Yav arkadaş o kadarda armut piş ağzıka düş olmayın ya bu soruyu buraya yazacağına Google yazsan root için ne gerekli diye ayna gibi çıkacak karşına hersey buraya yazacaksın bekleyeceksinki biri cevap versin yazık zamanına yazık...Bu işlem için oem kilidinin açık olması gerekiyor mu ?
Reseti nasıl atıyorsunuz telefonunuz yurt dışı dirençlimi yoksa tr cihazımı? kendi recoverinden sıfırlama yapınca imei gidermi onu merak ediyorum aslında13T pro da denendi cihaz sürümü corot_global V14.0.9.0.TMLMIXM, ilk başta delta magisk ile denedim oldu reset attınca gitti. Sonra normal magisk ile denedim (Magisk sürümü 26.4) bununla da oldu reset sonrası root gitmedi ben normal magisk ile yaptım ekte resimler mevcut. Paylaşım için teşekkürler.
üstad 13T pro ya root atmayı başardığın bu son yöntemi senden ricam madde madde sıralasan.şu an sitede galiba 3 hatta 4 kaynak oldu oldu hepsini de denedim kendi içlerinde uyumsuzlukları var çünkü direk 13T pro ya başarılı olan deneme maalesef yok.dolayısıyle anlatımlar 13T pro için tam oturmuyor sanki... sana zahmet bizzat 13T pro da başarılı olduğun seyri bize maddeler halinde sıralasan.çok makbule geçer.tşklboot dosyasını ilk defa patch ledim, burda takılmıştım. yaptım şu an te root lu. magisk ile oldu bende. çok teşekkür ederim
başkan konu ile alakalı anlatım 3/4 yerde var ama direk 13T pro üzerinde tatbik edilip başarılı olmuş bi tecrübenin madde madde sıralı detaylı, aydınlatıcı bi anlatımı henüz yok.diğerleriyle de 13T pro üzerinde maalesef sonuç alamıyorum.senden ricam direk 13T pro üzerinde başarılı olduğun yöntemi madde madde sıralı anlatsan da tüm insanlık faydalansa...tşkl13T pro da denendi cihaz sürümü corot_global V14.0.9.0.TMLMIXM, ilk başta delta magisk ile denedim oldu reset attınca gitti. Sonra normal magisk ile denedim (Magisk sürümü 26.4) bununla da oldu reset sonrası root gitmedi ben normal magisk ile yaptım ekte resimler mevcut. Paylaşım için teşekkürler.
Cihazım yurtdışı direnç felan attırmadım bu yüzden de kendi imei gitmesi çok zor bir olay, reset olayına gelince normal recovery menüsü üzerinden yapıyorum.Reseti nasıl atıyorsunuz telefonunuz yurt dışı dirençlimi yoksa tr cihazımı? kendi recoverinden sıfırlama yapınca imei gidermi onu merak ediyorum aslında
üstad 13T pro ya root atmayı başardığın bu son yöntemi senden ricam madde madde sıralasan.şu an sitede galiba 3 hatta 4 kaynak oldu oldu hepsini de denedim kendi içlerinde uyumsuzlukları var çünkü direk 13T pro ya başarılı olan deneme maalesef yok.dolayısıyle anlatımlar 13T pro için tam oturmuyor sanki... sana zahmet bizzat 13T pro da başarılı olduğun seyri bize maddeler halinde sıralasan.çok makbule geçer.tşkl
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:
başkan konu ile alakalı anlatım 3/4 yerde var ama direk 13T pro üzerinde tatbik edilip başarılı olmuş bi tecrübenin madde madde sıralı detaylı, aydınlatıcı bi anlatımı henüz yok.diğerleriyle de 13T pro üzerinde maalesef sonuç alamıyorum.senden ricam direk 13T pro üzerinde başarılı olduğun yöntemi madde madde sıralı anlatsan da tüm insanlık faydalansa...tşkl
Ben yukarıdaki mcaglarr ustanın yaptığı gibi adım adım izleyerek eksiksiz şekilde uygulayınca yaptım kimi cihazlarda magisk delta ile oluyor kimi cihazlarda normal magisk ile oluyor bu cihaza yada kullandığı sürüme göre değişiklik gösteriyor gibi.Arkadaşlar üye olduğum xiaomi.eu daki editorler sayesinde öğrendim
