Yardım Mi 4C Rom - Driver - Bootloader Sorunu !!!

• Konbuyu başlatan Raz3rs
  • Başlangıç tarihi
  • Cevaplar 15
  • Görüntüleme 2K

Raz3rs

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
Adım
Mert
Cihazım
Mi 4C
Konular
7
Arkadaşlar cihazımda 6.2.25 Eu sürümü kurulu iken, dün 6.1.28 e düşmek isteyip rom indirdim. Ardından kurduğumda TWRP gitti. Global romu yüklemişim anlayacağınız. Çünkü Phone kısmında baktığımda artık eu yazmıyor. Dilde sadece İngilizce ve Çince var ve GApps yok. Cihazda root yok ve TWRP yi açmak istediğimde kabloyu bağlayın şeklinde uyarı ekranı geliyor...

Bir diğer sorun, Mi 4C için USB Driver indirdim ama 3 PC'de de çalışmıyor. Şu eski donanım ekle kısmı ile vs çalışmıyor. MiFlash kurdum yine Aygıt yöneticide soru işareti durumundalar. USB Debugging vs hepsini denedim bişey değişmedi. Mi Suite kurdum o da %30 da bekliyor ve sonra Reconnect diyor. Çıkarıp takınca ya da yeniden başlatınca vs hep %30 da kalıyor. Adb tool kurdum yine değişen bişey yok, tüm komutlarda "phone waiting" diyor.

Bana bu sorunlarım hakkında yardımcı olabilir misiniz ?

ByKatre hocam şöyle yazdı ama anlamadım:

6.1.7 Fastboot Romu indir (Bu normal 6.1.7 eu romu mu ?)
Adb tool ise "fastboot reboot adl" gibi bir komuttan bahsetti, bunu nasıl hangi aşamada yağacağım ?
Sonra da romu flashla dedi.

Lütfen tecrübeli arkadaşların yardımcı olmasını bekliyorum :/ Başıma iş açtım resmen. Bu arada cihaz bootloader kilidine girdi muhtemelen diye başvuru yaptım dün. Beklemedeyim bakalım.

Zenex

Zirveye Doğru
Onursal Yönetici
Teknisyen
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Baki
Cihazım
OnePlus 7T Pro
Meslek
Öğrenci
Konular
62
Hocam arkadaş sağolsun verdi bir bağlantı. Oradan indireceğim inşallah. Tabi siz de paylaşırsanız iyi olur. Olmayan arkadaşlar edinirler ya da ben de :)
Hocam arkadaş ın verdiği bağlantıyı paylaşsanız biz de yararlansak?

Mi-4c cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Oyla:

