Yardım kernel nasıl yüklenir, cihazda neler silinir

beraozbal

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Bera
Cihazım
sweet
Konular
3
redmi note 10 pro (twrp,magisk kurulu, imei atılı) cihazımın pili hızlı tükendiği için farklı bir kernel kurmak istiyorum nasıl kurabilirim ve cihazımdaki root, magisk ve modülleri, imei, verilerim gider mi hangileri gider yardımcı olursanız sevinirim
bu konudan karar verdim yüklemeye
kurmak istiyorum

rastalgun

This is the way
Yönetici
Destek Ekibi
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
RasAlghun
Cihazım
Xiaomi 15T Pro
Konular
41
redmi note 10 pro (twrp,magisk kurulu, imei atılı) cihazımın pili hızlı tükendiği için farklı bir kernel kurmak istiyorum nasıl kurabilirim ve cihazımdaki root, magisk ve modülleri, imei, verilerim gider mi hangileri gider yardımcı olursanız sevinirim
bu konudan karar verdim yüklemeye
kurmak istiyorum
verdiğin linkte ekli kısımlarda bulunan miui için veya aosp için olanlardan sizin kullandığınız roma göre olanı indirip TWRP ile flashlamanız gerekiyor. Kernel cihazınıza uygun olmalı, farklı veya hatalı bir işlem yapmazsanız herhangi bir şey silinmez. Verdiğiniz linkte magiski kaldırabilir diye not düşülmüş aklınızda bulunsun.

beraozbal

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Bera
Cihazım
sweet
Konular
3
verdiğin linkte ekli kısımlarda bulunan miui için veya aosp için olanlardan sizin kullandığınız roma göre olanı indirip TWRP ile flashlamanız gerekiyor. Kernel cihazınıza uygun olmalı, farklı veya hatalı bir işlem yapmazsanız herhangi bir şey silinmez. Verdiğiniz linkte magiski kaldırabilir diye not düşülmüş aklınızda bulunsun.
çok teşekkürler, bu konuda birisi twrp ile boot ve dtbo yedeği alıp kuruyormuş, ben de yüklemeden bu ikisini yedeklesem sonra bir sorun olursa bu yedekler ile eski kernele geri dönebilir miyim? pek tecrübem yok da korkuyorum biraz

beraozbal

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Bera
Cihazım
sweet
Konular
3
şuan yapacaktım fakat twrp ye girince benden şifre istedi, twrpde elle bir şey ayarlamadım telefonda pin var onu girmeyi denedim kabul de etmedi internette de bir çözüm bulamadım böyle kalacak mı şimdi cihaz
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

şuan yapacaktım fakat twrp ye girince benden şifre istedi, twrpde elle bir şey ayarlamadım telefonda pin var onu girmeyi denedim kabul de etmedi internette de bir çözüm bulamadım böyle kalacak mı şimdi cihaz
ekran şifresini kaldırınca sorun çözüldü, ayrıca kernel de kuruldu, şuanlık sorun yok✅

Son düzenleme:

joker80

Why so seriously?
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Bahadır
Cihazım
Red mi note 10
Konular
6
Daha güncel kerneller var bu çok eski bir Kernel bilginiz olsun

beraozbal

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Bera
Cihazım
sweet
Konular
3
Daha güncel kerneller var bu çok eski bir Kernel bilginiz olsun
dediğim gibi attığım konuda ve kernelin konusunda birisi çok övmüştü en iyi kernel vb. diye ben de bunu bir deneyeyim dedim. benim pek bir bilgim yok aynı model için daha iyi bir öneriniz var ise performans ve pil konusunda iyi olan onları da deneyebilirim

joker80

Why so seriously?
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Bahadır
Cihazım
Red mi note 10
Konular
6
dediğim gibi attığım konuda ve kernelin konusunda birisi çok övmüştü en iyi kernel vb. diye ben de bunu bir deneyeyim dedim. benim pek bir bilgim yok aynı model için daha iyi bir öneriniz var ise performans ve pil konusunda iyi olan onları da deneyebilirim
Miui Kullanıyorsanız bu tavsiye ediliyor.
AOSP rom kullanıyor iseniz farklı tabiki

beraozbal

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Bera
Cihazım
sweet
Konular
3
Miui Kullanıyorsanız bu tavsiye ediliyor.
AOSP rom kullanıyor iseniz farklı tabiki
hocam kurduğum kernelde bluetooth ve otg çalışmıyor ben de eskisine dönecektim ama attığınızı da bir deneyeyeyim dedim benimki miui ama orda 4 dosya var ikisinin yaninda su yazıyor bunun anlami nedir rootla alakali bir şey mi bende zaten root var ben hangisini kurmaliyim bir de bu kernelde bildiğiniz bir sorun da var mı yardımcı olursanız sevinirim

joker80

Why so seriously?
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Bahadır
Cihazım
Red mi note 10
Konular
6
hocam kurduğum kernelde bluetooth ve otg çalışmıyor ben de eskisine dönecektim ama attığınızı da bir deneyeyeyim dedim benimki miui ama orda 4 dosya var ikisinin yaninda su yazıyor bunun anlami nedir rootla alakali bir şey mi bende zaten root var ben hangisini kurmaliyim bir de bu kernelde bildiğiniz bir sorun da var mı yardımcı olursanız sevinirim
Magisk Kullanıyorsanız su olmayanı yükleyin.
Su dediği kernelsu yani yeni root yöntemi kullanımı kolay magiske göre. Forumda arama yaparsanız yada Google dan kernelsu hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz. Magisk ile devam edeceğim derseniz dediğim gibi sadece miui olanı yükleyin
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Magisk Kullanıyorsanız su olmayanı yükleyin.
Su dediği kernelsu yani yeni root yöntemi kullanımı kolay magiske göre. Forumda arama yaparsanız yada Google dan kernelsu hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz. Magisk ile devam edeceğim derseniz dediğim gibi sadece miui olanı yükleyin

scream123

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Sinan
Cihazım
Note 10 Pro
Konular
31
Aghisna kernel deneyebilirsiniz. Gerçekten çok başarılı romdan roma fark edermi bilemiyorum fakat ekran sürem 2 kat arttı.

Üst Alt