Yardım Mi 5s (3-64) Isınma, parmak izi, rom

Tarikoztrk

Yeni Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
Tare
Cihazım
mi 5s
Konular
2
selamlar
mi 5s cihazımda yaşadıgım bazı sıkıntılar var. Bunlardan ikisi cihazın çok fazla ısınıyor olması ve parmak izi okuyucusu 3 saniye basılı tutunca çalışması. her zaman böyle değil tabi teli kullanırken uygulama kilitlerinde bazen bastıgın gibi açılıyor ama 10 basmanın 8 inde uzun basmak gerekiyor. Bu sorun sizlerde de var mı? Varsa çözüm bulabildiniz mi?

Tel geldiği gibi kullanıyorum ne rom attım ne root. sizce böyle kullanmak mı daha iyi yoksa özellikleri geliştirilmiş bir rom var mı tavsiye ettiğiniz stabil çalışan

drgood

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
mustafa
Cihazım
mi5
Konular
5
Xiaomi eu romları var xiaomi china dev romuna dil ve Google play ekliyorlar.china romları daha sorunsuz oluyor.ben kapla kullandığım için pek ısınma hissetmiyorum.ama bu sorun değil bence çünkü metal kasadan kaynaklanıyor ve metal kasa güzel bi ısı dağıtım yöntemi .Baktığımız zaman Macbook air da sadece bu yöntemle soğuyor.
Yani anlatmak istediğim telefon aşırı ısınmıyor biz sadece işlemci sıcaklığını hissediyoruz.

Oyla:

Mept

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mept
Cihazım
Mi5s
Konular
3
Beta romu dene ben şu anda ondayım ve çok memnunum

Oyla:

LastWorld

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Furkan
Cihazım
Mİ5S
Konular
61
Şimdi sorunlarına gelirsek. Ben de 3-64 lük kullanıyorum. Öncelikle havalar sıcak ve metal bir telefonun ısınması gayet normal. Parmak izi okuyucusuna gelirsek 3 saniye okutmak gerektiği doğru fakat bence bu bir sorun değil. Ama değişebilir. Rom konusunda ise Global kararlı rom kullanmak en iyisi bence.

Oyla:

filfiloko

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
yusuf
Cihazım
xiaomi mi 5s
Konular
1
dediğiniz konularda telefon biraz daha iyi olabilirdi. belki de ileriki romlarda bu sıkıntılar biraz daha azalacaktır.
ancak ısınma konusu durduk yere veya basit birkaç uygulama ile çok aşırı düzeyde ise el yakıyorsa farklı bir durum var demektir.
dün ben 1.5 gb lık bir oyun yükledim oynadım bir süre doğal olarak telefon ısındı ama aşırı değildi bu ısınma. yine video kaydı yaptım telefon ısındı ama kesinlikle rahatsız edecek kadar değildi. çünkü daha önce sony xperia p metal kasa bir telefon kullanmıştım onda da aynı durum vardı.
arkadaşların dediği gibi kasa metal olduğu için içerideki ısıyı hemen dışarı veriyor. dolayısı ile plastik kasa telefonlara göre biz bu ısınmayı daha çabuk farkediyoruz. olay bu. dediğim gibi telefon arızalı ise durduk yere ısınıyorsa o farklı.

parmak izi konusuna gelince bence 8.5 sürümü ile çok daha iyi bir seviyeye geldi. sadece günlük kullanımda telefonu ne şekilde tutup parmağınızı okutuyorsanız parmak izi tanımlamanızı da o şekilde yapın. ve birkaç defa tanımlama yapın. sorununuz büyük ölçüde azalacaktır.

Oyla:
Üst Alt