Yardım Magisk v.23 safetynet sorunu

emurti

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
murat
Cihazım
xiaomi
Konular
3
Yüklü Rom ve Versiyon Numarası
MIUI Global v12.0.4
Telefon Modeli
Redmi Note 9S
Bootloader Kilidi
Açık
Merhabalar cihazımı twrp ile magisk v.23 kullanarak rootladım. Safetynet i kontrol et dediğim zaman onaylama başarısız diyor. Bu ne anlama geliyor bu şekilde kullanmak bir sorun teşkil eder mi? Ederse çözümü nedir?
Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.

emurti

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
murat
Cihazım
xiaomi
Konular
3
Magisk uygulamasını açın, sağ üstten Ayarlara girip magisk hide aktif ettiniz diye hatırlıyorum.. Aktif değilse aktif edin ve hemen üstünde magiski gizlemek için başka isimle adlandır gibi bişi var o işlemi yapın sonra tekrar kontrol edin hocam.. İşlemi yaptığınız zaman karşınıza bi uygulama Yüklemeniz istenecek, yükle diyerek işlemi yapabilirsiniz.. Uygulama yükleme isteği gelmezse, telefonun ayarlar menüsünden, ek ayarlar kısmından geliştirici seçeneklerinden usb üzerinden yükle kısmını aktif hale getirin.. Geliştirici seçenekleri kapalı ise açmak için telefonun ayarlar kısmından cihazım, tüm özellikler, miui sürümüne arka arkaya tıklayın geliştirici olduğunuzu söyleyinceye kadar..
Denedim malesef olmadı. Acaba magisk versiyonuyla alakalı bir durum olabilir mi 23 yerine 22 yüklesem güncelleme mi isteyecek?

Oyla:

Metin

(:
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Metin Çınar
Cihazım
Redmi Note 8
Konular
131
Denedim malesef olmadı. Acaba magisk versiyonuyla alakalı bir durum olabilir mi 23 yerine 22 yüklesem güncelleme mi isteyecek?
Başka versiyonu deneyebilirsiniz.. Güncelleme yapmak zorunda değilsiniz ancak bazı modüller son magisk versiyonu diye tutturursa yapacak bir şey yok güncelleme dışında.

Oyla:

LionKing17

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
S
Cihazım
Xiaomi Mi 9TPro
Konular
5
Bildiğim kadarıyla Google bazı güvenlik açıklarında iyileştirmeye gitti bunun sonucunda da Magisk hata vermeye başladı.
Onun çözümü de şu videoda anlatılmış: Siz yine de kapsamlı bir araştırma yapmak için YouTube'a Magisk Safetynet yazıp son 1 aydaki sonuçları listeleyerek videoları incelerseniz sorunu çözebilirsiniz.

UYARI 1: Videodaki çözümü kendim denemedim, deneyen birçok kişi problemin ortadan kalktığını söyledi fakat video kayıt ederken sesi kayıt etmiyor şeklinde bir problem çıkarıyormuş.

UYARI 2: Telefonum Xiaomi Mi 9T Pro. Yüklü olan rom CherishOs v2.9 sürümü. Ben yukarıdaki yöntemi yapmadım bekledim roma güncelleme geldi. Güncelleme geldikten sonra sorun ortadan kalktı. Fakat sizin rom global rom olduğu için güncelleme ile çözülür mü bilemeyeceğim.

Oyla:

emurti

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
murat
Cihazım
xiaomi
Konular
3
Sorunum çözüldü. İzlediğim yöntemi anlatayım; magisk v23 yüklüydü silmedim. magisk üzerinden riru modülü yükledim telefonu yeniden başlattım ve sürümünü yükledim telefonu tekrar başlattım. Safetynet kontrol ettiğimde "BAŞARILI" uyarısını alabildim sonunda. Fakat Play Store'a girdiğimde ayarlar kısmında cihaz sertifikalı değil gösteriyordu. Play Store'u ayarlar kısmından verileri temizledim daha sonra Ayarlar/Uygulamalar/Uygulamarı Yönet kısmında "Google Play hizmetleri" nin de verilerini temizledim. Telefonu tekrar başlattım. Sonuç: Cihaz sertifikalı. Hepinize ilginizden dolayı teşekkür ederim. Şuan tek bir sorum var telefonumu rootlu kullanmak istemiyorum. Magisk'i kaldırsam safetynet sorunu yaşar mıyım tekrar ayarların hepsi gider mi? :)

