Yardım Kendi kendine şarjı sömürüyor

ozantankus

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
deep2kTV
Cihazım
Redmi Note 7PRO
Meslek
Ağ işletmenliği BT
Konular
2
2-3 ay önce anneme benim kullandığım telefonu vermiştim fakat,1 hafta önce bataryasında anormal bir sömrülme gördüm.telefon komple kapalıyken bile şarjı bitiyor.%100 şarj ediyorum sabah kalkıyorum %1 kalıyor.bazen kapanıyor şarja takılana kadar.Sebebi nedir?pilin ömrü bitmiş desem değil.içine sıvı kaçmış desem değil.ama belki sıvı teması olabilir sıçramayla vs alakalı.telefon durdugu yerde ekran kapalı hıcbırsey yuklu degıl.eskı miui 10 versiyonuna dondurdum.ona ragmen 1 saatte bir şarja baktığımda %40-45 bitiyor.sebebi nedir?

Telefoncuya götürdüm(ki bu durumlarda götürmem hiç)Akım çeken başka birşey var dedi.Pille alakalı değil dedi..banada mantıklı geldi.Delta servise goturcez mecbur.

Son düzenleme:

kozmoz

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
Mehmet
Cihazım
Mi 8 Lite
Konular
15
2-3 ay önce anneme benim kullandığım telefonu vermiştim fakat,1 hafta önce bataryasında anormal bir sömrülme gördüm.telefon komple kapalıyken bile şarjı bitiyor.%100 şarj ediyorum sabah kalkıyorum %1 kalıyor.bazen kapanıyor şarja takılana kadar.Sebebi nedir?pilin ömrü bitmiş desem değil.içine sıvı kaçmış desem değil.ama belki sıvı teması olabilir sıçramayla vs alakalı.telefon durdugu yerde ekran kapalı hıcbırsey yuklu degıl.eskı miui 10 versiyonuna dondurdum.ona ragmen 1 saatte bir şarja baktığımda %40-45 bitiyor.sebebi nedir?
Hocam telefon marka modeli yazarsanız ve ne kadar süreli kullanım olduğunu belirtirseniz daha sağlıklı tahminlerde bulunabilirim. Ama şu anlatımınız batarya da problem olma ihtimalini güçlendiriyor. Telefon kapalıyken bile tekrar açtığınız da şarjının gittiğini söylüyorsunuz bence batarya problemi var ama yine de detayları öğrenmeden bir şey söylemek mümkün değil

Oyla:

ozantankus

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
deep2kTV
Cihazım
Redmi Note 7PRO
Meslek
Ağ işletmenliği BT
Konular
2
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Hocam telefon marka modeli yazarsanız ve ne kadar süreli kullanım olduğunu belirtirseniz daha sağlıklı tahminlerde bulunabilirim. Ama şu anlatımınız batarya da problem olma ihtimalini güçlendiriyor. Telefon kapalıyken bile tekrar açtığınız da şarjının gittiğini söylüyorsunuz bence batarya problemi var ama yine de detayları öğrenmeden bir şey söylemek mümkün değil
konuyu redmi note 6 proda açmamdan anlamanız lazımdı :D bencede pilde gıbı duruyor ama telefon komple kapalıyken bıle gıtmesı saçma geldı.istikrarlı bir biçimde ekran açıkken 6 -7 saat zor dayanır.kapalıykende 6-7 saat zor dayanıyor.dedigim gibi istikrarlı bir biçimde gidiyor.

Oyla:

kozmoz

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
Mehmet
Cihazım
Mi 8 Lite
Konular
15
konuyu redmi note 6 proda açmamdan anlamanız lazımdı :D bencede pilde gıbı duruyor ama telefon komple kapalıyken bıle gıtmesı saçma geldı.istikrarlı bir biçimde ekran açıkken 6 -7 saat zor dayanır.kapalıykende 6-7 saat zor dayanıyor.dedigim gibi istikrarlı bir biçimde gidiyor.
Yeni konulardan geldim o yüzden kusura bakma hiç fark etmedim
Telefon kapalıyken şarj gitmesi batarya problemi olduğunu gösterir hocam ama siz içiniz rahat etmesi için farklı romlar deneyip test edebilirsiniz

Oyla:

ozantankus

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
deep2kTV
Cihazım
Redmi Note 7PRO
Meslek
Ağ işletmenliği BT
Konular
2
Yeni konulardan geldim o yüzden kusura bakma hiç fark etmedim
Telefon kapalıyken şarj gitmesi batarya problemi olduğunu gösterir hocam ama siz içiniz rahat etmesi için farklı romlar deneyip test edebilirsiniz
8 farklı rom denedim kernel denedim dedigim gibi istikrarlı bır bicimde gidiyor pil.Telefon komple kapalıyken bile gidiyor.pili 160 180 lıraya degısıyor orjınal olması lazım.degıstırıcem pılını.saolasın

