Ondan sonrasında bu telefon bana kalın gelmedi. Bu şekilde tarif edebilirim sanırım.

3. Tek elde tutması çok zor değil. Evet ekran büyük ama avuca sığmama gibi bir durumu yok. Tabiki çift elle daha rahat kullanıyorsunuz ama tek elle rahat kullanım için ekranı bir parmak hareketi ile küçültebiliyorsunuz.

4. Ekran kalite ve parlaklığı açısından gayet tatmin edici oldu.

5. Cihazda yaşadığım soruna gelirsek; sanırım sürümle alakalı, miui 8'e özel kulaklık ses performansı çok ama çok düşük. Bu en kısa zamanda güncelleme ile giderilecektir umuyorum. Fakat siz root ile de çözebilirsiniz bu durumu. Bir de ilk kullandığım bir iki günden sonra şarj sorunu yaşadım fakat bu da arka plan sıkıntısı ile alakalı. Onu da bir iki program ve hafif ajanlık yaparak çözeceğim.

6. Satıcı önermek forum kurallarına aykırı mı bilmiyorum ama çok memnun kaldığım bir satıcı var. Önerebilirim.

Son olarak dediğim gibi, her elektronik cihazda geçerli olduğu sürece bu benim deneyimim. En ufak da olsa sorun yaşamayanlar da var. Ya de benim gibi ufak başka bir iki sorun. Ama güvenilir bir satıcıdan alırsanız bundan da pek korkunuz olmasın. Cihaz ve işletim sistemi gerçekten başarılı ve tatminkar. Hele de bu fiyatlara...

Üst Alt