Yardım Mİ 4 USB Endoscope Camera SORUNU

ercakmak

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
erdal
Konular
38
Arkadaşlar merhaba nasılsınız. ? bir sorum olacak acaba daha önce deneyen oldu mu ? aliexpress aldığım örnek link : mi4 de çalışmıyor bir çok program deneme me rağmen olmadı oysaki telefonun OTG desteği var.. aynı cihaz kızıma aldığım LeTv 600 ve bir çok SAMSUNG S6 ve S7 de aynı uygulamalar ile denedim. çalıştı. işlemci desek LeTv Helio X10 SAMSUNG daha farklı .. Bu arada SONY Z4 ve lenevo da da çalışmadı. yani bir şey seçiyor ama ne olabilir. sizce neden çalışmaz ekran ile yada başka neyle alakası olabilir. teşekkür eder iyi günler dilerim.

şunu da belirtmekte fayda var.. kitkat da çalışmamıştı belki dedim android 6 da çalışır güncellemeden sonra hemen denedim. gene çalışmadı. Bu arada Samsung cihazlar android 5 LeTv yi hatırlayamadım ama oda 5 olmalı heralde..

Moderatör tarafında düzenlendi:

ercakmak

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
erdal
Konular
38
evet sildim ve yeniden yükledim... sıkıntısız kurdu.. OTG kablosuz deniyorum.. siz OTG kablosu ile mi deniyorsunuz ?

Oyla:

Ottway

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mevlüt
Cihazım
Mi6 64
Konular
65
Tabiki. Benimkinin ucu USB girisli. Mecburen otg takiyorum. Yani sorunun cozumu belkide otg siz taktigin icindir.

Oyla:

ercakmak

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
erdal
Konular
38
fakat benim ki öyle değil... ucu bildiğimiz şarz soketindenn

Oyla:

Ottway

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mevlüt
Cihazım
Mi6 64
Konular
65
Hocam elinizde tek çağre kaldı. Uygulayıp uygulamamak sizin elinizde. Otg kablosunu ve kameranin kablosunu kesip rengi rengine baglayacaksiniz.

Oyla:

ercakmak

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
erdal
Konular
38
ekteki resimdeki kameradan benim ki..

ama başka telefonlarda başta yazdığım gibi çalışıyor.. telefon seçiyor gibi...

Moderatör tarafında düzenlendi:
Oyla:

chatin_62

Süper Üye
Onursal Yönetici
Premium Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Çetin
Cihazım
Xiaomi 12TPro
Meslek
Bilgi Teknolojiler
Konular
99
1.olarak, lütfen flood yapmaktan kaçınalım. Tüm flood mesajlar tek mesaj altında birleştirilmiştir.
2.olarak, konu biraz kocakarı ilacı (bu tabiri hiç sevmiyorum ama başka türlü nasıl yazarım bilemedim) tavsiyelerine doğru kaymaya başlamış. Yani hani bir muhabbet sırasında "ya midem akşam öyle bir yandı ki sorma gitsin" diyince, birinin "benim kayınımda da (Cem Yılmaz hep bunu örnek verir ya :) ) olmuştu, şu ilacı içti ve birkaç günde turp gibi oldu" demesi gibi. Tabiki yardımcı olmak isteyen arkadaşımızın iyi niyetli olduğuna asla bir şüphem yok. Asıl sorun bu cihazı forumunuzda sadece ikinizin kullanıyor olması.
İşin teknik yönüne girecek olursak sorun, her ikinizdeki kameranın modellerinin, çiplerinin ve doğal olarak ta driverlarının farklı olması. Bunu en basit olarak cihazların bağlantı şekillerine bakarak görebiliyoruz. Birisi USB, diğeri Micro USB bağlantıya sahip. Kabloları kesmenin hiçbir manası ve önemi yok. Kabloda 4 tane uç var. Birisi + voltaj, diğeri - voltaj, diğer ikisi de data uçlarının +'sı ve - 'si. Micro USB de olsa bu değişmez, Mini USB de olsa değişmez, Normal USB de olsa değişmez.
Bana göre sorun tamamen driver sorunu. Yani HP marka yazıcıya Xerox driverlarını yüklemeye çalışıyorsunuz ve doğal olarak ta yazıcı halen çalışmıyor.

Oyla:

Ottway

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mevlüt
Cihazım
Mi6 64
Konular
65
1.olarak, lütfen flood yapmaktan kaçınalım. Tüm flood mesajlar tek mesaj altında birleştirilmiştir.
2.olarak, konu biraz kocakarı ilacı (bu tabiri hiç sevmiyorum ama başka türlü nasıl yazarım bilemedim) tavsiyelerine doğru kaymaya başlamış. Yani hani bir muhabbet sırasında "ya midem akşam öyle bir yandı ki sorma gitsin" diyince, birinin "benim kayınımda da (Cem Yılmaz hep bunu örnek verir ya :) ) olmuştu, şu ilacı içti ve birkaç günde turp gibi oldu" demesi gibi. Tabiki yardımcı olmak isteyen arkadaşımızın iyi niyetli olduğuna asla bir şüphem yok. Asıl sorun bu cihazı forumunuzda sadece ikinizin kullanıyor olması.
İşin teknik yönüne girecek olursak sorun, her ikinizdeki kameranın modellerinin, çiplerinin ve doğal olarak ta driverlarının farklı olması. Bunu en basit olarak cihazların bağlantı şekillerine bakarak görebiliyoruz. Birisi USB, diğeri Micro USB bağlantıya sahip. Kabloları kesmenin hiçbir manası ve önemi yok. Kabloda 4 tane uç var. Birisi + voltaj, diğeri - voltaj, diğer ikisi de data uçlarının +'sı ve - 'si. Micro USB de olsa bu değişmez, Mini USB de olsa değişmez, Normal USB de olsa değişmez.
Bana göre sorun tamamen driver sorunu. Yani HP marka yazıcıya Xerox driverlarını yüklemeye çalışıyorsunuz ve doğal olarak ta yazıcı halen çalışmıyor.
Hocam arkadaş direk olarak satıcıdan driver isteyecek. Benim bildigim butun yontemleri yazdim lakin olmadi. Baskada yontemi kalmadi zaten.

Oyla:

chatin_62

Süper Üye
Onursal Yönetici
Premium Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Çetin
Cihazım
Xiaomi 12TPro
Meslek
Bilgi Teknolojiler
Konular
99
Hocam arkadaş direk olarak satıcıdan driver isteyecek. Benim bildigim butun yontemleri yazdim lakin olmadi. Baskada yontemi kalmadi zaten.
Evet aynen öyle.

Sent from my MI PAD using Tapatalk

Oyla:

ercakmak

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
erdal
Konular
38
Arkadaşla günaydın.. teşekkür ederim hepinize... fakat denediğim program ile benim mi4 te çalışmayan kamera başka telefonlarda çalışıyor. driver sorunu diyorsunuz en az 5 program denemedim. teşekkürler.

Oyla:

Ottway

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mevlüt
Cihazım
Mi6 64
Konular
65
Arkadaşla günaydın.. teşekkür ederim hepinize... fakat denediğim program ile benim mi4 te çalışmayan kamera başka telefonlarda çalışıyor. driver sorunu diyorsunuz en az 5 program denemedim. teşekkürler.
Hocam yapılacak bişey kalmadı artık. Sorunu çözerseniz çözüm yolunu yazmayı unutmayın.

Oyla:
Üst Alt