İnceleme Iphone 7 Plus Vs Xiaomi Mi Max 2 [DÜELLO ZAMANI ]

KARAER

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ertaç
Cihazım
Iphone 7 +
Meslek
PTT
Konular
14
Merhabalar;

Şuan bende ıphpne 7 plus mevcut ve yeni alacağım mıa max 2 ile bir karşılaştırma yaptım.Karşılaştırma sonucunda bazı izlenimlere sahip oldum.Bunlara sizlerle paylaşacağım ancak ilk öncelikle karşılaştırılma linkini verelim.

İZLENİMLERİM

IPHONE 7 PLUS YORUMLARIM

Görselleri görebilmek için kayıt olmanız gerekmektedir

Bu karşılaşmadan elde ettiğim sonuç şu oldu;Iphone birkaç özelliği dışında pek de özelliği olmayan bir telefon olduğunu anladım.İlk defa ıos kullandığımdanmı bilinmez ancak ıphoneda kendimi kapalı kutuya hapsedilmiş hissediyorum.Evet güvenliklimi hem de hapishane duvarı gibi.Ancak bu kadar güvenlik insanın canını bazen sıkıyor.Telefonun beğendiğim ynleri yokmu tabi ki var parmak izi okuyucusunu beğeniyorum.

Parmak izi okuyucusu insana kendini özel hissediriyor.Belkide birçok insan bunun için ıphone telefonu tercih ediyor.Ancak bu telefon benim gibi çok oyun oynayan internetten çıkmayan biri için iyi bir seçim değil.Bu telefonu kullanan kişi ya holding sahibi ya da genel müdür olacak.Telefonu milletten etkilenerek aldım ancak pişman oldum diyebilirim.

Telefon içinde okadar uygulama var birtanesini birgün açıp bakmışlığım yok.Ne işe yarar onuda bilmiyorum.Ön kamerası 7 MP'miş onu bile karşılaştırma yapınca gördüm.Kamerayı doğru düzgün kullanmıyorum bile.Telefonu alalaı 7-8 ay oldu belki 2-3 kez kamerayı açmışımdır.

XİAOMI Mİ MAX 2 YORUMLARIM

Görselleri görebilmek için kayıt olmanız gerekmektedir

Telefon daha elime geçmedi ancak telefonun öne çıkan en önemli 2 özelliği var.Biri 6.44 boyutundaki ekranı diğeri ise 5300 mAh yakıt tankı.Tabi ki bir telefonu almak için bunlar yetmiyor.İşlemcisi iyi olmalı,ramı güçlü olmalı.Telefonun nette hiçbir şikayeti yok.Tek sıkıntısı düşük ışıkta kamerasının iyi olmaması.Bu segment telefondan posterlik fotoğraf çekmesini beklemek biraz komik oluyor.

Bu telefonu alırken orta segment telefon kabul edip almak gerekiyor.Telefonun zaten kamerada vs iddası yok tek iddalı noktası bataryası ve ekranı.Bu telefonu alacak kişilerin ne istediği önemli.Kişi kendine sormalı bir telefondan ne bekliyorum diye ? Çok oyun oynayan ve film izleyen biriseniz bu telefonu alabilirsiniz.Ama yanımda küçük fotoğraf makinem olsun diyorsanız başka modellere yönelmelisiniz,onlarıda almak için kesenin ağzını açmalısınız.

Telefonu detaylı şekilde kullanmadım fakat nette izlediğim videolardan ve yapılan yorumlardan yola çıkacak olursam bu telefonun iyi bir telefon olduğu.Eminim ki bu telefonun ismi Iphone olsaydı herkes kuyruğa girerdi.Sırf çin malı diye telefonu yerden yere vuranlar var.

SONUÇLAR

İki telefon karşılaştırmasında objektif olmaya özen gösterdim.Ulaştığım sonuç ise şu oldu;

Iphone telefonu tercih eden kişiler kesinlikle piyasadaki yerinden dolayı ve popüler olmasından dolayı tercih ediliyor.Bende o şekilde ıphone 7 plus sahibi oldum.Çevremdeki kişilerin harika telefon demesine karşın almış oldum.Iphone belirli birkaç özellik ekleyerek telefonu piyasaya sürüyor.Popülerliği olduğu için elma seven kişiler taştan telefon yapsa yine satın alacaklardır.İşlemci,kamera vs daha iyi olabilir ancak kesinlikle bu kadar para verilmeyi hak etmediğini farkettim.