Oyla:

Asdq

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
Adım
Heyo
Cihazım
Mi8
Konular
33
Bendede aynısı oluyordu, aldığım batarya maalesef çakma çıkmış,orijinalini geri taktım, düzeldi

Oyla:

ozantankus

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
deep2kTV
Cihazım
Redmi Note 7PRO
Meslek
Ağ işletmenliği BT
Konular
2
Bendede aynısı oluyordu, aldığım batarya maalesef çakma çıkmış,orijinalini geri taktım, düzeldi
hocam bendeki zaten orjinal batarya.cihaz daha 2 senelik bile değil.ben kendime note 7 aldım kendı kullandıgımıda anneme verdim fakat vereli daha 1 ay oldu aniden batarya bitmeye başladı.pixel rom mu kurmadım,en eski miui verisyonuna mı dönmedim kernel mi kurmarım.bataryayı arkada sanki Harici birşey sömürüyor anlamadım.telefon komple kapalıyken bile şarjı bitiyor.şimdi yine fulledim sabah kalktıgımda bi açıcam bakim kendi kendine bitmişmi.En iyi Kerneli kurdum ama yinede hızlı bitiyor.telefon derin uyku moduna giriyor bunda sorun yok.big olan işlemciler 1100 mhz de çalışıyor.bunu belki 100 e falan indirebilsek belki şarj düzelir ama alakası yok.hadi bataryada problem var desek bu sefer telefon daha yeni.aşşırı ısınmada olmadı.Nedendir bilemedim.belki kısa devre tarzı birşey var bilemiyorm şarjı emikleyen birşey var.inşallah pildendir.sorun çözülürse buraya yazacağım.pilini değiştirdim veya şunları yaptım gibisinden...

Oyla:

Caner19

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Caner
Cihazım
Redmi note 8
Konular
6
Ekran açık 6.7 saat iyi hoşda kapaliyken bunu hala sömürmesi çok garibime gitti ya birsey bataryanizi sömürüyor ama ne onu bulmak lazim? Bataryayi değiştirin bakalim artık ama çıkan bataryayi attırma kesinlikle sahip ol ona, bana kalırsa bataryadan kaynaklı gibide değil içinizi karartmak gibi olmasinda

Oyla:

talhacker

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Talha
Cihazım
Xiaomi 13T
Konular
21
Telefon kapalıyken bile şarjı bitiyor demişsiniz çok tuaf bi durum. yazılımsal olarak önerim telefona bi sürü rom atmışsınızdır twrp yüklüyse önce bi format data diyip yesleyin ardından gelişmiş temizlikten Dalvik/Art önbelleği, Önbellek, Sistem, Veri, Dahili depolama bu yazdığım 5 wipe seçeneğini birebir seçip temizleyin sonra cihazı kapatın direk fastboot modunda açın aşağıda verdiğim linkten tgz uzantılı fastboot rom indirip mi flash ile yükleme yapın twrp üzerinden zip yüklemeyin hocam geçmiş olsun.

Oyla:

ozantankus

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
deep2kTV
Cihazım
Redmi Note 7PRO
Meslek
Ağ işletmenliği BT
Konular
2
Telefon kapalıyken bile şarjı bitiyor demişsiniz çok tuaf bi durum. yazılımsal olarak önerim telefona bi sürü rom atmışsınızdır twrp yüklüyse önce bi format data diyip yesleyin ardından gelişmiş temizlikten Dalvik/Art önbelleği, Önbellek, Sistem, Veri, Dahili depolama bu yazdığım 5 wipe seçeneğini birebir seçip temizleyin sonra cihazı kapatın direk fastboot modunda açın aşağıda verdiğim linkten tgz uzantılı fastboot rom indirip mi flash ile yükleme yapın twrp üzerinden zip yüklemeyin hocam geçmiş olsun.

hocam son olarak bunu yapacaktım.allah çarpsın ilk kez böyle birşeyle karşılaştım.daha dün gece 2 de şarjdan çektim.full kapalıydı birde.sabah kalktım açılmıyor cihaz. bitmiş şarj.bence bataryada problem yok.akım çeken arkada başka birşeyler var diye umuyorum ama buda biraz can sıkıcı.birde mi flash la rom kurim bakim...twrp den vendor bile sıfırladım belki bugda kalmıştır diye ama.yok.şimdi indirip mi flashla kuracam ...detayları yazarım.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

İnanmayanlar için video çekip atacağım şimdi.açılmıyor bitmiş yine full kapalıyken.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

resim de çekemiyoruz sunucu kaldirmiyormus.20 dk sarjda beklettim daha yeni kendine geldi giggle~~

Son düzenleme:
Oyla:
Üst Alt