Oyla:

Metin

(:
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Metin Çınar
Cihazım
Redmi Note 8
Konular
131
Sorunum çözüldü. İzlediğim yöntemi anlatayım; magisk v23 yüklüydü silmedim. magisk üzerinden riru modülü yükledim telefonu yeniden başlattım ve sürümünü yükledim telefonu tekrar başlattım. Safetynet kontrol ettiğimde "BAŞARILI" uyarısını alabildim sonunda. Fakat Play Store'a girdiğimde ayarlar kısmında cihaz sertifikalı değil gösteriyordu. Play Store'u ayarlar kısmından verileri temizledim daha sonra Ayarlar/Uygulamalar/Uygulamarı Yönet kısmında "Google Play hizmetleri" nin de verilerini temizledim. Telefonu tekrar başlattım. Sonuç: Cihaz sertifikalı. Hepinize ilginizden dolayı teşekkür ederim. Şuan tek bir sorum var telefonumu rootlu kullanmak istemiyorum. Magisk'i kaldırsam safetynet sorunu yaşar mıyım tekrar ayarların hepsi gider mi? :)
Rootlu kullanmak istemiyorsanız ne diye magisk kurdunuz hocam :) magiski kurmasınız zaten global romda olduğunuz için sertifika sorunu olmayacaktı..

Oyla:

emurti

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
murat
Cihazım
xiaomi
Konular
3
Rootlu kullanmak istemiyorsanız ne diye magisk kurdunuz hocam :) magiski kurmasınız zaten global romda olduğunuz için sertifika sorunu olmayacaktı..
IMEI repair işlemi için kurmak zorunda kaldım sildikten sonra safetynet testi geçemedim ve Google play de cihaz sertifikasız gözüktü. Ben de tekrar yükleyip çözmeye çalıştım :)

Oyla:

Metin

(:
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Metin Çınar
Cihazım
Redmi Note 8
Konular
131
IMEI repair işlemi için kurmak zorunda kaldım sildikten sonra safetynet testi geçemedim ve Google play de cihaz sertifikasız gözüktü. Ben de tekrar yükleyip çözmeye çalıştım :)
Anladım hocam, sorun çözüme kavuştu sanırım.. Magiski kaldırınca sertifika ne olur bilemiyorum deneyin baktınız sorun var, tekrar yükleyin :D

Oyla:

sterman

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
Erman
Cihazım
Xiaomi Mi 8
Konular
4
Hocam safetynet v2. 1.0 i nasıl ve nerden kurdunuz? Zip dosyasini magisk üzerinden kurmaya calisiyorum ancak hic bir islem yapmiyor telefon.

Oyla:

emurti

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
murat
Cihazım
xiaomi
Konular
3
Hocam safetynet v2. 1.0 i nasıl ve nerden kurdunuz? Zip dosyasini magisk üzerinden kurmaya calisiyorum ancak hic bir islem yapmiyor telefon.
Verdiğim linkten telefonunuza indirebilirsiniz ama kurmadan önce magisk modülü olan riru modülünü kurmanız gerekiyor.

Oyla:

sterman

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
Erman
Cihazım
Xiaomi Mi 8
Konular
4
Verdiğim linkten telefonunuza indirebilirsiniz ama kurmadan önce magisk modülü olan riru modülünü kurmanız gerekiyor.
Hocam teşekkür ederim sorunu çözdüm. Ben dosya yöneticisine kilit koymuştum. Ondan dolayı işlem gerceklesmiyormus. Kilidi kaldırınca uygulama yüklendi. Soylediklerinizi harfiyen yaptiktan sonra hem safetynet başarılı bir şekilde geçildi hem de cihaz sertifikalı onayini aldim.

Tekrar teşekkür ederim.

Oyla:
Üst Alt