chatin_62

Süper Üye
Onursal Yönetici
Premium Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Çetin
Cihazım
Xiaomi 12TPro
Meslek
Bilgi Teknolojiler
Konular
99
Bootloader kilidi son aylarda en çok sorulan soruların başında geliyor. Bu kilit aslında birçok telefonda mevcut bir özellik. Amacı telefona orjinal olmayan romların yüklenmesini ve cihazın sağlığının bozulmasını, rom içine gömülü olarak gelen birçok istenmeyen dosyalar yada bu romlarda olabilecek güvenlik açıkları yüzünden kişisel bilgilerinizin çalınmasını engellemek içindir. Romlar haricinde, yüklediğimiz modlar, sistemde yaptığımız değişiklikler, yüklediğimiz recovery'ler de bu sorunlara yol açan unsurlardır.
Hepimizin hatırlayacağı üzere, dünyanın en önemli güvenlik şirketlerinden birisinin, yanlış hatırlamıyorsam Mi4 üzerinde yaptığı testlerde, birçok zararlı yazılım tesbit edilmiş ve "Xiaomi'de güvenlik zaafı", "Xiaomi casusluk yapıyor " gibi başlıklarla haber yapılmıştı. Sonrasında anlaşıldı ki test edilen cihazın üzerindeki rom Xiaomi ile alakası olmayan sahte bir rom du. Bunun üzerine özür dilenip rapor geri çekilmişti.
Zanediyorum bu durum Xiaomi'nin Bootloader kilidi koymasına kıvılcım oldu. Çünkü sonuçta Xiaomi'nin adı lekeleniyordu.
Peki sistemini özelleştirmek isteyen kullanıcılar ne yapacaktı? Xiaomi bunun da çözümünü hazırlamıştı. İsteyen kişilere özel bir kod vererek, kendi özel Unlock sistemleri ile bu kilidi açabilmelerini mümkün hale getirmişti. Bunun için Xiaomi'ye Bootloader kilidini açmak isteğinizi bildiriyorsunuz. Eğer uygun görülürse size bir kod gönderiliyor ve Unlock sistemine girip kilidin açılmasını sağlıyorsunuz.
Bunun yöntemi ve işleyişi ile ilgili elbette benim de şikayetlerim var ancak şu andaki süreç böyle işlemek zorunda. Yani yasa buysa biz de bu yasa değişene kadar bu haline uymak zorundayız.
Kilidi açmak için nasıl başvuru yapılacağı ve kod geldikten sonra nasıl yapacağınız hakkında forumda resimli anlatımlar yapıldı. Resmi site olan en.miui.com 'da da İngilizce olarak resimli anlatımlarını bulunabilir.
Eğer herşey sırasıyla ve söylenen şekilde yapılırsa kilidin açılmaması için hiçbir sebep yok. Forumda, bu kilidi öncesinde açamayıp daha sonra açmayı başaran arkadaşlarımız var. Nasıl açtıklarını da yazdılar.
Tüm bunların yanında, çok fazla takip edemedim o yüzden çok sağlıklı bilmiyorum ama, bazı romların kilidi açmadan yüklenmesini sağlayan bilgiler de verildi.
Elbetteki bu tip işlemler güncelleme yapmaya, rom yüklemeye benzemiyor. Biraz bilgi sahibi olmayı gerektiriyor. Bu yüzden bu işlemeleri yapacak olan arkadaşların öncelikle forumlarda biraz dolaşıp bilgi toplaması, Android hakkında biraz bilgi edinmesi gerekiyor. Recovery nedir, Fastboot nedir, Adb nedir, bunlar ne zaman ve nasıl kullanılır, komutları nelerdir, bu komutlar nasıl kullanılır gibi bilgileri edinmesi gerekiyor. Hem bizim forumda hem de internet deryasında bu konularla ilgili birçok yazılı, resimli, videolu anlatımlar var.
Her zaman yazdığım gibi toplama, çıkartma, çarpma, bölme işlemlerini öğrenmeden çok bilinmeyenli denklemler çözmeye kalkışanlar mutlaka sorun yaşayacaklardır.

MI 4LTE cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Oyla:

RepairM@n

Hak ismi okunmalı dillerde !
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
RepairM@n
Cihazım
Xiaomi
Konular
5
Hocam arkadaş ın verdiği bağlantıyı paylaşsanız biz de yararlansak?

Mi-4c cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Buyrun hocam. Mi4c nin bootloader kilidi olmayan fastboot romu. Download modda yuklenecek. Ya da 'adb reboot edl' komutuyla 9008 port acilacak. İkisi ayni olay zaten. MiFlash All script ile yuklersiniz.

Son düzenleme:
Oyla:

Zenex

Zirveye Doğru
Onursal Yönetici
Teknisyen
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Baki
Cihazım
OnePlus 7T Pro
Meslek
Öğrenci
Konular
62
Buyrun hocam. Mi4c nin bootloader kilidi olmayan fastboot romu. Download modda yuklenecek. Ya da 'adb reboot edl' komutuyla 9008 port acilacak. İkisi ayni olay zaten. MiFlash All script ile yuklersiniz.
Saolun hocam bu romu da arşive atıyım :)

Edit: Bootloader kilitli olmayan son dev. rom heralde bu doğru mudur?

Oyla:
Üst Alt