Rom Kullandığım En İyi (Stock-Custom) Rom

• Konbuyu başlatan crop
  • Başlangıç tarihi
  • Cevaplar 2K
  • Görüntüleme 87K

a_king

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
akın
Cihazım
xiaomi
Konular
1
Türkçe de olsaymış iyiymiş
Charlios nedense bir çok sürümünde dil paketini modül olarak yüklenmesini istiyor. Özelleştirme seçenekleri vs. Gayet tatmin edici. Nextos ile bu rom arasında çok gidip geldim. Sonunda charlios da karar kıldım. Üç haftadır bu romdayım. Hatta yine bu konuyu okuyup gaza gelip bir kaç OSS rom da yükledim ama gel gör ki alışamadığımdan yine hyperos a döndüm.

Lucas.Rintaro

Uzman Üye
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Lucas
Cihazım
Redmi Note 10 P
Konular
17
Charlios nedense bir çok sürümünde dil paketini modül olarak yüklenmesini istiyor. Özelleştirme seçenekleri vs. Gayet tatmin edici. Nextos ile bu rom arasında çok gidip geldim. Sonunda charlios da karar kıldım. Üç haftadır bu romdayım. Hatta yine bu konuyu okuyup gaza gelip bir kaç OSS rom da yükledim ama gel gör ki alışamadığımdan yine hyperos a döndüm.
AOSP rom maalesef ilk başta çok yavan geliyor :) Lakin akıcılığa alışınca MIUI romlar hantal kalıyor geri dönemiyorsun :D

Bu arada CharlieOS Çin tabanlı rom kullandığı için çoklu dil desteği olmuyor. Kendisi de eklemek için uğraşmak istemiyor herhalde :)

sentinelPRİME

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Hazım
Cihazım
RN 10 Pro
Meslek
Öğrenci
Konular
1
Hocam modülü arayanlar için linki bırakıyorum yanlış hatırlamıyorsam benim kullandığım buydu ve çalışıyor ve ksu destekliyor diye hatırlıyorum:

a_king

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
akın
Cihazım
xiaomi
Konular
1
AOSP rom maalesef ilk başta çok yavan geliyor :) Lakin akıcılığa alışınca MIUI romlar hantal kalıyor geri dönemiyorsun :D

Bu arada CharlieOS Çin tabanlı rom kullandığı için çoklu dil desteği olmuyor. Kendisi de eklemek için uğraşmak istemiyor herhalde :)
Yapma etme hocam. İki üç haftam ziyan olmasın aosp rom deneyeceğim diye😁

Şaka bir yana sayenizde aosp romları da bir çok kez yükledim, deneyimledim. Çok hoşuma giden romlarda oldu. intifinty x, voltage os, mist os hepsinde hoşuma giden bir şeyler oldu fakat kullanım alışkanlığı kolay değişmiyor 😁 bir de aospları pek bilmediğimden karşılaştığım bugları nasıl çözümleyeceğimi de bilmiyorum. Haliyle hyperoslar daha rahat geliyor bana. 😀

Belli bir süre sonra yine aosp/hyperos gider gelirim hocam. Yeni güncellemeler de bir çıksın da😀

beraozbal

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Bera
Cihazım
sweet
Konular
3

Şaka bir yana sayenizde aosp romları da bir çok kez yükledim, deneyimledim. Çok hoşuma giden romlarda oldu. intifinty x, voltage os, mist os hepsinde hoşuma giden bir şeyler oldu fakat kullanım alışkanlığı kolay değişmiyor 😁 bir de aospları pek bilmediğimden karşılaştığım bugları nasıl çözümleyeceğimi de bilmiyorum. Haliyle hyperoslar daha rahat geliyor bana. 😀

