İstanbul da yaşayan ve İstanbul dışına çıkmayan biri için Band 20 önemsiz, yeterki Max3 e alternatif olsun ama ufukta maalesef yok, Redmi K60 Pro mu alsam diye düşünüyorum ama Mi değil de, Redmi olması beni düşündürüyor
MI MAX 3 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Hocam, daha önceki mesajlarımın birinde, kızım iphone telefonunu kaybedince, kendime aldığım Poco F5 telefonu kızıma verdim demiştim.
Telefon çok hızlı. Android 13 ile beraber gelen kolaylıklar da mevcut.
Düz modele göre Pro modelinde ilaveten; 8+ gen 1 işlemci var. Ekran çözünürlüğü daha yüksek ve ekran renk yoğunluğu daha fazla ( Düz model; 495, Pro; 526 ) renk yoğunluğu yüksek olunca, güneş altında belirginlik kolay oluyor. Aynı 526 yoğunluk K60 pro 'da da var.
Kamera vs farkları var mı diye hiç incelemedim. Çünkü resim, video vs hiç ilgilenmediğim alanlar... Ancak çektiğim resimleri, Samsung Note4 telefonumla kıyasladım. Samsung'tan bir tık daha iyi resim çekiyor. Tabi kendi gözüme göre... Yani resim çekme tarafını ben başarılı buldum. Redmi olmasına takılmayın diye belirtme gereği duydum.
Olumsuz tarafı, kişiler listesi, google'a ait olduğu için, kimin whatsapp numarasının hangisi olduğu anlaşılamıyor. EU vs rom'larla hiç uğraşmak istemediğim için üzerinde durmadım. Youtube'da biri, başka bir modele magisk yükleyerek google'un kişilerini kaldırıp, xiaomi'nin kişiler uygulamasını yüklemiş. Magisk kurmak istemediğim için, google'un kişiler uygulaması ile devam ediyorum.
Bendeki telefonlar ; hanımdan boşa düşen mi max telefonun şarj giriş yerini Türkiye'de tamir ettirip kullanmaya başladım. Bir de samsung note4 telefonum var.
Bu yurtiçi kayıt sıkıntısı nedeniyle, One Plus Nord 3 cihazı araştırmaya başladım. Dirençsiz kayıt imkanı varsa, yurtdışından alacağım. Değilse, yurtiçine kayıtlı yeni bir cihaza ben de ihtiyaç duymaktayım.
Bu arada K60 pro, işlemcisi itibariye, zirvedeki cihaz... 8+ gen 2'nin ayırıcı farkı, av1 video'ları donanım destekli çözmektedir. Yani 8+ gen 1'den tek farkı bu.