Sohbet Merhum R5+'ın Cenazesine Bekleriz...

Dobroutro

Premium Üye
Premium Üye
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Dobroutro
Cihazım
Xiaomi
Meslek
Akademisyen
Konular
27
Kimi stabil kullanır, kimi beta,
Kimi root atar kimi de atmaz;
Kimi 10 saat sot alırken,
Kimi kılı kıpırdamadan öldürür;
Herkes öldürebilir sevdiğini

Ama herkes öldürdü diye ölmez.

Ben çok uğraştım diye ölmüştür zaten çoktan.

Severek kullandığım Redmi 5 Plus 1 ay önce bitkisel hayata girmiş ve geçen hafta fişi çekilmiştir. Bu sürede bana verdiği keyiften ve hizmetten dolayı kendisinin bu töreni hak ettiğini düşünmekteyim.
Törenimiz rootlu ve romlu olacaktır, lütfen rootsuz ve romsuz geliniz.

Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.

(Lütfen photoshop yeteneklerime saldırmayınız.)

Xiaomi tavşanına törenimize geldiği için teşekkürlerimi iletiyorum.
Merhumun çocukları olan iki yeni ekrana da baş sağlığı dilerim.

Buraya kadar olanı kısmı biraz eğlence içindi. Konuyu açma amacım cihazın içini merak edenlere birince elden çekilmiş bir görsel ve bir uyarıda bulunmak istemem.

Cihazın ekranını değiştirmek üzereyken eş zamanlı olarak bilgisayardan video izliyordum yeni ekranı denemek için ilk önce soketi düzgün bir şekilde nasıl takılması gerekliyse öyle taktım ve görüntü aldım fakat çift tıklama ile uyandırma çalışmıyordu. Acaba tam oturmadı mı filan deyip çıkarttım o an kendi üstündeki ekranının soketini tekrardan taktım ve çift tıklamada sorun olmadığını gördüm. Üstündeki ekranın durumu iyi olmadığı için yinede onu çıkartmam lazımdı fakat yinede yeni ekranı son bir kez denemem gerekliydi o sırada video izlemeye devam ediyorum tabii...
Video izlerken yeni ekranın soketini anakart soketini ters takmışım cihaza güç verince ekrana görüntü gelmedi bir baktım soket bana ters ters bakıyor drunk~~headbang~~;(

Örnek resim

O ekrandan görüntü alamadım ekran flexi arızalandı dedim sinirlendim:@
Eski ekranı taktım görüntü yok elimde başka bir eski ekran vardı görüntü yok... Oysa ki ikisi de durumları iyi olmasa da çalışıyordu.
Bunun üzerine yeni ekranı değişime yolladım ama kasalı ekran olduğu için ve ben kasadan ayırıp yolladığım için işlem yapılmadı. Haksız sayılmazlar ama o kasa ile ekranı birbirine tutan bant ne kadar dandirik bir banttır ya rabbim. Ekran koruyucusunu sökerken ekranı kasadan ayırıyordum az kalsın, ben telefonu müzik dinlemek için duşa sokuyorum (kabine değil :) ) bazen ekrana dokunmam gerekiyordu, o bant üstündeyken kullansam cihazı kesin elime alırdım içeri su kesin kaçardı.

Her neyse yeni bir ekran siparişi daha verdim bu sefer kasasız sadece ekran.
Ekran elime ulaştı yine görüntü yok, görüntü yok ama cihaz açılıyor MacroDroid arkada konuşuyor Whatsapp Web açılıyor ama görüntü yok facepalm~~
Tüm yolları denedikten sonra yapacak başka bir şey kalmadı ve Ankara'ya özel bir Xiaomi servisine cihazı yolladım cihazın başına gelenleri anlattım.
Sonuç olarak cihazın CPU'sunun ve bazı veri yollarının yandığını bunların değişmesinin gerektiğini fiyat olarak da 450₺ çıktığını söylediler. Şu anda malum 2.el sitesinde ekranı çatlak yurtiçi cihazı 456₺ "eee" dedim kendi kendime "elimde ekranda var o cihazı alır elimdeki ekranı da takıp kullanırım" diye düşündüm ve cihazı yaptırmadım.
Cihaz şu anda resimlerde görüldüğü gibi yapboz olarak hizmet vermekte giggle~~giggle~~giggle~~
(Cihazla ilgili kafamda başka bir proje var tabii ki)

Bu ultra kaliteli fotoğraf Samsung Grand Neo ( GT-I9060) ile çekildi.

