Rehber K20 Pro - Mi 9T Pro Android 15-16 DSP Custom Rom Kurulumu

QCerberusQ

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Furkan Enes
Cihazım
Redmi K20 Pro
Meslek
Video Kurgusu
Konular
14
Cihazınızı Biçimlendirmeden Önce Yapılması Gerekenler:

1- Tüm Verilerinizi Yedekleyin:
Cihazınızdaki verileri silineceği için, tüm önemli verilerinizi başka bir cihaza (harici disk, bilgisayar vb.) yedekleyin.

TWRP Kurtarma Kurulumu ve Biçimlendirme:

TWRP DSP LİNKİ:

ORANGEFOX LİNKİ: (Eğer Pc'den attığınız dosyalar OFox Recoveryde gözükmüyorsa bu linkteki (LİNK) adımları uygulayın)

2- TWRP DSP Recovery'i Yükleyin (Flashlayın): TWRP DSP Kurtarma Modunu kullanmanız önerilir. Genel olarak OrangeFox'a kıyasla TWRP daha iyi çalışmaktadır. Ama adımlar OrangeFox içinde geçerlidir.

3- TWRP Modunda Yeniden Başlatın:
  • Cihazınızı yüklediğiniz TWRP kurtarma modunda başlatın.
  • Format data, yes yapın.
  • Kurtarma (TWRP) modunda tekrar yeniden başlatın.
  • ZIP dosyalarını cihaza kopyalayın. Eğer depolama alanı görünmüyorsa, Twrp, mount bölümünden (data partition) manuel olarak bağlamanız gerekebilir.
4- Rom Kurulum Adımları:

Legacy2Dynamic ZIP Dosyasını Yükleyin (Flashlayın):
"legacy2dynamic" adlı ZIP dosyasını yükleyin. (Dosyası Konuda Mevcut)

Cihazınızın Bölgesine Ait En Son Firmware'i Yükleyin (Flashlayın):
Cihazınızın bulunduğu bölgeye (örneğin Avrupa, Asya) ait en güncel sistem yazılımını (firmware) yükleyin.

Frimware Linki:

ROM ZIP Dosyasını Yükleyin (Flashlayın):
İstediğiniz özel ROM'un (Android sürümü en az 15-16) ZIP dosyasını yükleyin.

Yaap Rom: (F2FS Dosya Sistemi)
EvolutionX:

Project Infinity X: (Vanilla Sürüm EXT4 Dosya Sistemi, Gapps Sürüm F2FS)
DerpFest:
Black İron:
Project Matrixx:
  • Eğer "Vanilla ROM" (saf Android) kullanıyorsanız: ROM dosyasını yükledikten hemen sonra GApps (Google uygulamaları) ZIP dosyasını da yükleyin.
Veri Biçimlendirme ve Dosya Sistemi Değişikliği (Çok Önemli):

1. Veriyi Biçimlendirin:
    • "Veriyi Biçimlendir" (Format Data) seçeneğini kullanın (Veriyi Silme/Wipe Data değil, "Veriyi Biçimlendir" (Format Data) seçeneğini).
    • Gelen uyarıya "yes" yazarak onaylayın.
    • Meta Veriyi Silin (Çok Önemli): "Meta Veriyi Sil" (Wipe Metadata) işlemini yapın. Bu adım çok önemlidir.
    • Veri biçimlendirme işlemi bittikten sonra, şu adımları izleyin:
      • "Bölümleri Yönet" (Manage Partitions) seçeneğine gidin.
      • "Veri" (Data) bölümünü seçin.
      • "Dosya Sistemini Değiştir" (Change FS) seçeneğine tıklayın.
      • "Dosya sistemini "F2FS" olarak değiştirin" ve onaylamak için kaydırın (Swipe to change).
      • "Bazı Romlarda Dosya Sistemi EXT4 Olabilir" Eğer F2FS Yaptığınızda Rom açılmıyorsa üstteki adım gibi EXT4 Dosya Sistemine Çevirin
    • ROM'a (işletim sistemine) önyükleme yapın.
    • Cihazınızı tekrar kurtarma moduna alın ve ikinci kez Format Data yes işlemini gerçekleştirin.
    • Sonrasında sistemi yeniden başlatın.

Önemli Notlar:

• Uygulama Depolama Sorunları: Eğer uygulamaların depolama alanına erişmekte sorun yaşadığını fark ederseniz, kurtarma modunda veriyi tekrar biçimlendirmeyi deneyin.
  • Kurtarma Modu Hataları: Kurtarma modunda "system_root bağlanamadı" (failed to mount system_root) ve "Yüklü İşletim Sistemi Yok" (No OS installed) gibi hatalar görünebilir. Bu hataları dikkate almayın ve işleme devam edin.
  • Veri Biçimlendirme Hatası: Eğer veri biçimlendirme sırasında bir hata oluşursa, kurtarma moduna tekrar yeniden başlatmayı deneyin ve veri biçimlendirme işlemini tekrarlayın.
Eğer Twrp yükledikten sonra TWRP açılmıyor ise bu adımları deneyin:

Öncelikle Orangefox yükleyin:

