none hocam öncelikle ismin başına @ simgesini koyduğunuzda bildirim göndermek istediğiniz kişi etiketlenmiş oluyor. Link yapıştırıldığında ise bildirim gitmiyor ve sorunun muatabının haberi olmayabiliyor
Öncelikle bu konu Mi3 zamanından bu yana tartışılıyor. O dönemde farklı bir uygulamanın arka planda Xiaomi sunucularına bilgi gönderdiği yani firmanın bir nevi casusluk yaptığı iddia edilmişti. Daha sonra firma bazı açıklamalar yaptı ve o uygulamayı kaldırdı ancak aynı konu sürekli olarak başka uygulamalar adı altında hemen her sene tekrar ortaya çıkıyor. Daha sonra başka şekillerde Hugo Barra'nın dahil olduğu üst düzey yöneticiler açıklamalar yaptı ve alınan bilgilerin kötü amaçlı olmadığını söylediler.
MSA ise yanlış hatırlamıyorsam sistem reklam uygulaması gibi bir şey. Firma promosyonları, yeni ürünler, kampanyalar vb. bildirimler bu uygulama sayesinde gönderiliyor. Asıl olarak çin romu kullanan arkadaşlar bu uygulama ile daha sık karşılaşıyorlar. Sabahları bilmem kaçıncı doğum günü için özel indirimler yazan bir açılır pencere ekranda beliriyor. Nadiren de olsa global romlarda da bu tarz açılır pencereler çıkabiliyor. Bunun yanında bu uygulama ile sistem zorunlu olarak güncelleniyor. Yani bizlere gelen 8.2 güncellemesini yükleyip yüklememek tamamen size bırakılmış Ancak bazı durumlarda sistem güncellemesi yapılmasa bile ufak tefek bir yama ile düzeltilebilecek ancak düzeltilmezse ciddi sorunlara yol açabilecek şeyler bu uygulama ile gönderilen fix dosyası sayesinde cihaza otomatik ve zorulu olarak yükleniyor ve sorun ortadan kaldırılıyor. Örneğin son yaşanan play hatasında ben mevcut romu kaldırıp 8.2.2 güncellemesi yayınlamak yerine bu tarz bir çözümle geçiştireceklerini tahmin etmiştim... Özetle var olma amacı çok kötü niyetli olmasa da sistemde bulunması ve -bizim iyiliğimiz için dahi olsa- bizlerden habersiz bir şekilde veri akışı sağlaması bence hoş değil ve resmi yazılım içinde bulunmamalı.
Silinmesi için ise... Her güncelleme ile yeniden yüklendiği için ben bir kaç defa sildikten sonra sıkıldım ve şu anda duruyor. Eski dönemlerde silindiğinde sorun olmuyordu fakat şu anda sıkıntı olur mu olmaz mı maalesef bilemiyorum.
Linkleri görebilmek için kayıt olmanız gerekmektedir
EDIT: Xiaomi spy araması yaptığınızda açıklamalara, iddialara, olayın tarihçesine rahatça ulaşabilirsiniz çünkü hemen hemen her büyük haber sitesi de bu konuda haber yapmışlardı.