Yardım Mi 5 - WhatsApp Web Bildirim ve Batarya Sorunu

• Konbuyu başlatan faati
  • Başlangıç tarihi
  • Cevaplar 15
  • Görüntüleme 2K

faati

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Fatih
Cihazım
Xiaomi Mi 5
Konular
3
Merhaba,

2 sorunum var;

Birincisi;
WhatsApp Web kullanırken, web üzerinden gelen tüm mesajlar için telefona da bildirim geliyor ve telefonun da ekranı açılıyor. Eski cihazlarımda (LG G2, Samsung J7) böyle olmuyordu, bunu nasıl engellerim?

İkincisi;
Batarya çok hızlı tükeniyor. Herkes batarya ömründen memnun olduğunu söylemiş belki de benim cihazım sorunludur. Şöyle ki; sabah 7'de sarjdan aldım; öğlen 12'ye kadar 2 dakikalık bir telefon konuşması, 5-6 dakikalık sosyal medya gezinmesi ve 10 dakikalık navigasyon dışında telefonun ekranını dahi hiç açmadım; sarjım %70'e indi. Benzer şekilde 07:00'de sarjdan alıp hiç kullanmazsam (ekranı dahi açmıyorum), 09:30'da telefonun pili %92'ye inmiş oluyor.

Yazılım sürümleri:
miui global 8.1 / kararlı 8.1.2.0 (maamidi)
android sürümü 6.0.1 mxb48t

Sizce batarya için direkt garantiye göndermeli miyim yoksa farklı bir öneriniz var mı? Telefon Delta garantili, endişem; tekrar rom atıp geri göndermeleri. Ya da batarya değiştirmeye kalkıp, telefonu söküp taktıklarında başka sorunlar çıkması. Keza cihazı değiştireceklerini sanmıyorum. Sizin tavsiyeniz nedir?

Son düzenleme:

Jude2World

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
Kağan
Cihazım
Xiaomi Mi9T
Konular
7
Benim telefonun Android ve Android Sistem toplamı %25 civarı yapıyor bende de sorun var mıdır ki ? Normal bir kullanımda 5 saat ekran süresinin altına pek düşmüyorum.

Oyla:

faati

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Fatih
Cihazım
Xiaomi Mi 5
Konular
3
Ayarlar Pil bölümünde, uygumalarin pil yönetimi yonetten, miui tasarruf modunu açın.

Bu bahsettiğin tasarruf modu değil mi? Ekranı zaten dediğin gibi kullanıyorum, ortam ışığına göre ayarlıyorum ama ekran da anormal pil tüketmiyor benim cihazda.

Bir de bazı arkadaşlar gps'i kapat, tasarruf modunda kullan vs. demiş. Yapmayın arkadaşlar, bunun çözümü bu mu yani? GPS zaten kuş kadar batarya tüketir ki değerlerde de belli zaten. Tasarruf modu ile yapılmaz hiçbir batarya testi. Bu bahsettikleriniz ancak çok ekstra durumlarda ekstra zamana ihtiyaç duyulduğunda kullanılması gereken yöntemler.

Ben eski cihazlarımı da hiç bir zaman tasarruf modunda kullanmadım, GPS ve bluetooth hep açıktır, aynı kullanım koşullarıyla kıyaslıyorum ve dandik Samsung J7 dahi çok daha iyiydi. LG G2 zaten batarya ömrü konusunda muazzamdı.

Yorumlardan sonra kafam karıştı, acaba benim cihazımda teknik ya da yazılımsal bir sorun mu var yoksa bu cihazın pil ömrü bahsedildiği kadar iyi değildi de kullanıcılar tarafından sürekli sensörler kapalı ve tasarruf modunda kullanıldığı için abartılıyor muydu?

Oyla:

faati

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Fatih
Cihazım
Xiaomi Mi 5
Konular
3
Parlaklığı kapatın demedim duruma göre Manuel ayarlayın. Ben %30-40 civarı kullanıyorum. Dışarıda full yapıyorum mesela. Sürekli navigasyon mu kullanıyorsunuz? Gps açık olsun.
Dediğim şey de tasarruf modunu falan değil.

Ekran görüntüsünü şimdi gördüm. Bu hep açık bende aldığımdan beri.

Oyla:

byAndroid

Emekli Yönetici
Emekli Yönetici
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Selim
Cihazım
Mi 5x
Konular
17
Ekran görüntüsünü şimdi gördüm. Bu hep açık bende aldığımdan beri.
Hocam bi problem var ama çözemedim şuan. Dediğim herşeyi de yapmışsınız zaten. Ama diğer mi 5 ler böyle değil emin olun. Güncelleme bekleyin bakalım neler olacak

Oyla:

faati

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Fatih
Cihazım
Xiaomi Mi 5
Konular
3
hard reset ya da rom değişikliği önerir misiniz?

Oyla:
Üst Alt