1. OrangeFox'u cihaza Flash'layın.
  2. OrangeFox'tan Meta Veriyi Silin (Wipe Metadata): Orangefox Kurtarma modundayken "Metadata" wipe yapın.
  3. Fastboot Modunda Komut Çalıştırın: Cihazınızı fastboot moduna alın ve aşağıdaki komutu çalıştırın. Çıktı günlüğünde herhangi bir hata görünürse, komutu bir kez daha tekrarlayın:
    fastboot format userdata
  4. Tekrar Orangefox Recovery'i Açın ve Veriyi Biçimlendirin (Format Data): Cihazınızı kurtarma modunda başlatın ve kurtarma menüsünden "Veriyi Biçimlendir" (Format Data) işlemini gerçekleştirin.
  5. Tekrar konudaki Linkten TWRP yükleyin ve cihaza Flash'layın
  6. ROM Kurulum Adımlarına Devam Edin: Bu adımları tamamladıktan sonra, ROM kurulum adımlarına her zamanki gibi devam edebilirsiniz.

Sorumluluk size konu bana aittir. Miuiturkiye.Net ve tarafım yapılan işlemlerden doğan sorumlulukları kabul etmez

Ekli dosyalar

• Legacy2Dynamic.zip
    1,5 MB · Görüntüleme: 44
Son düzenleme:

QCerberusQ

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Furkan Enes
Cihazım
Redmi K20 Pro
Meslek
Video Kurgusu
Konular
14
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Rom yükleme adımlarını tek bir konuda birleştirdim ve farklı romların linklerini konuya ekledim zamanla yeni gelen romları da ekleyeceğim. Rom linkleri direkt indirme linki değildir linke girip en son sürümü indirmeye dikkat edin.

Son düzenleme:

Rıdvan423

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
Rıdvan
Cihazım
Mi6
Konular
67
Rom yükleme adımlarını tek bir konuda birleştirdim ve farklı romların linklerini konuya ekledim zamanla yeni gelen romları da ekleyeceğim. Rom linkleri direkt indirme linki değildir linke girip en son sürümü indirmeye dikkat edin.
Hocam elinize emeğinize yüreğinize sağlık.

Mi 9T Pro cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Rıdvan423

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
Rıdvan
Cihazım
Mi6
Konular
67
Cihazınızı Biçimlendirmeden Önce Yapılması Gerekenler:

1- Tüm Verilerinizi Yedekleyin:
Cihazınızdaki verileri silineceği için, tüm önemli verilerinizi başka bir cihaza (harici disk, bilgisayar vb.) yedekleyin.

TWRP Kurtarma Kurulumu ve Biçimlendirme:

TWRP DSP LİNKİ:

ORANGEFOX LİNKİ: (Eğer Pc'den attığınız dosyalar OFox Recoveryde gözükmüyorsa bu linkteki (LİNK) adımları uygulayın)

2- TWRP DSP Recovery'i Yükleyin (Flashlayın): TWRP DSP Kurtarma Modunu kullanmanız önerilir. Genel olarak OrangeFox'a kıyasla TWRP daha iyi çalışmaktadır. Ama adımlar OrangeFox içinde geçerlidir.

3- TWRP Modunda Yeniden Başlatın:
  • Cihazınızı yüklediğiniz TWRP kurtarma modunda başlatın.
  • Format data, yes yapın.
  • Kurtarma (TWRP) modunda tekrar yeniden başlatın.
  • ZIP dosyalarını cihaza kopyalayın. Eğer depolama alanı görünmüyorsa, Twrp, mount bölümünden (data partition) manuel olarak bağlamanız gerekebilir.
4- Rom Kurulum Adımları:

Legacy2Dynamic ZIP Dosyasını Yükleyin (Flashlayın):
"legacy2dynamic" adlı ZIP dosyasını yükleyin. (Dosyası Konuda Mevcut)

Cihazınızın Bölgesine Ait En Son Firmware'i Yükleyin (Flashlayın):
Cihazınızın bulunduğu bölgeye (örneğin Avrupa, Asya) ait en güncel sistem yazılımını (firmware) yükleyin.

Frimware Linki:

ROM ZIP Dosyasını Yükleyin (Flashlayın):
İstediğiniz özel ROM'un (Android sürümü en az 15-16) ZIP dosyasını yükleyin.

Yaap Rom: (F2FS Dosya Sistemi)
EvolutionX:
Project Infinity X: (Vanilla Sürüm EXT4 Dosya Sistemi, Gapps Sürüm F2FS)
DerpFest:

Black İron:
  • Eğer "Vanilla ROM" (saf Android) kullanıyorsanız: ROM dosyasını yükledikten hemen sonra GApps (Google uygulamaları) ZIP dosyasını da yükleyin.
Veri Biçimlendirme ve Dosya Sistemi Değişikliği (Çok Önemli):

