Yardım Mi 5 - WhatsApp Web Bildirim ve Batarya Sorunu

• Konbuyu başlatan faati
  • Başlangıç tarihi
  • Cevaplar 15
  • Görüntüleme 2K

faati

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Fatih
Cihazım
Xiaomi Mi 5
Konular
3
Merhaba,

2 sorunum var;

Birincisi;
WhatsApp Web kullanırken, web üzerinden gelen tüm mesajlar için telefona da bildirim geliyor ve telefonun da ekranı açılıyor. Eski cihazlarımda (LG G2, Samsung J7) böyle olmuyordu, bunu nasıl engellerim?

İkincisi;
Batarya çok hızlı tükeniyor. Herkes batarya ömründen memnun olduğunu söylemiş belki de benim cihazım sorunludur. Şöyle ki; sabah 7'de sarjdan aldım; öğlen 12'ye kadar 2 dakikalık bir telefon konuşması, 5-6 dakikalık sosyal medya gezinmesi ve 10 dakikalık navigasyon dışında telefonun ekranını dahi hiç açmadım; sarjım %70'e indi. Benzer şekilde 07:00'de sarjdan alıp hiç kullanmazsam (ekranı dahi açmıyorum), 09:30'da telefonun pili %92'ye inmiş oluyor.

Yazılım sürümleri:
miui global 8.1 / kararlı 8.1.2.0 (maamidi)
android sürümü 6.0.1 mxb48t

Sizce batarya için direkt garantiye göndermeli miyim yoksa farklı bir öneriniz var mı? Telefon Delta garantili, endişem; tekrar rom atıp geri göndermeleri. Ya da batarya değiştirmeye kalkıp, telefonu söküp taktıklarında başka sorunlar çıkması. Keza cihazı değiştireceklerini sanmıyorum. Sizin tavsiyeniz nedir?

Son düzenleme:

Cenkay

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Cenkay
Cihazım
Mi5s Plus
Konular
3
Bende Mi5s Plus var malesef whatsapp web sorunu bende de var.

Oyla:

trsdroid

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
Adım
S
Cihazım
Xiaomi mi 5
Konular
7
Batarya bende de hızlı tükeniyor ortalama 5.30 saat ekran süresi alıyorum sizde ne kadar

Oyla:

faati

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Fatih
Cihazım
Xiaomi Mi 5
Konular
3
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Batarya bende de hızlı tükeniyor ortalama 5.30 saat ekran süresi alıyorum sizde ne kadar

Benimki zaten ekran kapalıyken de hızlı tükettiği için ekran süresine bakmadım hiç, bugün ona da bakayım.

Oyla:

faati

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Fatih
Cihazım
Xiaomi Mi 5
Konular
3

Şu an pil %18 seviyesinde, ekran süresi 2 saat 59 dakika gösteriyor...

Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.

Oyla:

byAndroid

Emekli Yönetici
Emekli Yönetici
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Selim
Cihazım
Mi 5x
Konular
17
Aynen hocam grafikte sorun olduğu belli zaten. Android ve android sistemi toplamı %12-15 ü geçmemeli. Öncelikle gereksiz kullanmadığınız bluetooth, gps vs kapatın.. Cihazı otomatik yerine parlaklığı Manuel ayarlayın. Ayarlar Pil bölümünde, uygumalarin pil yönetimi yonetten, miui tasarruf modunu açın. Cihazın bulunduğun konumda cekmiyorsa 3g veya 2g ye alın birde öyle deneyin
Bildirim geldiğinde kilit ekranı uyanmamasi için de ayarlar/kilit ekranı şifre ye girip bildirim aldığında ekranı uyandırı kapatın

Oyla:

faati

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Fatih
Cihazım
Xiaomi Mi 5
Konular
3
Aynen hocam grafikte sorun olduğu belli zaten. Android ve android sistemi toplamı %12-15 ü geçmemeli. Öncelikle gereksiz kullanmadığınız bluetooth, gps vs kapatın.. Cihazı otomatik yerine parlaklığı Manuel ayarlayın. Ayarlar Pil bölümünde, uygumalarin pil yönetimi yonetten, miui tasarruf modunu açın. Cihazın bulunduğun konumda cekmiyorsa 3g veya 2g ye alın birde öyle deneyin
Bildirim geldiğinde kilit ekranı uyanmamasi için de ayarlar/kilit ekranı şifre ye girip bildirim aldığında ekranı uyandırı kapatın

Bildirim ayarı için teşekkürler, ancak bu durumda hiçbir bildirim için ekranı uyandırmayacak değil mi?

Pil konusunda da, GPS i bluetooth u parlaklığı kapatıp, telefonu da sürekli tasarruf modunda performansı kısıtlı kullanacaksam ne anlamı var mı? Pil ömrü iyi diyen arkadaşlar bu şekilde kullandıkları için mi bir buçuk gün gittiğini söylüyorlar?

Oyla:

asd220

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
Cihangir
Konular
9
Bildirim ayarı için teşekkürler, ancak bu durumda hiçbir bildirim için ekranı uyandırmayacak değil mi?

Pil konusunda da, GPS i bluetooth u parlaklığı kapatıp, telefonu da sürekli tasarruf modunda performansı kısıtlı kullanacaksam ne anlamı var mı? Pil ömrü iyi diyen arkadaşlar bu şekilde kullandıkları için mi bir buçuk gün gittiğini söylüyorlar?

Şahsen ben tasarruf modunda bir perfonmans kaybı hissetmedim, mutlaka kısıtlıyordur ama ben tasarruf modunda oyunlarda bile sıkıntı yaşamıyorum, bu telefon piyasadaki 3000 mA telefonların stabilitesinden kaybetmeden en iyi batarya performansına sahip telefon, ben alalı 3 hafta oldu hiç elimden bırakmadan video oyun müzik vs. kullandığımda 5 6 saat ekran süresi aldım, ekran kapalıyken gidiyorsa senkronizeyi kapatmayı da deneyebilirsin

Oyla:

trsdroid

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
Adım
S
Cihazım
Xiaomi mi 5
Konular
7
Şu an pil %18 seviyesinde, ekran süresi 2 saat 59 dakika gösteriyor...

Sizin baya çabuk bitiyormuş facebook ve messenger sürekli açık mı onlar gerçekten batarya süresine etki ediyorlar bir de senkronizasyonu kapatmak faydalı olabilir

Oyla:

byAndroid

Emekli Yönetici
Emekli Yönetici
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Selim
Cihazım
Mi 5x
Konular
17

Parlaklığı kapatın demedim duruma göre Manuel ayarlayın. Ben %30-40 civarı kullanıyorum. Dışarıda full yapıyorum mesela. Sürekli navigasyon mu kullanıyorsunuz? Gps açık olsun.
Dediğim şey de tasarruf modunu falan değil.

Ekli dosyalar

• Screenshot_2017-01-08-14-40-32-730_com.miui.powerkeeper.png
    Screenshot_2017-01-08-14-40-32-730_com.miui.powerkeeper.png
    85,4 KB · Görüntüleme: 14
Oyla:
Üst Alt