Yardım Kontrol Paneli kilit ekranında mobil veri, gps, uçak modu engelleme

Umur.S

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
U
Cihazım
Mi 8 lite
Konular
18
Yüklü Rom ve Versiyon Numarası
Masik P port rom
Telefon Modeli
Mi 8 lite
Bootloader Kilidi
Açık
android'te genelde aosp romlarda olan bir özellik kilit ekranında kontrol merkezindeyken cihaz güvenliğini etkileyecek kontroller için şifre istenmekte ( mobil veriyi kapatma, gps i kapatma , uçak moduna alma vs gibi), miui romlarda gördüğüm kadarıyla sadece kilit ekranında kontrol merkezini kapatma gibi bir durum var, haricen yukarda bahsettiğim seçenek sunulmuyor sanırım.

biraz araştırdım fakat kalıcı bir çözüm bulamadım, internette genelde android pie ve alt sürümler için uygulamalar var ama and10 için stabil çalışan bir uygulama göremedim

miui romlarda and10 olarak bu şekilde çalışan modül ( magisk/ xposed ) veya uygulama kullanan/ bilen var mıdır ? ( ek olarak kilit tuşuna belirli süre basınca cihazı yeniden başlatma öncesi şifre isteme gibi )

Not: tabiki ufacık bir iğneyle gün sonunda sim kart çıkarıldığında güvenlik bir şekilde iptal edilir ama ilk etapta yukarda belirttiklerim cihazda güven yaratcaktır.

savioranqel68

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ugurcan
Cihazım
Mi 9T PRO
Meslek
Sağlık Teknikeri
Konular
42
Samsung cihazlarda bu gibi sorunları engellemek için bir kaç basit tık gerekiyor xioami de varmı hiç dikkat etmedim ama samsungta var

Oyla:

Umur.S

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
U
Cihazım
Mi 8 lite
Konular
18
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Samsung cihazlarda bu gibi sorunları engellemek için bir kaç basit tık gerekiyor xioami de varmı hiç dikkat etmedim ama samsungta var
evet saf androidli cihazlarda ve bazı aosp romlarda da var ama miui bazlı romlarda göremedim bu kısımlar için, belki ek bir modül/uygulama ile olabilir ama henüz karşıma çıkan birşey olmadı özellikle and10 da

Oyla:

Save_Mi

Snowflake
Emekli Yönetici
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Muhammed
Cihazım
Platina/Courbet
Konular
207
Costom romlarda "Hızlı Ayarlara Erişim" kapattığınızda kilit ekranında kontrol paneline ulaşamıyorsunuz.

Oyla:

Umur.S

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
U
Cihazım
Mi 8 lite
Konular
18
Costom romlarda "Hızlı Ayarlara Erişim" kapattığınızda kilit ekranında kontrol paneline ulaşamıyorsunuz.

evet bu özelliği biliyorum hem custom romlarda var hem de customiuizer modülü ile aktif oluyor yukarda belirtmiştim fakat benim demek istediğim saf android cihazlarda ve bazı aosp romlarda olan , kontrol merkezine kilit ekranından erişim sağlandığında mobil veri, gps, uçak modu kapatmak için basıldığında şifre/parmak izi girildikten sonra bu işlemleri gerçekleştirmesi ( el feneri , pil tasarrufu,bt vs gibi tüm diğer özelliklere basılınca çalışıcak, güvenlik geresinimi duyanlarda şifre talep edicek cihaz )

Oyla:

Umur.S

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
U
Cihazım
Mi 8 lite
Konular
18
bahsettiğim konuyu customiuizer modülü geliştiricisi ile görüştüm, belirttiğim özellikleri bu modülün içine oluşturdu
modül sayesinde artık miui romlarda da kilit ekranında kontrol merkezinden mobil veri kapatma, wifi, gps, uçak modu vs gibi güvenlik gerektiren ayarlar için kapama yapmadan önce şifre istenilmesi yapılabilcek
sıkıntısız çalışıyor, uyarladığı sürümüde bugün yayınladı xda da, örnek olarak ekran da paylaşıyorum modül ayarı kısmından

Ekli dosyalar

• IMG_20210103_222435.jpg
    IMG_20210103_222435.jpg
    385,6 KB · Görüntüleme: 11
  • Screenshot_2021-01-03-22-24-10-803_name.mikanoshi.customiuizer.jpg
    Screenshot_2021-01-03-22-24-10-803_name.mikanoshi.customiuizer.jpg
    286 KB · Görüntüleme: 8
Oyla:
Üst Alt