ekte klasörü ise Bibergolge arkadaşımın çalışmasından editledim kendisine çok teşekkür ederiz
burada rehber olarak ekliyorum adminler sabitler ise faydalı olur:
Bootloaderi açtığınızı var sayıyorum
1-magisk delta indirin normal magisk bende olmadı
2-kullandığın fastboot romu indir init_boot u magisk delta ile yamala yamaladigin img dosyasını
init_boot. img olarak tekrar adını değiştir
Yanlış boot yüklerseniz cihaz açılmaz takı doğru bootu tekrar flashlayana kadar
Bibergolge 11t prodan direk boot.imgye işlem yapıldığını anlatmıştı K60 ultra /13tprolarda init_boot.img ye yapıyoruz islemi
3-eke koyduğum dosyayı indirin ve yamalanan dosyayı klasöre atın
4-pcye bağlayıp (usb hata ayıklamaydı açmış olun onu da yazmayayım yani) fastboota alın fastbootta iken klasörde yeralan slot kontrol batı çalıştır 7. Yada 8.satirda current slot var bakın ( bende ki a idi) slotuna gore "Flash_magisk_slot_a.bat" yada "Flash_magisk_slot_b.bat" ı çalıştırın işlem tamamdır bu yöntem k60 ultra ve 13t prodan denenmiştir bu yöntem ile magisk sorunsuz bir şekilde yükleniyor
Not: sistem güncelleme aldı root yetkisi silindi magiski tekrar flashladim yani bu durumda guncelleme almaya devam eder her defasında tekrar yapmaniz gerekir işlemi
**her güncellemede slotu kontrol edin güncellemede b olmuş slotum aklıma b olacağı hiç gelmedi salak gibi telefonu sıfırladım tevafuk bakim dedim öyle yakaladım aynı hatayı siz yapmayın
Not: Yapacağınız bütün işlemler sonrası oluşabilecek bütün sorumlulukların kendinize ait olduğunu lütfen unutmayın!
eyvallah kardeşim eline sağlık.şimdi şurayı iyice aydınlatalım da okuyanlar yalnış yöne kaymasın...13T pro da bu başarılı olmuş elimizdeki son yönteme göre: malum images dosyasında hem boot.img var ,hem de init.boot.img var. biz magisk ile patch yapmak için init.boot.img yi kullanmıyoruz !!! boot img yi kullanıp patch yapılmış halinin adını init.boot.img olarak değiştiriyoruz ve onu kullanıyoruz doğrumu. ikinci değişen durum ise vbmeta.img yi de flaşlamada kullanmıyoruz öylemi üstad.Cihazım yurtdışı direnç felan attırmadım bu yüzden de kendi imei gitmesi çok zor bir olay, reset olayına gelince normal recovery menüsü üzerinden yapıyorum.
3 defa test ettim ilk testim de root gitmedi ama diğer 2 testim de root gitti tekrardan root işlemini yaptım o yüzden gidip gitmeyeceğini kesin olarak söyleyemiyorum. Güncelleme yapınca reset atmadım ama root yine de gitti.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:
Ben yukarıdaki mcaglarr ustanın yaptığı gibi adım adım izleyerek eksiksiz şekilde uygulayınca yaptım kimi cihazlarda magisk delta ile oluyor kimi cihazlarda normal magisk ile oluyor bu cihaza yada kullandığı sürüme göre değişiklik gösteriyor gibi.
1. Bootloader kilidi açık cihazın mevcut sürümünü fastboot şeklinde indirip boot.img dosyasını çıkartıp telefona dosya bölümüne atıyoruz.
2. Magisk internet üzerinden apk olarak bulup telefona indiriyoruz, magisk uygulamasına girip Magisk kısmında yükle kısmına gelip Yönter kısmından Bir Dosya Seçin ve Yamalyın kısmına gelip bilgisayar üzerinden attığımız boot.img dosyasını seçiyoruz ve yamala diyip bekliyoruz.
