İlginç şeyler oldu. Yaklaşık 2 ay önce xiaomi telefon aldım ve hayatımda ilk defa bir eposta uygulaması kullanmaya karar verdim. Nede olsa xiaomi resmi uygulaması. Microsoft e posta adresimi ekleyiverdim.
Ben güvenlik ile ilgili takıntıları olan biriyim. Lisanslı security ve password manager kullanırım. BU zamana kadar mail hesaplarımı birkaç dandik hesap ve asıl işlerim içinde pek fazla kullanmadığım sağa sola yazmadığım iki mail adresi kullanırım. Bunlar gizli saklıdır çok az ve güvenli yerde kayıtlıdır.
Bugün arkadaşımız bu konuyu açınca şöyle bir kurcalayayım bakayım benim hesapta ortalığa düşmüşmü dedim ve dandik hesaplar dahil hepsini kontrol ettim. Sonuç biri hariç hepsi güvenli. Ortalığa düşen hesabı tahmin edin bakalım evet telefona eklediğim microsoft hesbı. Hesabı bir kontrol ettim yaklaşık 2 aydır biri brezilya, bir kenya geri kalanı endonezya ve çinden olmak üzere 24 kez hesabıma sızmaya çalışılmış
Tabi hepsi başarısız. Şifre password programım tarafından oluşturuluyor 20 karakterli ve ben bile bilmiyorum
Ama bu durum miui posta uygulamasından şiddetle huylandırdı beni.