Yardım Mi 14 ultra Vodafone 5g mobil internet neden çok yavaş internet var?

Adım
Murat
Cihazım
Pocophone F1
Meslek
Demir Çelik Kaynak
Konular
12
Yüklü Rom ve Versiyon Numarası
3.0.302.0.WNAMIXM.C07
Telefon Modeli
Xiaomi 14 ultra
Bootloader Kilidi
Açık
Selamun aleyküm.. mi 14 ultra telefonumla mi 12t pro yan yana 2. Katta önümüz açık şekilde pencere dışına çıkararak aynı anda speed test yaptım. Ama sonuç saçma sapan bir şekilde 12t pro üstünlüğü ile tamamlanıyor... Bunun bir çözümü var mı? 5 6 kez test ettim farklı yerlerde aynı anda. Ama sonuç neredeyse uçurum

Ekli dosyalar

• Screenshot_2026-07-11-11-17-27-055_org.zwanoo.android.speedtest.jpg
    Screenshot_2026-07-11-11-17-27-055_org.zwanoo.android.speedtest.jpg
    390,6 KB · Görüntüleme: 17
  • IMG-20260711-WA0001.jpg
    IMG-20260711-WA0001.jpg
    94,2 KB · Görüntüleme: 10

Spect3r

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Burak
Cihazım
Mi 5s
Konular
1
Direnç değişimi bunu tek başına yapar

2406APNFAG cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Oyla:

baran452443

Premium Üye
Premium Üye
Usta Üye
MIUI Sever
Ayın Üyesi
Adım
anda
Cihazım
17 pro max
Konular
94
Aradım. Sözde yeniledik telefonu açıp kapatın dedi. Ama hiçbir şeye yaramadı... Büyük ihtimalle donanımsal olabilir.. ama birde Türk Telekom sitesindeki hız testi bölümünden bakayım dedim. Bu kez 290mbits leri gördü. Bu nasıl garip bir durum anlamadım 😊
donanım olarak bır fark var o kesın hocam ama bu kadar hız farkedecek kadar olamaz o fark + size soyle diyim sizin 14 ultra 4g baglantı hızı alıyor o kesın 12t pro ıse yenı çıkan 4.5g hızını alıyor bu 4g 4.5g tamamıyle benım terımlerım bu arada yoksa boyle bır ısımlerı yok suan baglantıların neyse cozume gelelım cihazınız direncli hocam gecen bir arkadasda direncli cihazinda çift hat 5g açınca hiz testi yapıyor baglantı kopuyor 4g acınca sorun yok ben alakası olamaz dıye dusundum ama malesef dırenc degısımı olunca duzeldı arkadasın sorunu sızın sorununuz kesın dırencten dıyemeyız ama oladabılır en malıyetsız cozum cihazi sıfırlamak ama tabi cihaz dırenclı oldugu ıcın dogru yontemle sıfırlamanız lazım yoksa ımeıler ucar ona dıkkat edın sıfırlamadan sonra gene duzelmesse dırencle alakalı olabılır dıye dusunuyorum birde ag ayarlarını sıfırlama secenegınıde deneyın ayarlarda

Oyla:

xioami kullanicisi

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Xioami
Cihazım
Redmi Note 12
Konular
1
Merhabalar,

GSB teknoloji desteği kapsamında aldığım Redmi Note 12 4G cihazım var, bu cihazın 2025 Ekim ayında sebepsiz yere şebekesi gitti (IMEI kaydı duruyorken) sonra birkaç telefoncu gezdim ve beni btkyı aramama teşvik ettiler (sanırım bu sorun GSB teknoloji desteği kapsamında alınan cihazlar ile ilgili imiş, çünkü benim gibi çoğu kişi bu durumudan muzdaripti ve eş zamanlı bu sorun ortaya çıktı)

Neyse btk ile görüşme sağlayamadım telefonları bile açmadılar. Bende mecburen telefoncunun yaptığı yöntemlerle telefonu kurtardım. (Sanırım IMEI attı, dirençli mi yoksa yazılımsal mı orasını bilmiyorum) Bu işlemi yapmadan önce hyperos 2 yüklü idi. İşlemi yaparken MIUI'ye sürüm düşürülmesi gerektiğini sôylendi. Ve sürümü düşürüp işlemi tamamladı. Telefonu teslim aldım ve bana asla günceleme yapmamamı ve çift sim girişinden sadece birinin çalıştığını söyledi. Ama ikisi de çalışıyordu. Ta ki birkaç güne kadar. İki IMEIden biri kayıtdışı kalmış.

Neyse elimde cihazımın fabrikasyon çıkışlı orijinal iki âdet imeisi var bunlar faturada ve kutusunda mevcut. Sorgulama yaptığımda ise hâlen geçerliliği var kayıtdışı gözükmüyor.

Ben bu imeileri telefonuma geri yüklemek/uygulamak istiyorum. Veyahut şuanki imeimle devam edip hyperosa yükseltmekt istiyorum cihazımı (cihazım günceleme alıyor ama yapmıyorum IMEI gidebilir diye.)

Birkaç yerde güncelleme yapılırsa IMEI gider denilirken, öte yandan da IMEI gitmez deniliyor.

Birkaç gündür çözüm arayışındayım, bana bu işin ustası biri yardımcı olabilirse çok sevinirim.

Oyla:
Üst Alt