1. Veriyi Biçimlendirin:
    • "Veriyi Biçimlendir" (Format Data) seçeneğini kullanın (Veriyi Silme/Wipe Data değil, "Veriyi Biçimlendir" (Format Data) seçeneğini).
    • Gelen uyarıya "yes" yazarak onaylayın.
    • Meta Veriyi Silin (Çok Önemli): "Meta Veriyi Sil" (Wipe Metadata) işlemini yapın. Bu adım çok önemlidir.
    • Veri biçimlendirme işlemi bittikten sonra, şu adımları izleyin:
      • "Bölümleri Yönet" (Manage Partitions) seçeneğine gidin.
      • "Veri" (Data) bölümünü seçin.
      • "Dosya Sistemini Değiştir" (Change FS) seçeneğine tıklayın.
      • "Dosya sistemini "F2FS" olarak değiştirin" ve onaylamak için kaydırın (Swipe to change).
      • "Bazı Romlarda Dosya Sistemi EXT4 Olabilir" Eğer F2FS Yaptığınızda Rom açılmıyorsa üstteki adım gibi EXT4 Dosya Sistemine Çevirin
    • ROM'a (işletim sistemine) önyükleme yapın.
    • Cihazınızı tekrar kurtarma moduna alın ve ikinci kez Format Data yes işlemini gerçekleştirin.
    • Sonrasında sistemi yeniden başlatın.

Önemli Notlar:

• Uygulama Depolama Sorunları: Eğer uygulamaların depolama alanına erişmekte sorun yaşadığını fark ederseniz, kurtarma modunda veriyi tekrar biçimlendirmeyi deneyin.
  • Kurtarma Modu Hataları: Kurtarma modunda "system_root bağlanamadı" (failed to mount system_root) ve "Yüklü İşletim Sistemi Yok" (No OS installed) gibi hatalar görünebilir. Bu hataları dikkate almayın ve işleme devam edin.
  • Veri Biçimlendirme Hatası: Eğer veri biçimlendirme sırasında bir hata oluşursa, kurtarma moduna tekrar yeniden başlatmayı deneyin ve veri biçimlendirme işlemini tekrarlayın.
Eğer Twrp yükledikten sonra TWRP açılmıyor ise bu adımları deneyin:

Öncelikle Orangefox yükleyin:

1. OrangeFox'u cihaza Flash'layın.
  2. OrangeFox'tan Meta Veriyi Silin (Wipe Metadata): Orangefox Kurtarma modundayken "Metadata" wipe yapın.
  3. Fastboot Modunda Komut Çalıştırın: Cihazınızı fastboot moduna alın ve aşağıdaki komutu çalıştırın. Çıktı günlüğünde herhangi bir hata görünürse, komutu bir kez daha tekrarlayın:
    fastboot format userdata
  4. Tekrar Orangefox Recovery'i Açın ve Veriyi Biçimlendirin (Format Data): Cihazınızı kurtarma modunda başlatın ve kurtarma menüsünden "Veriyi Biçimlendir" (Format Data) işlemini gerçekleştirin.
  5. Tekrar konudaki Linkten TWRP yükleyin ve cihaza Flash'layın
  6. ROM Kurulum Adımlarına Devam Edin: Bu adımları tamamladıktan sonra, ROM kurulum adımlarına her zamanki gibi devam edebilirsiniz.

Sorumluluk size konu bana aittir. Miuiturkiye.Net ve tarafım yapılan işlemlerden doğan sorumlulukları kabul etmez
hocam geçen gün konu açtım. Evo a16 romda ses ve takılma sorunu diye. Sizde cevap verdiniz. Yaap rom denedim ama memnun kalmadım. Ses ve takılma sorununu nasıl çözebiliriz. Diğer Evo a16 rom kullanıcıları da aynı sorunu yaşıyor mu

QCerberusQ

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Furkan Enes
Cihazım
Redmi K20 Pro
Meslek
Video Kurgusu
Konular
14
hocam geçen gün konu açtım. Evo a16 romda ses ve takılma sorunu diye. Sizde cevap verdiniz. Yaap rom denedim ama memnun kalmadım. Ses ve takılma sorununu nasıl çözebiliriz. Diğer Evo a16 rom kullanıcıları da aynı sorunu yaşıyor mu

Hocam çözüm için geliştiricinin yeni güncelleme yapmasindan başka çareniz yok maalesef

Rıdvan423

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
Rıdvan
Cihazım
Mi6
Konular
67
Hocam çözüm için geliştiricinin yeni güncelleme yapmasindan başka çareniz yok maalesef
Mi 9t pro için a16 aosp rom yaap ve Evo dışında var mı

QCerberusQ

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Furkan Enes
Cihazım
Redmi K20 Pro
Meslek
Video Kurgusu
Konular
14

QCerberusQ

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Furkan Enes
Cihazım
Redmi K20 Pro
Meslek
Video Kurgusu
Konular
14
Peki hocam en stabil hyperos 2 rom hangisi.

Miui romlara karşıyım hocam ne öneriyorum ne de takip ediyorum tamamen şişirme rom telefonu yavaşlatan gereksiz uygulamalarla dolu

QCerberusQ

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Furkan Enes
Cihazım
Redmi K20 Pro
Meslek
Video Kurgusu
Konular
14
Peki hocam en stabil hyperos 2 rom hangisi.

hocam an itibari ile Project İnfinity X A16 geldi konudaki linkten indirip deneyebilirsiniz

Üst Alt