Şimdi şöyle düşünelim fakir birisi zenginin evine giriyor ve hırsızlık yapıyor yakalandığında da ben bu kadar fakirim o bu kadar zengin benim de zengin olmak hakkımdır o yüzden yaptığım hırsızlık meşrudur diyebilir mi? Veya hırsızın sizden çaldığını başka bir hırsız da ondan çalsa hırsızlık yapmamış mı olur? Suç veya günah bahaneleri kabul etmez sonuca odaklıdır. bahaneler ancak suçun hafifletici sebepleridir. Yurt dışından kendinizin getirmiş olduğu cihazda da imei atma yoluna gitmeniz doğru değil. Çünkü devlet açık ve net doğru yolu göstererek diğer yolları illegal ilan etmiş. Bu sizin için geçerli olduğu gibi tüm vatandaşlar içinde geçerli. Bir Türkiye Cumhuriyeti vatandaşının bile pasaport kaydı yapıp 1500 TL para vermesi demek sizin onun hakkına girmiş olmanız demek bana göre. Size ders vermek değil amacım veya ayıplamakta değil ama şunu Müslümanım diyen her birey bilmeli ahiret terazisi çok hassas ve bu terazide en ağır basan şey de kul hakkı bir kuruş olsa bile.
Öncelikle bana ders verecek ya da ayiplayacak hakkınızın olduğunu düşünmüyorum sadece burada fikir beyan edebiliriz.
Verdiğiniz örnek benim dediğim şey ile alakalı degil bence. Vatandaşların bir kısmı zengin tabiki de onlar yapacak ama fakir olanlar yapmasın tarzında bir düşünce ile yazmadım mesajımı. Neden bu şekilde bir orneklendirme yaptınız anlayamadım açıkçası. Kısacası verdiğiniz örnekler benim anlatmak istediğim mesaj ile uzaktan yakından alakalı değil.
En son demişsiniz ki devletimiz diğer yolların illegal olduğunu göstererek doğru bir iş yapmış. İyi güzel yapmış da , 1500 lira pasaport kaydı nedir, doğru bir fiyatlandirma mi sizce ? Asgari ücretin ne kadar olduğu hakkında bilginiz vardır diye düşünüyorum ya da ulkemizdeki alım gücünün ne derece yerlerde olduğunu biliyorsunuzdur. Devletimiz pasaport kayıt ücretini 3000 lira da yapsa anladığım kadarıyla siz pasaport kaydı yaptırmanız gerekli çünkü devletimiz illegal yöntemleri engellemiş buyrun legal yoldan para verip yaptırın diyeceksiniz ve maalesef ki buna katılamıyorum.
Size şu konuda katılıyorum, kul hakkına girmemek, gerçekten doğru ve dürüst bir insan olarak yaşamamız gerekiyor.
Özetle, keşke ülkemizde sınıf , makam farketmeden her insana aynı şekilde değer verilse, aynı esitlikte yaşam hakkı verilse de dedikleriniz gerçekten uygulansa.
Bu konuda altında bu mesajları yazmam uygun olmadıysa lütfen kusura bakmayınız. Herkese iyi forumlar.
Mi 9 SE cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi