Yardım Merkezi sistem uydu arızası

• Konbuyu başlatan logir
  • Başlangıç tarihi
  • Cevaplar 11
  • Görüntüleme 1K

logir

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
sedo
Cihazım
mi 6
Konular
28
Arkadaşlar bina da merkezî sistem var 3 yıl sorunsuz kullandım 4 yıl sorun olmaya başladı yayınlar gidip sinyal yok diyor günün hemen hemen 22 saati yok yayın binada 7 dairede herkeste TV kanalları olmasına rağmen benim dairemde yok

Sorunlar şöyle arkadaşlar

1. Günde 2 saat kadar yayın oluyo

2. Yayın genelde akşam saatlerinde geliyo

3. Çanak antene baktimda çanağın elemdi kimsinda 8 daire için sekiz giriş var ve bu direk dairelere iniyor

4. Ara koblosu değiştim olmadı

5. Sinyal hiç yok

bi iki çözümü denedim topraklamayi iptal et gibi fakat olmadı
yardımcı olursanız sevinirim

MI 6 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

pendroz

Kardan Adam
Emekli Yönetici
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Kaan
Cihazım
Redmi Note 4x
Konular
250
Arkadaşlar bina da merkezî sistem var 3 yıl sorunsuz kullandım 4 yıl sorun olmaya başladı yayınlar gidip sinyal yok diyor günün hemen hemen 22 saati yok yayın binada 7 dairede herkeste TV kanalları olmasına rağmen benim dairemde yok

Sorunlar şöyle arkadaşlar

1. Günde 2 saat kadar yayın oluyo

2. Yayın genelde akşam saatlerinde geliyo

3. Çanak antene baktimda çanağın elemdi kimsinda 8 daire için sekiz giriş var ve bu direk dairelere iniyor

4. Ara koblosu değiştim olmadı

5. Sinyal hiç yok

bi iki çözümü denedim topraklamayi iptal et gibi fakat olmadı
yardımcı olursanız sevinirim

Hocam kablonuzu diğer daire çıkışlarından birine bağlayarak kontrol edin.Yayın sorunsuz ise Uydu cihazınız da sıkıntı yoktur.LNB deki sizin bağlı olduğunuz çıkışta problem vardır.LNB değişimi gerekebilir.Su girmiş mi kontrol edin çıkışınızı çalıştığı saatlerde yanına gitme imkanı varsa naylon poşet koli bandı yardımı ile çıkışı sarın.

Oyla:

logir

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
sedo
Cihazım
mi 6
Konular
28
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Hocam kablonuzu diğer daire çıkışlarından birine bağlayarak kontrol edin.Yayın sorunsuz ise Uydu cihazınız da sıkıntı yoktur.LNB deki sizin bağlı olduğunuz çıkışta problem vardır.LNB değişimi gerekebilir.Su girmiş mi kontrol edin çıkışınızı çalıştığı saatlerde yanına gitme imkanı varsa naylon poşet koli bandı yardımı ile çıkışı sarın.
Bu aklıma gelmedi denicem teşekkür ederim

Oyla:

arruna

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Cem
Cihazım
F6 Pro
Meslek
Kamu
Konular
11
lnb'de size ait kablo gevşemiş olabilir, sinyal sorunu bizde de olmuştu, ailem uzakta olduğu için anlamıyorlardı TV hep sorunluydu, tatile gittiğimde çıktım çatıya baktımki sorun tam da düşündüğüm gibiydi, lnb'deki bizden giden kablo gevşemişti, kestim yeni konnektör aldım, yayınlar sorunsuz geri geldi.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Bazen kabloyu rastgele bağlıyorlar, bantlamıyorlarda, sonra kablo gevşiyor, bir de kablonun içindeki o sarı ya da gri ince tellerin, lnb'ye bağlanan bakır (herhalde bakır :D) kalın tele temas etmemesi lazım.

Oyla:

logir

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
sedo
Cihazım
mi 6
Konular
28
lnb'de size ait kablo gevşemiş olabilir, sinyal sorunu bizde de olmuştu, ailem uzakta olduğu için anlamıyorlardı TV hep sorunluydu, tatile gittiğimde çıktım çatıya baktımki sorun tam da düşündüğüm gibiydi, lnb'deki bizden giden kablo gevşemişti, kestim yeni konnektör aldım, yayınlar sorunsuz geri geldi.

