Yardım Mi 5 Rehber sorunu

Mr.BedO

Yeni Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Bedrettin
Cihazım
Mİ 5
Konular
2
Merhabalar;

Ek'li ekran gör
Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.
üntülerinde olduğu gibi sistemsel yada yaptığım hatalardan dolayı sorunlar yaşıyorum.

Not;
Öncelikle telefonda 2 adet hesap kullanıyor ve 2 adet sim kullanıyorum. sim 1 için 1 hesap, sim 2 için 2nci hesap.

Sorunlar;
1 - Yeni bir numara ekledikten sonra yada mevcutta var olan bir kişinin numarası için ilk eklemede mantıken 1 numara ile girip kayıt ediyorum. İleriki günlerde resimde de görüleceği gibi kişinin detaylarına baktığım zaman birden fazla numara ismin içinde yer alıyor. Daha kısa kestirmeden anlatacak olursam, Bahadır adında oluşturduğum kişi ve numarası 1 iken ileri ki günlerde yine aynı kişinin numarası bakşa bir numara ile birleşiyor..

2 - Rehber uygulamasında bir kişi aratırken Örneğin "Gokhan" aynı isim bekli 20 kez çıkıyor, oysaki bu kişi rehberde tek seferde kayıt edildi.

3 - Bir çok kez uygulamalarda hata mesajları geliyor... ben sürekli gönderiyorum hata bildirimi olarak ancak önlem alabileceğim bir ayar varsa bilmek isterim...

Arkadaşlar ek'li dosyalarda bahsettiğim konuların hata ekran görüntüleri yer almaktadır. Konuya ilişkin bilen arkadaşların yorumlarını rica ediyorum... Çift hat ve Çift hesap 1e1 2ye2 şeklinde çalıştırmak esas hedefim, ancak sürekli bu hesaplar ve bu hatalar ile baş etmek zorunda kalıyorum. İş ve kişisel kullanımım oldukça yoğun ve bunların birbirlerinden bağımsızcasına çalışmaları benim için efektif olacaktır. Şimdiden yardımlarınız için teşekkür ederim.

01mrt

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Murat
Cihazım
Mi5 64GB
Meslek
Satınalma
Konular
2
Bende de benzer bir sorun var, ben çift hat kullanıyorum örneğin ahmet kişisinin 123 numarası var bu kişinin 2. bir numarası görünüyor 456 diye ama bu numara mehmete ait zaten 456 yı arayınca ekranda mehmet yazıyor, düzeltmek istediğimde de 456 olan numara görünmüyor. Eski telefonumdan kişileri aktarırken sorun olduğunu düşünüyordum taki bugüne kadar.
Bugün bir kişi kaydettim ve aynı şeyin olduğunu gördüm, yeni kişinin içerisine eski bir kişinin numarasını ekledi dediğim gibi o numarayı arayınca ekranda doğru isim çıkıyor. Fakat altta ayır tuşu var ve ayır deyince düzeliyor gibi.
Biraz karmaşık bir durum ve nasıl çözerim bende bilmiyorum, araştırıyorum...

Oyla:

Mr.BedO

Yeni Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Bedrettin
Cihazım
Mİ 5
Konular
2
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Merhaba;

İşin bir uzmanı bu konu hakkında yardımcı olacağını düşünüyorum... Sizde takibinde kalın bakalım olumlu bir cevap alabiliyor muyuz.

Oyla:

Mr.BedO

Yeni Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Bedrettin
Cihazım
Mİ 5
Konular
2
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Bu kadar aktif bir forumda bu sorulara cevap gelmiyorsa sorunların kabul edidiği ve cevabının olmadığı bir durum gibi görülüyor.?

Oyla:

cantara

Administrator
Yönetici
Admin
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emre
Cihazım
Xiaomi 13
Konular
427
Bu kadar aktif bir forumda bu sorulara cevap gelmiyorsa sorunların kabul edidiği ve cevabının olmadığı bir durum gibi görülüyor.?

Hocam kendi adıma ben sorunları tam olarak anlayamadığım için cevap yazmadım :)

Tek hat kullanıyorum ve rehber olarak google hesabını. Mi hesabında da yedek olarak duruyor. Sizin sorularınıza aktif olarak iki hattı da farklı şekillerde kullanan bir arkadaşımız cevap verebilir diye düşünüyorum.

