Sohbet Mailim Hacklenmiş

DenemeYanılma

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Yuhun
Cihazım
Uh
Meslek
Serbest
Konular
150
Sitenin güvenli olması, kişiler tarafından sorgulanan şifreleri kayıt etmeyeceği anlamına gelmez hocam. Sağda solda "Şifreni yaz güvenliğini söyleyeyim" gibi sistemlere kanmayın. Gerçekten güzel bir oltalama yöntemi. Siber güvenlik uzmanı olması da pek bir şey değiştirmez. Alır parasını yapar reklamını.

Ben o sistemin sahibi olsaydım ve şifresini yazan kişilerin mail adreslerine girip tüm sosyal medya adreslerini ele geçirebilirdim.

gerekenler burdada yazıyor site güvenli :D

Son düzenleme:

Tortue

Software Developer.
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ayhan
Cihazım
Xiaomi 11 5G
Meslek
Full Stack Dev.
Konular
134

gereklenler burdada yazıyor site güvenli :D

Hocam ben kimin ne dediğine pek kulak asmam. Önce kendim düşünürüm. Bu sistemde ne nasıl işler, mantığını kavrarım hafiften. Siz güvenebilirsiniz o sizin görüşünüz elbette.

DenemeYanılma

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Yuhun
Cihazım
Uh
Meslek
Serbest
Konular
150
Hocam ben kimin ne dediğine pek kulak asmam. Önce kendim düşünürüm. Bu sistemde ne nasıl işler, mantığını kavrarım hafiften. Siz güvenebilirsiniz o sizin görüşünüz elbette.
orası doğru fakat 2 site + izlediğim siber güvenlik uzamanı yalan konuşacağını zannetmiyorum

uwentallos

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Yusuf
Cihazım
Note 9S
Konular
7
orası doğru fakat 2 site + izlediğim siber güvenlik uzamanı yalan konuşacağını zannetmiyorum
Hocam mesele güvenlik veya kimin yalan konuşup kimin doğru konuştuğu değil.Canva adlı siteyi tanımıyorum ama çıkıp reklamını yapabilirdim siber güvenlik uzmanı olsaydım.Gayette güvenli gösterebilirim siteyi onedio da yazarak onu da geçtim cumhurbaşkanı bile güvenli olduğunu açıklayabilir. Ama ne kadar süre? İş burda kopuyor işte. Yıllarca (20 30 veya 50 yıl da olabilir) sizin verileriniz sistemde kalıyor.Bastım parayı siteyi satın aldım diyelim.Site 10 sene önce kurulmuş olsun atıyorum.Bir miktar paraya bütün insanların verileri elime geçmiş oldu ve her yerde güvenli olduğu kayıtlı.Gerisi benim insiyatifime kalır yani...

Sen 123

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Salih Byrktr
Cihazım
Redmi note 7
Konular
101
Değerli forum üyeleri bugün bir siber güvenlik uzmanının video'sunu izledim video'da daha önceden mail hesabının hacklenip hacklenmediğini gösteren bir siteye değindi bende o siteden kendi mailime baktım 3 tane sitede mailim hacklenmiş siteler ss'de bu maili kullanıyorum şuan içinde banka bilgilerim e devlet vs var kayıtlı sizce sorun olurmu maili kullanmam 2 faktörlü doğrulama vs yaptım tüm gmail facebook hotmail hesaplarıma vs cevaplarınızı bekliyorum

Site Link:

Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.
Hocam canvanin ihlal yapacağını düşünmüyorum.

technix

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Teknisyen
Cihazım
Xiaomi Mi A3
Konular
13
İlginç şeyler oldu. Yaklaşık 2 ay önce xiaomi telefon aldım ve hayatımda ilk defa bir eposta uygulaması kullanmaya karar verdim. Nede olsa xiaomi resmi uygulaması. Microsoft e posta adresimi ekleyiverdim.

Ben güvenlik ile ilgili takıntıları olan biriyim. Lisanslı security ve password manager kullanırım. BU zamana kadar mail hesaplarımı birkaç dandik hesap ve asıl işlerim içinde pek fazla kullanmadığım sağa sola yazmadığım iki mail adresi kullanırım. Bunlar gizli saklıdır çok az ve güvenli yerde kayıtlıdır.

Bugün arkadaşımız bu konuyu açınca şöyle bir kurcalayayım bakayım benim hesapta ortalığa düşmüşmü dedim ve dandik hesaplar dahil hepsini kontrol ettim. Sonuç biri hariç hepsi güvenli. Ortalığa düşen hesabı tahmin edin bakalım evet telefona eklediğim microsoft hesbı. Hesabı bir kontrol ettim yaklaşık 2 aydır biri brezilya, bir kenya geri kalanı endonezya ve çinden olmak üzere 24 kez hesabıma sızmaya çalışılmış :D Tabi hepsi başarısız. Şifre password programım tarafından oluşturuluyor 20 karakterli ve ben bile bilmiyorum :P Ama bu durum miui posta uygulamasından şiddetle huylandırdı beni.
Global ROM'da bile bu olay gerçekleşiyorsa, Custom ROM kullanıcıları bilgilerinin güvende olduğundan nasıl emin olabilir?

DenemeYanılma

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Yuhun
Cihazım
Uh
Meslek
Serbest
Konular
150
Hocam canvanin ihlal yapacağını düşünmüyorum.
orada hangi tarihler arasında bilgi sizdırıldığı vs yazıyor bunun altında birçok şey var fakat bu sadece bi kısmını gösteriyor her siteye vs güvenmemek lazım

sinan.k

Aktif Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
sinan
Cihazım
MI Max 3
Meslek
Bilgi İşlem
Konular
0
Geçmiş olsun. Umarım en az hasarla atlatırsınız.
Sanırım Mozilla ya güvene biliriz. Bu linkten veri ihlali kontrol edilebiliyor.

Üst Alt