Xiaomi telefonu ne zamandan beri var bilgim yok ancak sadece çin malı olduğu için tercih edilmiyor.Malesef ki insanlarımızda çin malına karşı bir özgüvensizlik var ancak aliexpress'den sipariş veriyorlar nedense.Çin malı kullanmayan kişilerin yorum yapması çok komik oluyor.Belki iddalı olacak ama Mı Max 2 telefonunun ıphonedan daha iyi olduğunu düşünüyorum.Bunu telefonu alacağım için değil ne istediğimi bilen bir telefon olduğu için söylüyorum.Büyük ekran ve dev gibi batarya.Kamerası kötü çekiyormuş,çok fotoğraf meraklı olsam giderim kendime bir fotoğraf makinesi alırım.

Iphone bu kadar karaladın neden sen kullanıyorsun diyebilirsiniz ? İşte buda benim araştırma yapma yeteneğimin olmayışı.Tonla para verdim ancak bütün gün cebimden çıkmıyor desem yeridir.Kesinlikle telefonu inceleyip almak lazım.Ben direk aldım telefon kapalıylken ekranı büyük gözüküyor ancak açılınca anlıyorsunuz ki okadarda büyük değilmiş.5.5 ekrana sahip ancak sanki bana 5 gibi geliyor.Ayrıca pilide bana uygun değil,gün bitmeden pil dibi görüyor.Yanımda şarj cihazı taşımaktan bıktım.

Xiaomi çin malı bir telefon olabilir ancak benim beklentilerimi karşılayacağını umuyorum.Telefonu belki 1 sene belki de 1 ay kullanırım ancak denemek istiyorum.Teknoloji bu bazen en güvendiğiniz telefon 1 ay dayanmazken o yerden yere vurduğunuz telefon size uzun zaman yetebilir.Ayrıca telefonun çevremdeki insanların söylediği kadar kötü olduğunu düşünmüyorum.Eminim ki deneyip,gördüklerinde hatalı olduklarını anlayacaklardır.Teknoloji bir risk işidir ve ben bu riski ve Mı Max2'yi alıyorum.

metinby07

Ayfon abi yaaa
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Metin
Cihazım
Mi5s Premium
Konular
33
Öncelikle çok güzel bir yazı olmuş tebrik ederim bir solukta okudum. Xioami'nin bütün telefonları çok iyi bir Mi4'ten beridir takip ediyorum. Güzel işler çıkaran tek firma onda hemfikiriz. Herkesin zevki farklıdır. Bana kalırsa zariflik ve performanstan yana olduğum için yani biraz ondan biraz bundan bir yapım var. İphone 7 derdim çünkü mi max 2 biraz tablet gibi geliyor. O yüzden Mi5s aldım hem zarif hemde canavar telefon.

Tabi zevkler ve renkler her zaman ki gibi tartışılmıyor :)

KARAER

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ertaç
Cihazım
Iphone 7 +
Meslek
PTT
Konular
14
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Öncelikle çok güzel bir yazı olmuş tebrik ederim bir solukta okudum. Xioami'nin bütün telefonları çok iyi bir Mi4'ten beridir takip ediyorum. Güzel işler çıkaran tek firma onda hemfikiriz. Herkesin zevki farklıdır. Bana kalırsa zariflik ve performanstan yana olduğum için yani biraz ondan biraz bundan bir yapım var. İphone 7 derdim çünkü mi max 2 biraz tablet gibi geliyor. O yüzden Mi5s aldım hem zarif hemde canavar telefon.

Tabi zevkler ve renkler her zaman ki gibi tartışılmıyor :)

Telefon büyük ama tasarımı iyi.O büyüklüğünü kapatıyor geldi bana.Hemde telefon cepten masaya koyduğunda bir heybeti olması gerektiği düşüncesindeyim.Kendimi hulk gibi hissettiriyor bana.

metinby07

Ayfon abi yaaa
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Metin
Cihazım
Mi5s Premium
Konular
33
Telefon büyük ama tasarımı iyi.O büyüklüğünü kapatıyor geldi bana.Hemde telefon cepten masaya koyduğunda bir heybeti olması gerektiği düşüncesindeyim.Kendimi hulk gibi hissettiriyor bana.
Tabii ki. Zevkler işte bende zarif seviyorum

KARAER

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ertaç
Cihazım
Iphone 7 +
Meslek
PTT
Konular
14
Tabii ki. Zevkler işte bende zarif seviyorum

Aslında sen normal birisinde sanırım ben biraz garip şeyler istiyorum.Ayrıca okadar büyük telefonu hala nasıl taşıyacağımın planını yapmadım.Sanırım özel taksi çağırmam gerekicek.