Belli bir süre sonra yine aosp/hyperos gider gelirim hocam. Yeni güncellemeler de bir çıksın da😀
hocam bu hyper os sevdası nereden geliyor sizlere benim hiç içimden yüklemek gelmiyor pil kullanımı iyi olmaz ve port oldugu için illa sıkıntı çıkar gibi bir düşünce var kafamda, o yüzden miui/aosp gidip geliyorum

scream123

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Sinan
Cihazım
Note 10 Pro
Konular
29
hocam bu hyper os sevdası nereden geliyor sizlere benim hiç içimden yüklemek gelmiyor pil kullanımı iyi olmaz ve port oldugu için illa sıkıntı çıkar gibi bir düşünce var kafamda, o yüzden miui/aosp gidip geliyorum
Sevdadan ziyade hocam yeni şeyleri kullanma isteği diyelim. Miui alışkanlığı da olunca aosp bakasim bile gelmiyor.

a_king

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
akın
Cihazım
xiaomi
Konular
1
Hocam modülü arayanlar için linki bırakıyorum yanlış hatırlamıyorsam benim kullandığım buydu ve çalışıyor ve ksu destekliyor diye hatırlıyorum:

Hocam bu modülün charlios dil paketinden farkı varmı acaba? Ona göre onu kaldırıp bunu kullanayım.
Hyperos sevdası değil de merak hocam. Genelde her portda da dediğiniz gibi minör bug çıkıyor. Şu ana kadar karşılaştığım en problemsiz port charlios oldu. Hyperos 2 leri uzun kullanmadığım için bir şey diyemiyorum. Bende dönem dönem rom değiştiriyorum. Hem telefon temizleniyor diye düşünüyorum. Hem de farklı bir şey denemiş oluyorum. Sonrasında en ufak bir bug görünce bildiğim sulara geri dönüyorum.😁

Lucas.Rintaro

Uzman Üye
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Lucas
Cihazım
Redmi Note 10 P
Konular
17

Denemek istersen Matrixx romu dene hocam. Güncel sürümde hiç bir sorun yoktu. Ben çoklu uygulama klonlama yaptığım için VoltageOS 3.6'ya geçtim. Yoksa onda devam ederdim :)
Hyper romlar stabil değil maalesef ya da çok şarj yiyor :)

a_king

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
akın
Cihazım
xiaomi
Konular
1
Denemek istersen Matrixx romu dene hocam. Güncel sürümde hiç bir sorun yoktu. Ben çoklu uygulama klonlama yaptığım için VoltageOS 3.6'ya geçtim. Yoksa onda devam ederdim :)
Hyper romlar stabil değil maalesef ya da çok şarj yiyor :)
Onu da denedim hocam. Fakat uzun sürmedi testim. Uzun süreli deneyip alışmaya çalışacağım. 😀 Şarj konusu zaten benim için problem, çünkü batarya ölü durumda. Pil sağlığı %50 civarı. Pil değişiminden sonra deneyeceğim mutlaka. Viper4android yüklesem yeterli bana. Sizin kullandığınız veya önerdiğiniz kernel varmı?

Hyperlarin da bir çok sürümünde stabilite problemi var maalesef.
Stabilite performansına ve bugsız olan şu anda charlios Apocalypse. Sweeper os portları da gayet iyiydi. Hatta bir çoğunda viper4android gömülü geliyor.

Lucas.Rintaro

Uzman Üye
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Lucas
Cihazım
Redmi Note 10 P
Konular
17
Onu da denedim hocam. Fakat uzun sürmedi testim. Uzun süreli deneyip alışmaya çalışacağım. 😀 Şarj konusu zaten benim için problem, çünkü batarya ölü durumda. Pil sağlığı %50 civarı. Pil değişiminden sonra deneyeceğim mutlaka. Viper4android yüklesem yeterli bana. Sizin kullandığınız veya önerdiğiniz kernel varmı?

Hyperlarin da bir çok sürümünde stabilite problemi var maalesef.
Stabilite performansına ve bugsız olan şu anda charlios Apocalypse. Sweeper os portları da gayet iyiydi. Hatta bir çoğunda viper4android gömülü geliyor.
Hocam 2024 Ağustos ayında 600 liraya Real Power batarya alıp değiştirdim ben :) Şu an 6 saat SOT veriyor. Telefonu değiştirene kadar işimi görür :)
Şarj uzun gitsin istiyorsan kesinlikle AOSP rom kullanmalısın. Kernel çok fark etmiyor.

Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.

Üst Alt