3. Yamalamış olduğumuz boot.img dosyasını dowloand klasöründen tekrar bilgisayara atıyoruz, ismini init_boot.img yapıyoruz.
4. Yukarıda mcaglarr ustanın attığı dosyayı indiriyoruz. init_boot.img dosyasını bu klasöre atıyoruz.
5. Telefonu fastboot alıyoruz, indirmiş olduğumuz dosyada slot_kontrol.bat çalıştırıyoruz orada current slot yazan kısımda hangi harf varsa a - b onu öğreniyoruz.
6. Öğrenmiş olduğumuz slot harfine göre yine aynı dosyada bulunun Flash_magisk_slot_a yada b hangisi ise ona tıklayıp root atıyoruz.
Bu işlemleri eksik yapınca root attım başka ekstra bir şey yapmadım.
eyvallah kardeşim.en son sizin verdiğiniz bu dosyada bahsettiklerinizin hepsi mevcut tam...daha önceki inen dosyaların içindeki bazı ''kalemler'' eksik gelmiş meğer.tşklArkadaşlar üye olduğum xiaomi.eu daki editorler sayesinde öğrendim
ekte klasörü ise Bibergolge arkadaşımın çalışmasından editledim kendisine çok teşekkür ederiz
burada rehber olarak ekliyorum adminler sabitler ise faydalı olur:
Bootloaderi açtığınızı var sayıyorum
1-magisk delta indirin normal magisk bende olmadı
2-kullandığın fastboot romu indir init_boot u magisk delta ile yamala yamaladigin img dosyasını
init_boot. img olarak tekrar adını değiştir
Yanlış boot yüklerseniz cihaz açılmaz takı doğru bootu tekrar flashlayana kadar
Bibergolge 11t prodan direk boot.imgye işlem yapıldığını anlatmıştı K60 ultra /13tprolarda init_boot.img ye yapıyoruz islemi
3-eke koyduğum dosyayı indirin ve yamalanan dosyayı klasöre atın
4-pcye bağlayıp (usb hata ayıklamaydı açmış olun onu da yazmayayım yani) fastboota alın fastbootta iken klasörde yeralan slot kontrol batı çalıştır 7. Yada 8.satirda current slot var bakın ( bende ki a idi) slotuna gore "Flash_magisk_slot_a.bat" yada "Flash_magisk_slot_b.bat" ı çalıştırın işlem tamamdır bu yöntem k60 ultra ve 13t prodan denenmiştir bu yöntem ile magisk sorunsuz bir şekilde yükleniyor
Not: sistem güncelleme aldı root yetkisi silindi magiski tekrar flashladim yani bu durumda guncelleme almaya devam eder her defasında tekrar yapmaniz gerekir işlemi
**her güncellemede slotu kontrol edin güncellemede b olmuş slotum aklıma b olacağı hiç gelmedi salak gibi telefonu sıfırladım tevafuk bakim dedim öyle yakaladım aynı hatayı siz yapmayın
Not: Yapacağınız bütün işlemler sonrası oluşabilecek bütün sorumlulukların kendinize ait olduğunu lütfen unutmayın!
Pardon orada bir alışkanlık olarak boot.img demişim, init_boot.img olanı yamalıyoruz. Çünkü şimdi tekrardan root kaldırıp tekrar işlemleri tekrarlayınca kendi cihazım da init_boot.img dosyası ile oldu diğer orjinal boot.img dosyasını kabul etmedi.eyvallah kardeşim eline sağlık.şimdi şurayı iyice aydınlatalım da okuyanlar yalnış yöne kaymasın...13T pro da bu başarılı olmuş elimizdeki son yönteme göre: malum images dosyasında hem boot.img var ,hem de init.boot.img var. biz magisk ile patch yapmak için init.boot.img yi kullanmıyoruz !!! boot img yi kullanıp patch yapılmış halinin adını init.boot.img olarak değiştiriyoruz ve onu kullanıyoruz doğrumu. ikinci değişen durum ise vbmeta.img yi de flaşlamada kullanmıyoruz öylemi üstad.