Bazen kabloyu rastgele bağlıyorlar, bantlamıyorlarda, sonra kablo gevşiyor, bir de kablonun içindeki o sarı ya da gri ince tellerin, lnb'ye bağlanan bakır (herhalde bakır :D) kalın tele temas etmemesi lazım.
Çanağa baktimda elemdi kısmı 8 girişli hangisi bize ait bilmedim için hepsini kontrol ettim fakat bant ile sarılmış hepsi gevşemiş olabilirmi bilmiyom ama hangisi bize ait öğrenip bakicam tam emin olamadım baktimda

Oyla:

arruna

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Cem
Cihazım
F6 Pro
Meslek
Kamu
Konular
11
Çanağa baktimda elemdi kısmı 8 girişli hangisi bize ait bilmedim için hepsini kontrol ettim fakat bant ile sarılmış hepsi gevşemiş olabilirmi bilmiyom ama hangisi bize ait öğrenip bakicam tam emin olamadım baktimda

Bizim apartman 4 haneli kolay olmuştu bana :D önce onu öğrenin sonra lnb'de gevşemeler var mı kontrol edin, düzelecektir.

Oyla:

logir

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
sedo
Cihazım
mi 6
Konular
28
Bizim apartman 4 haneli kolay olmuştu bana :D önce onu öğrenin sonra lnb'de gevşemeler var mı kontrol edin, düzelecektir.
8 daire yapan nasıl başarmış onları bantlamayi yan yana artık söküp bakicam yöneticiyle bakalım bende ordan olduğunu düşünüyorum rüzgarlı olduğunda hava dikkat ediyor azda olsa oynatıyor çanağı buda kablonun da oymasina ve temas etmesini sağlıyor ki yayın gelip gidiyor rüzgar olunca

Oyla:

Aybin.Kilic

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Aybin Kılıç
Cihazım
Note 6 Pro
Meslek
Elektrik Teknisyen
Konular
10
Uydu sistemleri kuran birisi olarak önereceklerim
Lnbden sizin daireye giden kabloyu değiştirin
lnbden sizin daireye giden kabloyu başka bir çıkışa takın.
Lnbde ki konnektörler pas veya oksit yapmış olabilir. Değiştirtiniz.
(Genel sorun daireye inen kablodur. Bina dışından geliyorsa güneş ve yağmur sonrası deforme oluyor.)

8 daire yapan nasıl başarmış onları bantlamayi yan yana artık söküp bakicam yöneticiyle bakalım bende ordan olduğunu düşünüyorum rüzgarlı olduğunda hava dikkat ediyor azda olsa oynatıyor çanağı buda kablonun da oymasina ve temas etmesini sağlıyor ki yayın gelip gidiyor rüzgar olunca

Çanak oynuyorsa kesinlikle büyük bir sorun teşkil eder. Kesinlikle montajı yeniden ve sağlam yaptırın.

Son düzenleme:
Oyla:

logir

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
sedo
Cihazım
mi 6
Konular
28
Uydu sistemleri kuran birisi olarak önereceklerim
Lnbden sizin daireye giden kabloyu değiştirin
lnbden sizin daireye giden kabloyu başka bir çıkışa takın.
Flaşlayın konnektörler pas veya oksit yapmış olabilir. Değiştirtiniz.
(Genel sorun daireye inen kablodur. Bina dışından geliyorsa güneş ve yağmur sonrası deforme oluyor.)

Çanak oynuyorsa kesinlikle büyük bir sorun teşkil eder. Kesinlikle montajı yeniden ve sağlam yaptırın.
Kablolar bina içinden iniyor sorun varmıdır bilmem ama LNB deyismeyi denicem bende onda olduğunu düşünüyorum önce hangisi bize ait onu ogrenicem sonra dedinizi yapicam teşekkür ederim bilgi için

Oyla:

Aybin.Kilic

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Aybin Kılıç
Cihazım
Note 6 Pro
Meslek
Elektrik Teknisyen
Konular
10
Kablolar bina içinden iniyor sorun varmıdır bilmem ama LNB deyismeyi denicem bende onda olduğunu düşünüyorum önce hangisi bize ait onu ogrenicem sonra dedinizi yapicam teşekkür ederim bilgi için

hocam yakın olsam yardımcı olurdum size. :)

Oyla:
Üst Alt