Soru Kazık mı Yedim? YD 2. El 13 Ultra

huseyinekrem

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Ekrem
Cihazım
Redmi Note 9s
Konular
4
Arkadaşlar herkese selamlar,
Yakın zamanda yurt dışı ikinci el bir Mi 13 Ultra aldım, Turuncu 16/512 modeli. Telefondan genel olarak memnunum ancak sormak istediğim şeyler var. Bütün forumu taradım ama tam aradığım cevabı bulamadım ve ya güncel bir sonuç çıkmadı haliyle. Galiba kazık yedim ama :D sohbet olsun diye yazayım dedim, bilen varsa yeşillendirir zaten.

Fiyatı, düz Samsung S23 128GB ile takasa girdim, üstüne para vermedim. O da 18-20k arası yapıyor.

Öncelikle aldığım gün eve gidince cihazı sıfırladım, ama IMEI uçtu :D Eskiye dönmedi yani baseband komple "bilinmiyor" a düştü. Gittim tamirini yaptılar. Galiba global cihaz, galiba yazılımsal kayıtlı. Adam "server kayıtlı, güncelleme alır" demişti ama ben direk o zaman sıfırlayabilirim de diye düşünüp bozdum. 3 hafta oldu daha gelen bir güncelleme yok. :D Gelmesine de gerek var mı onu da bilemedim. HyperOS 1 var üzerinde şuan. OS sürümü 1.0.6.0 UMAMIXM. Çalışmayan veya sorun çıkaran bir yanı da yok. Üzerine kafa yormama gerek var mı?

Tek gerçek sorunsa üç gün sonra fark ettiğim AMOLED yanığı, o da benim hatam yani iyi bakmam lazımdı.

Şimdi buna bir şey yapmaya gerek var mı? GetApp zımbırtısını sildim, pil süresini arttıracak bir şey var mı? Debloat bakıyorum ama güncel, çalışan bir tane bulamadım. Olanlar da ne var ne yoksa silip yok ediyor, zaten IMEI sıkıntılı olunca başıma iş açsın istemiyorum. Var mı ağrısız sızısız bir çözüm? 6 saat ekran süresi alıyorum, bu yaştaki bir cihaz için bence normal ama daha da arttırabilirsek güzel olur.

Hali hazırda telefonu kullanıp bilen, şunu şunu yap iyi olur dediğiniz şeyler varsa ona da okeyim. Güzel bir özet çıkarırsak derli toplu bir şekilde yapılacak önemli şeyler diye bir konu daha açarım özet formunda.

Ekli dosyalar

• Screenshot_2026-03-12-23-03-14-368_com.android.settings.jpg
    Screenshot_2026-03-12-23-03-14-368_com.android.settings.jpg
    402,3 KB · Görüntüleme: 68

baran4524

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
Adım
anda
Cihazım
s7
Konular
78
Hocam amoled yanigi varsa kaziklanmissiniz demektir 😀

zaho66

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
Adım
Zahid
Cihazım
mi 14 ultra
Konular
30
doğrudan ekran değişimi gerek. o da astarı yüzünden pahalı.alırken size söylenmedi ise iade edin bence.

casibao

Her türlü halı kilim turistlik gezi..
Yönetici
Admin
Satış Sorumlusu
Teknisyen
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Hüseyin
Cihazım
Xiaomi 15
Konular
127
Moral bozmak bizim işimiz, 😊 bu ticaretten zarar etmişsiniz.

baran4524

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
Adım
anda
Cihazım
s7
Konular
78
Ben 17 pro max aldım sıfır kutusunun jelatinini ben açtım Kırgız yada Türkmen bir arkadaş getirmisti kontrol amaçlı onla bile ekranda sorun varmı diye kontrol ederek aldım 😀😀😀 cihazı açtım ekrana baktım sonra parayı hesabına attım 😀😀

zaho66

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
Adım
Zahid
Cihazım
mi 14 ultra
Konular
30
Ben 17 pro max aldım sıfır kutusunun jelatinini ben açtım Kırgız yada Türkmen bir arkadaş getirmisti kontrol amaçlı onla bile ekranda sorun varmı diye kontrol ederek aldım 😀😀😀 cihazı açtım ekrana baktım sonra parayı hesabına attım 😀😀
kilit açık mı

zaho66

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
Adım
Zahid
Cihazım
mi 14 ultra
Konular
30
güzel günlerde kullan üstad

baran4524

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
Adım
anda
Cihazım
s7
Konular
78
güzel günlerde kullan üstad
Bl kilidi açmadan Türkçe yapmak için çok emek verdim çok uğraştım ama hep boşa uğraş oldu 😀 Allah bu Azmi gördü yardım etti çok şükür global 17 ultra almak üzereydim çünkü

Üst Alt