Mİ 5 Durduğu Yerde Aşırı ısınma ve Şarjın Bitmesi

ucarbilgisayar

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Hüseyin
Cihazım
Mi 6 | 128G
Konular
0
Aynı sorunu Mi6 cihazımda yaşıyorum cihaz cebimde durduk yere yanacak neredeyse.
şarj süresi uzadı 2 gün şarjı giden cihaz günü çıkartmıyor. Bootloader kilidi kapalı açmak için kayıt yaptırdım. 10 gün süre verdi
daha kolay yokmu ?
sagit_global_images_V8.5.1.0.NCAMIEG_20170815.0000.00_7.1_global_15dce8c933
bu dosyayı Fastboot metodu ile yüklemem lazım cihaza.

bozdag1977

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
mustafa
Cihazım
bozdağ
Konular
1
Fabrika ayarlarına döndürdüm, düzeldi.
Tekrar merhabalar.Telefonu fabrika ayarlarına döndürdüğümde sorun düzeldi demiştim. Maalesef yanılmışım.Telefon eskisi gibi çok ısınmıyordu ama tam şarjı durduğu yerde 3 saat içinde tamamen tüketiyor.Telefona miui 9 yükledim yine aynı sonra miui 8 8.2.5 global rom yükledim yine durduğu yerde ısınma ve şarjı bitirme devam ediyor.Pil tüketimine baktığımda Whatsap pil tüketimi %33,5 görünüyordu.Bende tüm yüklediğim programları sildim fakat durum yine aynı.Bu seferde xiaomi hizmet çerçevesi adlı program %33,5 pil tüketimi yazıyor.Telefonda ki sorun donanım kaynaklı mı acaba, aynı sorunları yaşayan var mı?

Brznklc

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Berzan
Cihazım
Mi9T
Meslek
Kuaför
Konular
6
Tekrar merhabalar.Telefonu fabrika ayarlarına döndürdüğümde sorun düzeldi demiştim. Maalesef yanılmışım.Telefon eskisi gibi çok ısınmıyordu ama tam şarjı durduğu yerde 3 saat içinde tamamen tüketiyor.Telefona miui 9 yükledim yine aynı sonra miui 8 8.2.5 global rom yükledim yine durduğu yerde ısınma ve şarjı bitirme devam ediyor.Pil tüketimine baktığımda Whatsap pil tüketimi %33,5 görünüyordu.Bende tüm yüklediğim programları sildim fakat durum yine aynı.Bu seferde xiaomi hizmet çerçevesi adlı program %33,5 pil tüketimi yazıyor.Telefonda ki sorun donanım kaynaklı mı acaba, aynı sorunları yaşayan var mı?
Hocam aynı sorun benim cihazda da mevcut. Temiz kurulum yapmadım fakat görünürde herşey normal seyrinden. Fakat pil tüketimi yüksek ve şarj olma süresi bayaa uzamaya başladı. Ayriyeten şarj girişi sokete tam oturmuyor.

MI 5 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

lazye

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Fatih
Cihazım
OnePlus 6
Konular
30
Whatsappta bir sıkıntı var pil tüketimi çok fazla miui 8'de de böyleydi bence whatsapp güncellemelerinde sıkıntı olabilir eskiden mobil veride çok şarj yerdi şimdi wifide de çok fazla tüketim yapıyor sürekli uyanık kalıyor arka planda sebebini bilmiyorum.
Yazılımsal sıkıntı bence miui kaynaklı diğer marka modellerinde bu kadar pil kullanımı olmuyor .

bozdag1977

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
mustafa
Cihazım
bozdağ
Konular
1
Mİ5 miui 8 8.2.2 rom yüklü telefonumda aşırı ısınma ve şarjı çok hızlı tüketmeyle ilgili faydalı olabilir maksadıyla başımdan geçenleri yazmak istiyorum.
Bir kaç hafta önce ani olarak telefon aşırı ısınma ve şarjı tüketip kapanmaya başlamıştı.Çözüm ararken bu durumu forumda paylaşmıştım ve sıfırdan yüklemem önerilmişti.Bende sıfırdan yükleme değilde fabrika ayarlarına döndürmüştüm.İlk başlarda sorun giderilmiş gibiydi ama bir süre (2-3 gün) sonra aşırı ısınma tekrar başladı. Şunu da belirteyim telefonu yoğun kullanan birisi değilim, yani ısınma ve şarjın hızlı bitmesi durduğu yerde oluyordu. Miui 9 çıktığını duydun ve bu romu flaşladım fakat sorun devam etti.Tekrar geriye miui 8 8.5 çıkmış onu yükledim.Sorunların hiç biri düzelmedi, aynen ısınma devam etti.Artık sorunun donanım kaynaklı olduğunu düşündüm ve DELTA servisten arıza kaydı açtım.Servisten geri dönüş beklerken son bir kez ilk yüklü rom olan Miui 8.2.2 yi mi flash uygulaması ile geri yükledim.Bu sefer farklı olarak mi rom güncelleme ve sistem güncellemelerini devre dışı bıraktım.Yine mi Hesabımıda açmadım bu adımı da atladım ve mağazadan tüm programlarımı kurdum.Pil tasarrufu uygulamasından yüklü programların Whaatsap hariç hepsinin arka planda çalışmayı sınırlandır ayarını seçtim.Yine sistem uygulamalarını da tek tek gereksiz ve kullanmadıklarım (chrome, müzik,film gibi) ne kadar program varsa arka planda çalışmasını gerekli durumda sınırlandır ayarını seçtim.Sonuç; servise göndereceğim telefon 24 saattir açık, kullanıldı, konuşuldu ama şarj daha %65 var ve ısınma hiç olmadı.Galiba sorun xiaomi program güncellemelerinin birinden kaynaklanıyor ama hangisi bilmiyorum.Çünkü telefonun sistem güncellemelerin den güncelleme geldiğinde ısınma ve şarjın bitmesi sorununu yaşadığımı fark ettim.Yazı biraz uzun oldu ama aynı sorunu yaşayan varsa telefonu servis görmeden halledebilir belki umudunu taşıyorum.

Üst Alt