halikjk

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
halikjk
Cihazım
mi max
Konular
2
Bence iPhone la diğer telefonların karşılaştırılması saçma. IPhone kapalı bir sistem. Apple istemedikten sonra telefona bir birey yapamazsın.
Güvenlik kısmını da anlamıyorum. Windowsda telemetry den dolayı kıyamet kopuyor ama Apple milletin telefonlarının donanımını sizden habersiz kurcalıyor(Allah bilir daha neler yapıyor) sizin güvenliğiniz için yaptık diyince ha tamam o zaman diyor herkes anlayamıyorum.
Bence fişleme in telemetrynin kralını apple yapıyor. Ama kapalı bir sistem olduğundan kimse ne yaptığını bilmiyor dolayısıyla herkes şirketin sözüne güvenmek zorunda.
Konuyla pek alakalı olmadı ama.
Paranız varsa ve bir kere alayım hiç bir ayar yapmadan kullanayım diyorsanız iPhone alın.

KARAER

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ertaç
Cihazım
Iphone 7 +
Meslek
PTT
Konular
14
Bence iPhone la diğer telefonların karşılaştırılması saçma. IPhone kapalı bir sistem. Apple istemedikten sonra telefona bir birey yapamazsın.
Güvenlik kısmını da anlamıyorum. Windowsda telemetry den dolayı kıyamet kopuyor ama Apple milletin telefonlarının donanımını sizden habersiz kurcalıyor(Allah bilir daha neler yapıyor) sizin güvenliğiniz için yaptık diyince ha tamam o zaman diyor herkes anlayamıyorum.
Bence fişleme in telemetrynin kralını apple yapıyor. Ama kapalı bir sistem olduğundan kimse ne yaptığını bilmiyor dolayısıyla herkes şirketin sözüne güvenmek zorunda.
Konuyla pek alakalı olmadı ama.
Paranız varsa ve bir kere alayım hiç bir ayar yapmadan kullanayım diyorsanız iPhone alın.

Iphone pişmanlıktır.Bende 7 plus var daha taksidini ödüyorum.Bir sorun çıkartmadı ama bir sorunumuda çözmedi.Ben yanımda şarj cihazı taşımak istemiyorum.Sen oyunun tam ortasında veya kız arkadaşınla konuşurken şarjının bitmesi ne demek bilirmisin.

ilgazcirasi

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
ilgazcirasi
Cihazım
Xiaomi mi 4
Konular
38
xiaomi mi 5 donanımın veya mi6 donanımını redmi note 4 kasasına veya mi note 3 kasasına koysa çok iyi olabilirdi, neden bu telefonlara telefonlara üst seviye donanım koymuyor anlamış değilim çok saçma geliyor bana, bu kasalara bi snapdragon 835 koysa müthiş bi telefon deneyimi olurdu

burhan0660

Uzman Üye
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
burhan
Cihazım
mi max 2
Konular
27
Iphone pişmanlıktır.Bende 7 plus var daha taksidini ödüyorum.Bir sorun çıkartmadı ama bir sorunumuda çözmedi.Ben yanımda şarj cihazı taşımak istemiyorum.Sen oyunun tam ortasında veya kız arkadaşınla konuşurken şarjının bitmesi ne demek bilirmisin.
duvarın dibine çökersin kedi yavrusu gibi seni hayata baglayan 1 metrelik şarj kablosudur :) iphone de sarjın bittiği anda ne iphone kalır ne görüşme ne havası elinde power bank serum takılmış hasta gibi gezersin ortalıkta :) mi max 2 de sabah şarj edip çıktıysan akşama kadar bitirmenin mümkünatı yok gibi birşey "çok kaliteli diyemiyorum içindeki donanım vs için ama paranın karşılıgını fazlasıyla veriyor kalitesi"

KARAER

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ertaç
Cihazım
Iphone 7 +
Meslek
PTT
Konular
14
duvarın dibine çökersin kedi yavrusu gibi seni hayata baglayan 1 metrelik şarj kablosudur :) iphone de sarjın bittiği anda ne iphone kalır ne görüşme ne havası elinde power bank serum takılmış hasta gibi gezersin ortalıkta :) mi max 2 de sabah şarj edip çıktıysan akşama kadar bitirmenin mümkünatı yok gibi birşey :

Onu istiyorum :D Telefon dediğin heybetli olacak ne öyle minik telefonlar.

Üst Alt