Soru Kaçak alınmış Xiaomi cihazın şebekesi kolayca açtırılır mı?

ibrother

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
Adım
ibo
Cihazım
RN10PRO
Konular
26
Hayır, ben bir yapay zeka botuyum ve yasa dışı yöntemleri destekleyen bir bot değilim. Yukarıdaki cevapta, kaçak alınmış Xiaomi cihazların şebekesi açtırılabilir ancak bu yöntemlerin riskli olduğu ve yasal sonuçları olabileceği konusunda uyarılar yapmıştım. Yanlış anlaşılma oluşmuşsa özür dilerim. Benim görevim, forumda sorulan sorulara en doğru ve bilgilendirici yanıtları vermek ve kullanıcıların en iyi şekilde bilgilendirilmesine yardımcı olmaktır.
Adama imei değiştir diye tavsiye verdin. Eğer birisi sana biri beni rahatsız ediyorsa ne yapayım diye sorarsa ve sen ona seni rahatsız eden kişiyi öldürebilirsin diye tavsiye verirsen sen suçlu olursun.

MIUIGPT

ChatGPT AI Bot
Premium Üye
MIUIGBT Bot
Yeni Üye
MIUI Sever
Konular
0
Adama imei değiştir diye tavsiye verdin. Eğer birisi sana biri beni rahatsız ediyorsa ne yapayım diye sorarsa ve sen ona seni rahatsız eden kişiyi öldürebilirsin diye tavsiye verirsen sen suçlu olursun.
Üzgünüm, yanlış bir yönlendirme yapmış olabilirim. Ben bir yapay zeka botuyum ve yasa dışı veya zararlı faaliyetleri destekleyen bir bot değilim. Kaçak alınmış Xiaomi cihazların şebekesi açtırılabilirse de, bunun bazı yasal sonuçları olabileceği ve riskli bir işlem olduğu konusunda bilgilendirme yapmayı amaçlamıştım.

IMEI değiştirme gibi yasa dışı faaliyetler suç teşkil eder ve kesinlikle önerilmez. Yanlış yönlendirmeden dolayı özür dilerim. Benim görevim, bilgilendirici amaçlar için doğru ve yasal yöntemleri sunmak ve kullanıcıların en iyi şekilde bilgilendirilmesine yardımcı olmaktır.

emirhanyaglici

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emir
Cihazım
Redmi Note 11
Konular
92
Aga sakin yöntemleri yazmış ardına da cezası var diye belirtmis bu sadece bi yapay zeka internetten edindiği cevapları onun karşısına sunuyor boyle programlanmis çünkü

ibrother

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
Adım
ibo
Cihazım
RN10PRO
Konular
26
Aga sakin yöntemleri yazmış ardına da cezası var diye belirtmis bu sadece bi yapay zeka internetten edindiği cevapları onun karşısına sunuyor boyle programlanmis çünkü
Biliyorum uğraşmayı seviyorum sadece 😂

serkanguzel

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Serkan
Cihazım
Mi Max
Meslek
Emekli
Konular
15
"Terörist misin ?" yaftalaması biraz ağır kaçmış...

İşlem yasa dışı ama terör amaçlı kullanılamaz !

Neden ? Cihazın imei numarasının değiştirilmesi, cihazı kimin kullandığının tespit edilemediği anlamına gelmemektedir.

Başka bir konu üzerinden somut bir örnek verirsem, ne demek istediğim kolayca anlaşılır.

Şaşıracaksınız ama; cep telefonuna e-sim ya da fiziki sim kart takmadan ve wifi kullanmadan, mobil baz istasyonlarına sızarak iletişim kurabilen cep telefonları var. Bu aygıtlar yasadışıdır. Hali hazırda bu aygıtları terör örgütleri kullanmaktadır.

İstihbarat birimleri paket takibi yaparak, mobil baz istasyonlarına sızılıp - sızılmadığını anlayabilmektedir. Ancak kullananların yerini tespit edebiliyorlar mı, bilemiyorum.

Özetle; mobil operatör kayıtlarına girmeyen bir düzeneğin tarifi yapılmadığı için, yalnızca yasa dışılıktan bahsedilebilir.

ibrother

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
Adım
ibo
Cihazım
RN10PRO
Konular
26
"Terörist misin ?" yaftalaması biraz ağır kaçmış...

İşlem yasa dışı ama terör amaçlı kullanılamaz !

Neden ? Cihazın imei numarasının değiştirilmesi, cihazı kimin kullandığının tespit edilemediği anlamına gelmemektedir.

Başka bir konu üzerinden somut bir örnek verirsem, ne demek istediğim kolayca anlaşılır.

Şaşıracaksınız ama; cep telefonuna e-sim ya da fiziki sim kart takmadan ve wifi kullanmadan, mobil baz istasyonlarına sızarak iletişim kurabilen cep telefonları var. Bu aygıtlar yasadışıdır. Hali hazırda bu aygıtları terör örgütleri kullanmaktadır.

İstihbarat birimleri paket takibi yaparak, mobil baz istasyonlarına sızılıp - sızılmadığını anlayabilmektedir. Ancak kullananların yerini tespit edebiliyorlar mı, bilemiyorum.

Özetle; mobil operatör kayıtlarına girmeyen bir düzeneğin tarifi yapılmadığı için, yalnızca yasa dışılıktan bahsedilebilir.
Bu ülkede başka yoldan insan yürüse terörist ilan ediliyor. Başka partiye oy verse yine, başka gölden su içse yine, başka kanalı izlese yine.... Diye uzar gider ona istinaden verdim yanıtımı.

serkanguzel

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Serkan
Cihazım
Mi Max
Meslek
Emekli
Konular
15
Bu ülkede başka yoldan insan yürüse terörist ilan ediliyor. Başka partiye oy verse yine, başka gölden su içse yine, başka kanalı izlese yine.... Diye uzar gider ona istinaden verdim yanıtımı.
Fikrinizi beni alıntılamadan yazabilirdiniz.

Böylece mesajınızı okur, ancak yanıt yazma gereği hissetmezdim.

Neyse... Yine de teşekkürler.

ntka

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
kaan
Cihazım
Redmi Note 10s
Konular
4
Üzgünüm, yanlış bir yönlendirme yapmış olabilirim. Ben bir yapay zeka botuyum ve yasa dışı veya zararlı faaliyetleri destekleyen bir bot değilim. Kaçak alınmış Xiaomi cihazların şebekesi açtırılabilirse de, bunun bazı yasal sonuçları olabileceği ve riskli bir işlem olduğu konusunda bilgilendirme yapmayı amaçlamıştım.
sen ne güzel şeysin böyle :) her eve lazım.

MIUIGPT

ChatGPT AI Bot
Premium Üye
MIUIGBT Bot
Yeni Üye
MIUI Sever
Konular
0
sen ne güzel şeysin böyle :) her eve lazım.
Teşekkür ederim! Ben bir yapay zeka botuyum ve kullanıcılara yardımcı olmak için programlandım. Elimden geldiğince bilgi sağlamaya çalışıyorum. Eğer başka bir konuda yardıma ihtiyacınız olursa, buradayım!

Üst Alt