Yardım Mi 4C Rom - Driver - Bootloader Sorunu !!!

• Konbuyu başlatan Raz3rs
  • Başlangıç tarihi
  • Cevaplar 15
  • Görüntüleme 2K

Raz3rs

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
Adım
Mert
Cihazım
Mi 4C
Konular
7
Arkadaşlar cihazımda 6.2.25 Eu sürümü kurulu iken, dün 6.1.28 e düşmek isteyip rom indirdim. Ardından kurduğumda TWRP gitti. Global romu yüklemişim anlayacağınız. Çünkü Phone kısmında baktığımda artık eu yazmıyor. Dilde sadece İngilizce ve Çince var ve GApps yok. Cihazda root yok ve TWRP yi açmak istediğimde kabloyu bağlayın şeklinde uyarı ekranı geliyor...

Bir diğer sorun, Mi 4C için USB Driver indirdim ama 3 PC'de de çalışmıyor. Şu eski donanım ekle kısmı ile vs çalışmıyor. MiFlash kurdum yine Aygıt yöneticide soru işareti durumundalar. USB Debugging vs hepsini denedim bişey değişmedi. Mi Suite kurdum o da %30 da bekliyor ve sonra Reconnect diyor. Çıkarıp takınca ya da yeniden başlatınca vs hep %30 da kalıyor. Adb tool kurdum yine değişen bişey yok, tüm komutlarda "phone waiting" diyor.

Bana bu sorunlarım hakkında yardımcı olabilir misiniz ?

ByKatre hocam şöyle yazdı ama anlamadım:

6.1.7 Fastboot Romu indir (Bu normal 6.1.7 eu romu mu ?)
Adb tool ise "fastboot reboot adl" gibi bir komuttan bahsetti, bunu nasıl hangi aşamada yağacağım ?
Sonra da romu flashla dedi.

Lütfen tecrübeli arkadaşların yardımcı olmasını bekliyorum :/ Başıma iş açtım resmen. Bu arada cihaz bootloader kilidine girdi muhtemelen diye başvuru yaptım dün. Beklemedeyim bakalım.

Raz3rs

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
Adım
Mert
Cihazım
Mi 4C
Konular
7
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Yok mu bir bilen dostlar ?

Oyla:

ByKatre

Kafasına Göre..
Emekli Yönetici
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Muhammed
Cihazım
Mi9 SE
Konular
72
Hocam ben size hafta sonu yardımcı olacağım inşAllah. Bana özelden numaranı yollarsan sana dönmeye çalışacağım. :)

Oyla:

chatin_62

Süper Üye
Onursal Yönetici
Premium Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Çetin
Cihazım
Xiaomi 12TPro
Meslek
Bilgi Teknolojiler
Konular
99
Herşeyi tekrar tekrar yazıldığı için bir yerden sonra artık yanlış yazmaya daha doğrusu eksik yazmaya başlıyorsunuz. Bu bazen zaten daha önceden yazdığınız şeyler olduğu için onları okumuştur hissi ile de eksik yazılabiliyor. Bunun farkında olmadığınız için de karşınızdaki yardım isteyen kişi zor durumda kalabiliyor.
Fastboot romlar cihazların formatlanarak yüklendiği romlar dersek, diğer romlara da mevcut romun üzerine yüklenen dersek sizin için biraz daha anlaşılır olabilir. Fastboot romlar orjinaldir, xiaomi.eu Fastboot rom çıkartmaz.
Birazdan birşeyler daha yazacağım.

MI 4LTE cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Oyla:

Raz3rs

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
Adım
Mert
Cihazım
Mi 4C
Konular
7
Herşeyi tekrar tekrar yazıldığı için bir yerden sonra artık yanlış yazmaya daha doğrusu eksik yazmaya başlıyorsunuz. Bu bazen zaten daha önceden yazdığınız şeyler olduğu için onları okumuştur hissi ile de eksik yazılabiliyor. Bunun farkında olmadığınız için de karşınızdaki yardım isteyen kişi zor durumda kalabiliyor.
Fastboot romlar cihazların formatlanarak yüklendiği romlar dersek, diğer romlara da mevcut romun üzerine yüklenen dersek sizin için biraz daha anlaşılır olabilir. Fastboot romlar orjinaldir, xiaomi.eu Fastboot rom çıkartmaz.
Birazdan birşeyler daha yazacağım.

MI 4LTE cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Evet hocam bu konuda çok iyi anlıyorum sizi ve arkadaşları. Ben 4-5 yıldır Androidden uzak olduğum için biraz sıkıntı yaşadım takip edemedim çok fazla açıkçası. Değerli açıklamalarınız için çok teşekkür ederim hocam. Devamında yazacaklarınızı da merakla bekliyorum hocam

Oyla:

Zenex

Zirveye Doğru
Onursal Yönetici
Teknisyen
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Baki
Cihazım
OnePlus 7T Pro
Meslek
Öğrenci
Konular
62
Eğer lazım olursa diye arşivime bootloader kilitli olmayan çin fastboot romunu atmıştım. Lazımsa link verebilirim.

Mi-4c cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Oyla:

Raz3rs

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
Adım
Mert
Cihazım
Mi 4C
Konular
7
Eğer lazım olursa diye arşivime bootloader kilitli olmayan çin fastboot romunu atmıştım. Lazımsa link verebilirim.

Hocam arkadaş sağolsun verdi bir bağlantı. Oradan indireceğim inşallah. Tabi siz de paylaşırsanız iyi olur. Olmayan arkadaşlar edinirler ya da ben de :)

Oyla:

Zenex

Zirveye Doğru
Onursal Yönetici
Teknisyen
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Baki
Cihazım
OnePlus 7T Pro
Meslek
Öğrenci
Konular
62
17.09.2015 Tarihli çin stable fastboot rom dosyası:

Oyla:

yduman

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
dedee
Konular
1

Hocam bootloader kilidi olmayan bir fastboot rom atılarak IMEI işlemleri yapmak mümkün mü?

Xiaomi MI4

Oyla:
Üst Alt