Bu cihaz neden bu kadar kötülendi, kötüleniyor anlamadım. Tamam miui rom'larda sıkıntı olabilir ancak envai çeşit custom rom ile çılgın attırmak mümkün.
Miui için değinecek olursak ,gerek mi5(kuzenin cihazını miui 10 ile adeta çöp etmişler canım makinayı), gerek mi4, gerekse şuanda kullandıgım Redmi Note 5 dahil hep bir yerlerde aksaklık var.
kah işlemci 2 çekirdeğe düşürülür , kah bazı modellerde stabilite vardır
misal benim kullandıgım cihazda ön kamera yazılımında bug var, Arka kamera video çekiminde de hışırtı var(bunun için magisk modülü çıktı, gelişme var en azından)
fotograf çekmeden sadece ön kamerayı açınca cam gibi olan görüntü, fotograf çekildikten sonra bulanıklaşıyor. Bunu azaltmak için ayarlardan keskinlik olayını düşürüyorum vs.
Yarım yamalak portlanan gcam ile harika çalışıyor, ancak hdr+ modunda siyah ekrana düşüyor tam portlanamadı daha.
Kısacası bundan 3 yıl kadar önce miui nerdeyse aşık olmuştum o kadar seviyordum , ancak cihazlar farklılaşınca, biraz daha derinlere inince maalesef miui sevgim bitti.
Şuan custom rom ve kernel kullanıyorum. Çok memnunum.
Tamam miui güzel hoşta bişiler sürekli eksik olmaya başladı . Bence miui rom'larda geriye gidiş var 9'dan itibaren. Kim bilir belki miui 10 efsane olur ama şuanki betalarda incelediğim 2 cihazda da memnun etmedi.
amiral gemilerde durum nedir bilemiyorum ancak 835'li mi6'da da kameradan çok şikayet ediyorlar.
Kısacası cihazı kötülemek yerine araştırarak eksiklikliklerini kapatmaya uğrasın. Hem siz mutlu olursunzu hem cihazınız daha performanslı olur. Ne yapalım ekmek-köfte olayı işte.
mi5s 1800 civarına satılan hala güçlü bir telefondur. Bu kadar gömülmeyi hak etmiyor.
Günde 2-3 defa reset atan, 2 çekirdeği yazılımla kapatılmış açmak için 40 takla attıgım, 85 dereceleri gören ve hala sıfır olarak satılan mi4'ün üzerine toprak atalım o zaman?
ama cihaz öyle bir cihazdı ki bu eksikliklerine rağmen efsaneydi. Mi5s'te bana göre aynı