Arkadaşlar, Lineage OS 14.1-15.1, Pixel Experience, Resurrection Remix OS kullanmış biri olarak her romun artı ve eksilerinin olduğunu söyleyebilirim.
Lineage OS 15.1 ve Pixel Experience Romları hatta ve hatta Android 8.x.x Romları kullanacaksanız FPS oyunları stabil oynamayı unutun. 8.x.x romlarda genel olarak dokunmatiğe 10 saniyeden fazla çift parmakla basınca dokunmatik kayıyor.
Pixel Experience rom Official olmasına rağmen eksileri var. Stock olarak galeri, müzik uygulamaları gelmiyor bunları ayrıca yüklemeniz lazım. Son Pixel Experience güncellemesinde kullandıkları Darkness kernel'dan dolayı sistemde gecikmeler, dokunmatik gecikmeleri, kilit ekranı açılış donmaları sorunları oluyor. Bu sorunları fixlemek içinde Priima+ kernel flashlayıp kullanmanız gerekiyor. (Priima+ kernel diye neden önerdin diyecek olursanız en stabil ve batarya performansı en iyi kernel bana göre). Dediğim dibi pixel romda stock olarak galeri ve müzik gelmiyor.
Resurrection Remix Final sürümünü kullanıyorum şuana kadar bir hatayla v.s karşılaşmadım. XDA'da yavaş şarj sorunu şeklinde birçok mesaj var kabloyla alakalı, bende bir sıkıntı olmadı.
Ne kullanmamızı öneriyorsun diyecek olursanız Stabilite bana göre RR romda daha iyi. LineageOS 14.1 sürümüde RR rom ile aynı, daha fazla özelleştirme yapmak isterseniz RR rom en iyi tercih olacaktır.
Velhasıl kelam şuan Android 8.x.x sürümü daha stabil bir hale gelmedi.