Aynı ismin birden fazla çıkması, numara birleştirme vs. sorunlar için rehber ayarlarına bakmanızı tavsiye ederim. Eğer varsayılan ayarları değiştirmediyseniz Rehber uygulamasındayken menü tuşuna uzun basarak rehber ayarlarına girebilir, görüntülenecek rehberleri seçebilir, kişileri birleştirip ayırabilirsiniz :)

Oyla:

VSM

Emekli Yönetici
Emekli Yönetici
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
VESİM
Cihazım
Mİ5 32 GB
Konular
64
Bende de benzer bir sorun var, ben çift hat kullanıyorum örneğin ahmet kişisinin 123 numarası var bu kişinin 2. bir numarası görünüyor 456 diye ama bu numara mehmete ait zaten 456 yı arayınca ekranda mehmet yazıyor, düzeltmek istediğimde de 456 olan numara görünmüyor. Eski telefonumdan kişileri aktarırken sorun olduğunu düşünüyordum taki bugüne kadar.
Bugün bir kişi kaydettim ve aynı şeyin olduğunu gördüm, yeni kişinin içerisine eski bir kişinin numarasını ekledi dediğim gibi o numarayı arayınca ekranda doğru isim çıkıyor. Fakat altta ayır tuşu var ve ayır deyince düzeliyor gibi.
Biraz karmaşık bir durum ve nasıl çözerim bende bilmiyorum, araştırıyorum...

hocam iki hat kullanmıyorum bu konu tam olarak bir şey diyemem.
fakat önerim şu, rehber açın sol alt tuşa basılı tutun görüntüleme tercihcihlerine dokunun,rehber listesini yapılandır deyin ve oradan
aktif olarak kullandığınız hesapı seçin
bakalım olacak mı ?

Oyla:

catlax66

ihsan
Onursal Yönetici
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
ihsan
Cihazım
Mi6
Konular
25
Çift hat kullanıyor ve rehber olarakta sim kart kullanıyor olabilirsiniz, zira rehberin genel görünümünden bir ekran görüntüsü atmamışsınız. Rehberi Sim de tutmanın akıllı telefonlar için bir avantajı yok. Şöyle ki benim numarımı sim1 e kaydettiniz diyelim; whatsapp, wechat, viber, messenger, telegram vs envai çeşit numara üzerinden doğrulamalı uygulamalarda rehberiniz de hepsi sim1 deki kayda giremeyeceğinden ayrı ayrı hesaplar altında gözükmelidir. Bu yüzden kişilerin birleştirilip tek bir giriş üzerinden görünmesi için telefon hafızası, gmail ve ya micloud hesabınızı kullanmanızı tavsiye edebilirim. 2 sim aktif kullanan birisi olarak ben böyle bir sorun yaşamadım.

Oyla:

01mrt

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Murat
Cihazım
Mi5 64GB
Meslek
Satınalma
Konular
2
hocam iki hat kullanmıyorum bu konu tam olarak bir şey diyemem.
fakat önerim şu, rehber açın sol alt tuşa basılı tutun görüntüleme tercihcihlerine dokunun,rehber listesini yapılandır deyin ve oradan
aktif olarak kullandığınız hesapı seçin
bakalım olacak mı ?
Bahsettiğiniz ayarı yaptım daha önce "google (yada gmail)" seçili halde şuan.
Hatta kişileri düzenle kısmından "içeriği yeniden düzenle" bile yapmıştım ancak yeni kayıt oluşturduğumda farklı bir numarayı da ilave ediyor.
Ben sorunu mi suite ile çözerim diye düşünmüştüm ancak o da 6 yı desteklemediği için deneyemedim.
Var mı rehberi düzenleyebileceğimiz bir program tavsiyeniz.

Oyla:

VSM

Emekli Yönetici
Emekli Yönetici
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
VESİM
Cihazım
Mİ5 32 GB
Konular
64
Bahsettiğiniz ayarı yaptım daha önce "google (yada gmail)" seçili halde şuan.
Hatta kişileri düzenle kısmından "içeriği yeniden düzenle" bile yapmıştım ancak yeni kayıt oluşturduğumda farklı bir numarayı da ilave ediyor.
Ben sorunu mi suite ile çözerim diye düşünmüştüm ancak o da 6 yı desteklemediği için deneyemedim.
Var mı rehberi düzenleyebileceğimiz bir program tavsiyeniz.

işinizi görürmü tam bilemiyorum ama

phone-manager-pro
pc uygulamasını deneyin hocam

Oyla:

Ottoman

Co-Admin
Yönetici
Co-Admin
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ahmet
Cihazım
Mi 9T Pro
Konular
127
En kolay yolu kişileri dışa aktarın, oluşan vcard dosyasını pc üzerinden notepad++ ile düzenleyin ve tekrar telefona atın. Daha sonra depolama biriminden içe aktar dedikten sonra düzenlemiş olduğunuz vcrad dosyasını görecektir, işlem tamamdır.

Oyla:
Üst Alt