- Adım
- Dobroutro
- Cihazım
- Xiaomi
- Meslek
- Akademisyen
- Konular
- 27
Kara mizahınız Güzel,tabi Espri bir tarafa Başınız sağolsun.Bir daha size cihaz ölümü yaşatmasın ..diyorumKimi stabil kullanır, kimi beta,
Kimi root atar kimi de atmaz;
Kimi 10 saat sot alırken,
Kimi kılı kıpırdamadan öldürür;
Herkes öldürebilir sevdiğini
Ama herkes öldürdü diye ölmez.
Ben çok uğraştım diye ölmüştür zaten çoktan.
Severek kullandığım Redmi 5 Plus 1 ay önce bitkisel hayata girmiş ve geçen hafta fişi çekilmiştir. Bu sürede bana verdiği keyiften ve hizmetten dolayı kendisinin bu töreni hak ettiğini düşünmekteyim.
Törenimiz rootlu ve romlu olacaktır, lütfen rootsuz ve romsuz geliniz.
Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.
(Lütfen photoshop yeteneklerime saldırmayınız.)
Xiaomi tavşanına törenimize geldiği için teşekkürlerimi iletiyorum.
Merhumun çocukları olan iki yeni ekrana da baş sağlığı dilerim.
Buraya kadar olanı kısmı biraz eğlence içindi. Konuyu açma amacım cihazın içini merak edenlere birince elden çekilmiş bir görsel ve bir uyarıda bulunmak istemem.
Cihazın ekranını değiştirmek üzereyken eş zamanlı olarak bilgisayardan video izliyordum yeni ekranı denemek için ilk önce soketi düzgün bir şekilde nasıl takılması gerekliyse öyle taktım ve görüntü aldım fakat çift tıklama ile uyandırma çalışmıyordu. Acaba tam oturmadı mı filan deyip çıkarttım o an kendi üstündeki ekranının soketini tekrardan taktım ve çift tıklamada sorun olmadığını gördüm. Üstündeki ekranın durumu iyi olmadığı için yinede onu çıkartmam lazımdı fakat yinede yeni ekranı son bir kez denemem gerekliydi o sırada video izlemeye devam ediyorum tabii...
Video izlerken yeni ekranın soketini anakart soketini ters takmışım cihaza güç verince ekrana görüntü gelmedi bir baktım soket bana ters ters bakıyor
Örnek resim
O ekrandan görüntü alamadım ekran flexi arızalandı dedim sinirlendim
Eski ekranı taktım görüntü yok elimde başka bir eski ekran vardı görüntü yok... Oysa ki ikisi de durumları iyi olmasa da çalışıyordu.
Bunun üzerine yeni ekranı değişime yolladım ama kasalı ekran olduğu için ve ben kasadan ayırıp yolladığım için işlem yapılmadı. Haksız sayılmazlar ama o kasa ile ekranı birbirine tutan bant ne kadar dandirik bir banttır ya rabbim. Ekran koruyucusunu sökerken ekranı kasadan ayırıyordum az kalsın, ben telefonu müzik dinlemek için duşa sokuyorum (kabine değil ) bazen ekrana dokunmam gerekiyordu, o bant üstündeyken kullansam cihazı kesin elime alırdım içeri su kesin kaçardı.
Her neyse yeni bir ekran siparişi daha verdim bu sefer kasasız sadece ekran.
Ekran elime ulaştı yine görüntü yok, görüntü yok ama cihaz açılıyor MacroDroid arkada konuşuyor Whatsapp Web açılıyor ama görüntü yok
Tüm yolları denedikten sonra yapacak başka bir şey kalmadı ve Ankara'ya özel bir Xiaomi servisine cihazı yolladım cihazın başına gelenleri anlattım.
Sonuç olarak cihazın CPU'sunun ve bazı veri yollarının yandığını bunların değişmesinin gerektiğini fiyat olarak da 450₺ çıktığını söylediler. Şu anda malum 2.el sitesinde ekranı çatlak yurtiçi cihazı 456₺ "eee" dedim kendi kendime "elimde ekranda var o cihazı alır elimdeki ekranı da takıp kullanırım" diye düşündüm ve cihazı yaptırmadım.
Cihaz şu anda resimlerde görüldüğü gibi yapboz olarak hizmet vermekte
(Cihazla ilgili kafamda başka bir proje var tabii ki)
Bu ultra kaliteli fotoğraf Samsung Grand Neo ( GT-I9060) ile çekildi.
Biraz bilgi ve yaşadığım tecrübenin sonucu hakkında ve biraz da eğlenceli bir konu olsun istedim, umarım olmuştur.