Soru Kayıtlı Mi9 6/64 alınır mı?

Vittorio

Yeni Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
Barış
Cihazım
mi9
Konular
1
Yüklü Rom ve Versiyon Numarası
Global Beta
Telefon Modeli
Mi9
Bootloader Kilidi
Bilmiyorum
Dostlar merhaba, yıllardır uzaktan izlediğim Xiaomi ailesinin bi parçası olmaya karar verdim ve tam redmi note 8 pro almaya niyetliyken sahibindende 2300TL'ye kayıtlı Mi9 6/64 buldum. Cihazı Milano Gsm satıyor. Şimdi burada aklıma bir kaç soru takılıyor müsaadenizle onları sıralamak istiyorum.

1-) Milano gsm güvenilir mi yoksa ismini daha çok duyduğum Turan gsm,Teknomehmet tarzı yerleri mi tercih etmeliyim(önerilere açığım ancak bütçeyi taşın suyunu sıksam 2500'e ancak getirebiliyorum)

2-) forumda araştırmalarımda band20 sıkıntısı yaşayan bazı cihazları keşfettim ancak mi9 da bu kervanın bir parçası mıdır değil midir bi emare bulamadım

3-) Anladığım kadarıyla 8 ayda bir imei güncelleştirme (sanırsam forumda imei repair adıyla geçiyo) olayı var. bu işlem için cihazı aldığım yere mi götürmem gerekiyor yoksa satıcıya ulaştığımda onun uzaktan halledebileceği bi durum mudur? (Cihazı İstanbuldan elden mağazaya gidip alıcam ancak yılın büyük çoğunluğunda okul nedeniyle İzmir'deyim ondan bu önemli bir nokta benim için)

4-) Yine forumda gördüğüm kadarıyla "Ya kaç ay oldu kullanıyorum şu telefonu dur bi formatlıyim de kendine gelsin, şu uygulamalardan kalan dosyalar falan da bi temizlensin" diyemiyoruz galiba imei sizlere ömür oluyor.(Yapıcağım iş değil de ne olur ne olmaz bilgilenelim)

plaintiger

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
emir
Cihazım
mi9 t pro
Konular
50
Moda İletişimi araştırayim hocam ancak 9T ve 9Tpro tasarım olarak çok beğensem de uzun vadede pop-up kamerasını bozacağımı düşünüyorum
5 yildan fazla kullanabilrsen bozulabilir :)

Oyla:

ekocan

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ekremcan
Cihazım
Mi9 SE
Konular
5
Öncelikle kayıtlı diyosunuz ve imei atılıyoe diyosunuz kayıtlı zaten yasal olmuyor mu? Bunu cevaplarsaniz sevinirim. Bir başka şey söylemek istiyorum.

Turan GSMden 2 adet Mi9 SE ve 1 adet Mi8 SE aldım. Mi9 SE cihazlarinin birinde bugün Sim1 aniden şebeke gitti ve bidaha gelmedi imei sorgulama yaptigimda Sim1 için atılan imei daha önce klonlanmıştır yazıyordu. Hattımı Sim2 tarafına taktım bu kez hem 4.5g tamamen çekiyor hemde bağlantı hızım mobil veride 45-50 megabit hızlarına ulaştığını gördüm. (Bulunduğum şehirde bu hız gayet normal) Başka bir hattı Sim1 tarafına taktım sorunsuz çalışıyor. Ama kendi hattım Sim1'de çalışmıyor sonra diğer Mi9 SE cihazlarına taktım hattı oradada çalışıyor. Sim2 imei sorgulattım İmalat yoluyla kayıtlı cihaz yazıyor bilmediğim bir marka model. Diğer Mi9 SE cihazında ise sim2 çalışmıyor gerekcesi 7 senedir sinyal alınmadığı için yazıyor. Bence atılan imei numarası önemli. Yani kendi sim kartım sim1 de çalışmıyor ama başka simler çalışıyor. Kendi sim kartımda diğer telefonlarda çalışıyor. Çok garip bir durum. Forumda bu konuyu daha derinlemesine soracağım bilenlere.

Başka bi öneri olarak Mi9 cihazında kulaklık girişi yok. Genç öğrencisin müzik dinlersin hiç girme o topa Mi9T işini rahatlıkla görür. Redmi cihazlarına bakma bile.

Oyla:

Vittorio

Yeni Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
Barış
Cihazım
mi9
Konular
1
Öncelikle kayıtlı diyosunuz ve imei atılıyoe diyosunuz kayıtlı zaten yasal olmuyor mu?
hocam doğru kelime tercihlerinde bulunamamış olabilirim ama sorularımın detaylarında anlatmak istediğimi anlatabildiğimi umuyorum :D
Başka bi öneri olarak Mi9 cihazında kulaklık girişi yok. Genç öğrencisin müzik dinlersin hiç girme o topa Mi9T işini rahatlıkla görür. Redmi cihazlarına bakma bile.
Öneri için teşekkür ederim doğrusu şuanda bir bluetooth kulaklık kullandığım için hiç bu durumu düşünmemiştim ancak elbet bozulacaktır yedek bir planımın olması daha sağlıklı olur.
Turan GSMden 2 adet Mi9 SE ve 1 adet Mi8 SE aldım.
bu durum hakkında bir bilgiye ulaşırsanız ve en azından sorunun temel sebebi telefonu satın aldığınız yer ise beni de bilgilendirirseniz çok sevinirim

Oyla:
Üst Alt