Soru mi 5s için android 9

Kafkef

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Volkan
Cihazım
Pocophone F1
Konular
5
android p final sürümü çıktı. sizce, tahmini ne zaman gelir aosp romlara ?

metinby07

Ayfon abi yaaa
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Metin
Cihazım
Mi5s Premium
Konular
33
Bence normal bir cihaz çokta şey yapmamak lazım. mi4 e gelen güncelleme illa ki Mi5s e de gelir

Oyla:

AndTurk

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Durmuş
Cihazım
Xiaomi mi5s
Konular
15
Sahsen çok memnunum ben aksine mi5 te cok sıkıntı yaşamıştım anlatmak istediğim her cihaz aynı çıkmıyor benim mi5s iyi iken diğer bir arkadaşınki sıkıntılı elektronik işi her zaman böyle her modelde bu geçerli 2-3 aksilik yaşayan arkadaşlar her mi5s böyle zannedip olumsuz yorum yapabiliyor

Oyla:

FireSwords

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Arda
Cihazım
Xiaomi Mi 5S
Konular
3
Şu konuya cevap niteliğinde tek bir mesaj bile gelmemiş, en geç birkaç hafta içinde gelir. İlk test amaçlı AOSP Oreo ROM'lar Oreo çıktıktan sonraki iki hafta içinde gelmişti, Oreo Treble geçişi yüzünden çok sancılı bir süreç yaşattı, bu sefer böyle bekleme süreleri olmayacak.

Ha XDA'da Google Pixel'ın Android 9.0 ROM'unun GSI'ını portlamış biri, isteyen Treble zip'ini kurup deneyebilir. Ben denedim kameranın çok geç açılması dışında sıkıntıyla karşılaşmadım.

Oyla:

emreglgl

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emre
Cihazım
Xiaomi Mi 8
Meslek
ÖGRENCİ
Konular
27
android p final sürümü çıktı. sizce, tahmini ne zaman gelir aosp romlara ?
Xdanın forumunda gördüm şimdi Los 16 konusu açılmış Android 9 unofficial olarak

MI 5s cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Oyla:

ahmetözer

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ahmet Özer
Cihazım
mi5s
Konular
3
p 9.0 bilmemde ghost olmasına rağmen telefonu kullanmaya devam ediyorum telefon ölünceye kadar devam :D bende sevmiyorum telefonu ama paramıda çöpe atacak değilim. biribirimizin arkasından konuşa konuşa yaşıyoruz :D
Ekran cidden çok fena ghost oluyor :D

Oyla:

AndTurk

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Durmuş
Cihazım
Xiaomi mi5s
Konular
15
Gecen turkcell de v30 gordum. Bizim telefonlar yaninda kral kalir :)
lg v30 beğenmediniz yani? Oysaki en beğendiğim almayı düşündüğüm telefon benim için öne çıkan özellikleri Kamera harika, ekran çok canlı ve doğru renkler, en can alıcı tarafı çift ses çipi olması ses bombası:)

Oyla:

unforgiven_75

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Aslan
Cihazım
Redmi Note 7
Meslek
Sistem Uzmanı
Konular
7
lg v30 beğenmediniz yani? Oysaki en beğendiğim almayı düşündüğüm telefon benim için öne çıkan özellikleri Kamera harika, ekran çok canlı ve doğru renkler, en can alıcı tarafı çift ses çipi olması ses bombası:)

Lg G3 tecrübem oldu , dahada LG almam benim için bitmiştir , yok v30 muş yok g6 benim için hepsi aynı :)

Oyla:

andersin

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
ersin
Cihazım
Redmi 5 Plus
Konular
4
telefonun donanıma bir sözüm yok kamera incelemedim ama tuş kilidini açınca ghost screenler ekranı kaplıyor

Oyla:

kacaksevgilim

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Hakan
Cihazım
Poco F4 pro
Konular
25
Bu cihaz neden bu kadar kötülendi, kötüleniyor anlamadım. Tamam miui rom'larda sıkıntı olabilir ancak envai çeşit custom rom ile çılgın attırmak mümkün.

Miui için değinecek olursak ,gerek mi5(kuzenin cihazını miui 10 ile adeta çöp etmişler canım makinayı), gerek mi4, gerekse şuanda kullandıgım Redmi Note 5 dahil hep bir yerlerde aksaklık var.
kah işlemci 2 çekirdeğe düşürülür , kah bazı modellerde stabilite vardır

misal benim kullandıgım cihazda ön kamera yazılımında bug var, Arka kamera video çekiminde de hışırtı var(bunun için magisk modülü çıktı, gelişme var en azından)
fotograf çekmeden sadece ön kamerayı açınca cam gibi olan görüntü, fotograf çekildikten sonra bulanıklaşıyor. Bunu azaltmak için ayarlardan keskinlik olayını düşürüyorum vs.

Yarım yamalak portlanan gcam ile harika çalışıyor, ancak hdr+ modunda siyah ekrana düşüyor tam portlanamadı daha.

Kısacası bundan 3 yıl kadar önce miui nerdeyse aşık olmuştum o kadar seviyordum , ancak cihazlar farklılaşınca, biraz daha derinlere inince maalesef miui sevgim bitti.
Şuan custom rom ve kernel kullanıyorum. Çok memnunum.
Tamam miui güzel hoşta bişiler sürekli eksik olmaya başladı . Bence miui rom'larda geriye gidiş var 9'dan itibaren. Kim bilir belki miui 10 efsane olur ama şuanki betalarda incelediğim 2 cihazda da memnun etmedi.

amiral gemilerde durum nedir bilemiyorum ancak 835'li mi6'da da kameradan çok şikayet ediyorlar.

Kısacası cihazı kötülemek yerine araştırarak eksiklikliklerini kapatmaya uğrasın. Hem siz mutlu olursunzu hem cihazınız daha performanslı olur. Ne yapalım ekmek-köfte olayı işte.

mi5s 1800 civarına satılan hala güçlü bir telefondur. Bu kadar gömülmeyi hak etmiyor.
Günde 2-3 defa reset atan, 2 çekirdeği yazılımla kapatılmış açmak için 40 takla attıgım, 85 dereceleri gören ve hala sıfır olarak satılan mi4'ün üzerine toprak atalım o zaman?

ama cihaz öyle bir cihazdı ki bu eksikliklerine rağmen efsaneydi. Mi5s'te bana göre aynı

Oyla:
Üst Alt