Soru K60 a F5 Pro romu atmak

serkanguzel

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Serkan
Cihazım
Mi Max
Meslek
Emekli
Konular
15
Hocam ydışı satanlar k60 a zaten resmi global f5 pro romu atıyorlar kaydını hazır yapıp halledip satışa sunuyorlar. Hiçbir sorun olmuyor. Eu romda atar, resmi globalde. Telefon cortlamıyor. Band 20 olayını zaten yukarıda sevgili cantara hocam açıkladı. Sadece ayarlarda batarya kapasitesi farklı görünebilir oda sorun değil cihaz neyse onu kullanır. Nasılki benim çin cihaz k50 gaming global romda poco f4 gt olarak görünüyorsa ama çin varyantsa bunda da ayarlarda ufak farklar görünür.
Şahsen K60 satın alıp da, 4g band 20'den mahrum kalmak istemem. Band 20 detayı ülkemiz için önemli...

Schwzz

100 yıldır açtığın yolda, gösterdiğin hedefe..
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
-
Cihazım
-
Konular
157
Şahsen K60 satın alıp da, 4g band 20'den mahrum kalmak istemem. Band 20 detayı ülkemiz için önemli...

Doğrudur, kırsal kesimde aşırı sıkıntı yaşatır. Bu durumu aslen satıcının alıcıya bahsetmesi, anlatması lazım detayıyla. Ama yapmıyor bi çoğu.

Skorpi

Don't Worry, Be Happy :-)
Yönetici
Co-Admin
Premium Üye
MIUI Expert
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Cumhur
Cihazım
Mi 11T Pro
Konular
294
Doğrudur, kırsal kesimde aşırı sıkıntı yaşatır. Bu durumu aslen satıcının alıcıya bahsetmesi, anlatması lazım detayıyla. Ama yapmıyor bi çoğu.
İstanbul da yaşayan ve İstanbul dışına çıkmayan biri için Band 20 önemsiz, yeterki Max3 e alternatif olsun ama ufukta maalesef yok, Redmi K60 Pro mu alsam diye düşünüyorum ama Mi değil de, Redmi olması beni düşündürüyor

MI MAX 3 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Schwzz

100 yıldır açtığın yolda, gösterdiğin hedefe..
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
-
Cihazım
-
Konular
157
İstanbul da yaşayan ve İstanbul dışına çıkmayan biri için Band 20 önemsiz, yeterki Max3 e alternatif olsun ama ufukta maalesef yok, Redmi K60 Pro mu alsam diye düşünüyorum ama Mi değil de, Redmi olması beni düşündürüyor

Redmiden yana pek sıkıntı görmedim şuana kadar, kronik bir durumda yaşamadım hiç. Annemde 11 pro babamda 10s bende k50 var memnunuz. Bana kalırsa alınabilir hocam. Max 3 e alternatif zor gibi biraz.

ProYasinn

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Yasin
Cihazım
Xiaomi 13
Meslek
Öğrenci
Konular
61

Redmiler daha çok sıkıntı çıkarsa da genel kalitede çok farkları yok hocam hepsi çin malı 😂

serkanguzel

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Serkan
Cihazım
Mi Max
Meslek
Emekli
Konular
15

Hocam, daha önceki mesajlarımın birinde, kızım iphone telefonunu kaybedince, kendime aldığım Poco F5 telefonu kızıma verdim demiştim.

Telefon çok hızlı. Android 13 ile beraber gelen kolaylıklar da mevcut.

Düz modele göre Pro modelinde ilaveten; 8+ gen 1 işlemci var. Ekran çözünürlüğü daha yüksek ve ekran renk yoğunluğu daha fazla ( Düz model; 495, Pro; 526 ) renk yoğunluğu yüksek olunca, güneş altında belirginlik kolay oluyor. Aynı 526 yoğunluk K60 pro 'da da var.

Kamera vs farkları var mı diye hiç incelemedim. Çünkü resim, video vs hiç ilgilenmediğim alanlar... Ancak çektiğim resimleri, Samsung Note4 telefonumla kıyasladım. Samsung'tan bir tık daha iyi resim çekiyor. Tabi kendi gözüme göre... Yani resim çekme tarafını ben başarılı buldum. Redmi olmasına takılmayın diye belirtme gereği duydum.

Olumsuz tarafı, kişiler listesi, google'a ait olduğu için, kimin whatsapp numarasının hangisi olduğu anlaşılamıyor. EU vs rom'larla hiç uğraşmak istemediğim için üzerinde durmadım. Youtube'da biri, başka bir modele magisk yükleyerek google'un kişilerini kaldırıp, xiaomi'nin kişiler uygulamasını yüklemiş. Magisk kurmak istemediğim için, google'un kişiler uygulaması ile devam ediyorum.

Bendeki telefonlar ; hanımdan boşa düşen mi max telefonun şarj giriş yerini Türkiye'de tamir ettirip kullanmaya başladım. Bir de samsung note4 telefonum var.

Bu yurtiçi kayıt sıkıntısı nedeniyle, One Plus Nord 3 cihazı araştırmaya başladım. Dirençsiz kayıt imkanı varsa, yurtdışından alacağım. Değilse, yurtiçine kayıtlı yeni bir cihaza ben de ihtiyaç duymaktayım.

Bu arada K60 pro, işlemcisi itibariye, zirvedeki cihaz... 8+ gen 2'nin ayırıcı farkı, av1 video'ları donanım destekli çözmektedir. Yani 8+ gen 1'den tek farkı bu.

Astronot

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mustafa
Cihazım
Mi 9T
Konular
14
Cihazların ikisi de aynı ise Band20 neden açılmasın? Donanımsal olarak olmadığına emin miyiz? Modem çipi incelendi mi acaba?
Şurada F5 pro modem dosyası paylaşılmış. Orjinal dosya yedek alınıp denenebilir.
Alsam ederdim ama benim gönlüm K60 pro da.

serkanguzel

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Serkan
Cihazım
Mi Max
Meslek
Emekli
Konular
15
Hocam sorunuzun yanıtı, önceki mesajlarda verildi. Mesajları geriye doğru okursanız, ilgili yanıta ulaşırsınız.

Skorpi

Don't Worry, Be Happy :-)
Yönetici
Co-Admin
Premium Üye
MIUI Expert
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Cumhur
Cihazım
Mi 11T Pro
Konular
294
Redmiler daha çok sıkıntı çıkarsa da genel kalitede çok farkları yok hocam hepsi çin malı
Aaaaa, çok şaşırdım, Redmi de mi Çin malı hocam, tüh yaaaaa

Hekır

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Mehmet
Cihazım
Note 6 pro
Konular
2
Redmi K60 cihazıma fastboot ile MIUI 14.0.26.0 EU ROM yükledim. Artık cihaz ismi Poco F5 Pro yazıyor bunun bir yarar yada zararı var mıdır? Çünkü CPU X uygulamasında bataryam 5160 mAh olarak gözüküyor. Normalde K60 5500 mAh iken F5 Pro 5160 mAh kapasiteye sahip
Nasıl rom attın ciaza benim k60 twrp kurulumunda bilgisayar baglandiğini göstersede program açılınca gömüyodu mi kilidide geliştirici seçeneklerde görünmüyor açamadim bazıları cihaz açılinca üsteki kilidin açık olması yeterli diyor ama programı açinca cihazım görünmüyor oysaki mi kilit olayı hariç adım adım yapmıştır twrp kurulumunun

Üst Alt