Biraz bilgi ve yaşadığım tecrübenin sonucu hakkında ve biraz da eğlenceli bir konu olsun istedim, umarım olmuştur.
Kara mizahınız Güzel,tabi Espri bir tarafa Başınız sağolsun.Bir daha size cihaz ölümü yaşatmasın ..diyorum

Darkblues

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ayhan
Cihazım
REDMİ NOTE 4
Konular
2

R5+ kullanıcısı olarak törene gelmekten onur duyarım, cenaze teşvikiyedenmi kalkıyor ?

Zenex

Zirveye Doğru
Onursal Yönetici
Teknisyen
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Baki
Cihazım
OnePlus 7T Pro
Meslek
Öğrenci
Konular
62
Geçmiş olsun hocam, belki de böylesi daha iyiydi. Başka bir cihazla başka denizlere yelken açma vaktiniz gelmiş geçiyordu zaten. Sıradaki kurban hakkında kafanızda herhangi bir isim var mı :)

1231243

M|C|C|X|X|X|MCCXLIII
Emekli Yönetici
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mertcan
Cihazım
Poco X3
Meslek
Dondurulmuş Üni.
Konular
63
Arada kullandığı temalar doping gibi geliyordu rahmetliye ama yinede hayata tutunamadı sanırım hocam. 8=) Size tavsiyem yasını fazla tutmadan, yeni bir Xiaomi alarak kendinizi toparlamanız yönünde olacak Yes~~muscle~~ :)
Dopingleriniz için teşekkür ederim hem kendi adima hemde merhumun adına :D :D
Kafamda başka 2 model var ama göreceğiz bakalım hangi model ile yola devam edeceğiz :?:?
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

R5+ kullanıcısı olarak törene gelmekten onur duyarım, cenaze teşvikiyedenmi kalkıyor ?
Hocam cenaze iptal ya kendisi Firavun gibi delikanliydi gommekten vazgeçtim. Aklimda başka bir fikir var devil~~

Geçmiş olsun hocam, belki de böylesi daha iyiydi. Başka bir cihazla başka denizlere yelken açma vaktiniz gelmiş geçiyordu zaten. Sıradaki kurban hakkında kafanızda herhangi bir isim var mı :)
Bende öyle düşünüyorum hocam boylesi bence de daha iyi oldu. Guncelleme destegi zaten sıkıntıya girmişti. Aklimda Mi 9T ve Redmi Note 7 var ama cihazı fiziki kurcalamayi sevdigim için Redmi Note 7 daha çok çekiyor beni çünkü parçaları ucuz drunk~~:D:D Bu arada taziye mesajınız icin teşekkürlersun~~

Son düzenleme:

1231243

M|C|C|X|X|X|MCCXLIII
Emekli Yönetici
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mertcan
Cihazım
Poco X3
Meslek
Dondurulmuş Üni.
Konular
63
Bildigin cinayet : )) redmi note 7 ve mi 9t cihazlar tir tir titriyodur simdi acaba hangimizi alacak diye

MI 6 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Korkunun ecel faydası yok devil~~ Redmi note 7 için aklımda bir fikir şimdiden :D

Son düzenleme:

raqli001

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
Adım
ilqar
Cihazım
redmi note 9 pr
Konular
8
cok guzel komik konu acmiwsiniz hocam guldurdunuz vallahaha-- ve cihaziniza rahmet diliyorum omru bukadarmiw deyib yola devam;( etmek lazim olenle olunmuyor iwde smoking~~

1231243

M|C|C|X|X|X|MCCXLIII
Emekli Yönetici
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mertcan
Cihazım
Poco X3
Meslek
Dondurulmuş Üni.
Konular
63
cok guzel komik konu acmiwsiniz hocam guldurdunuz vallahaha-- ve cihaziniza rahmet diliyorum omru bukadarmiw deyib yola devam;( etmek lazim olenle olunmuyor iwde smoking~~
Amaç eğlence zaten hocam gulduyseniz sevindim :D
Taziyeniz için teşekkür ederim sun~~

Gülsem mi ağlasam mı bilemedim? haha-- Geçmiş olsun hocam. :|
Gülün hocam ağlamaya gerek yok haha--

Allah rahmet eylesin, ölenle ölünmez, geride kalanlara sabır versin.
Amin hocam, sizin cihazlarin omru uzun olsun haha--giggle~~

Üst Alt