Yardım IMEI'LER Silindi, Ana Bant (Baseband) Bilinmiyor

yearmaz

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Xiaomi mi no
Cihazım
Note 10 pro
Konular
1
Arkadaşlar telefonu yurtdışından 20-25 gün önce aldım. Dün akşam birden bire şebeke gitti. Ayarlardan IMEI bilgilerine bakıyorum ikisi de 0 görünüyor. Ana bant sürümü de Bilinmiyor olarak yazıyor. Çözümü var mıdır? Bir de neden böyle olabilir? Yurtdışından alındıktan sonra simi direk takıp çalıştırdım. Yani telefona hiçbir işlem yapılmadı şimdiye kadar.

kafeinsiz

Elit Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
E
Cihazım
Poco X7 Pro
Konular
12
Telefona hiçbir işlem yapılmadan bu şekilde olamaz. BL kilidi kontrol edin kapalı mı?
BL kilidi kapalıysa anakart arızası olabilir.
BL kilidi açıksa 10 dkda repair yapılır.
BL kilidi kapalıysa ve şebeke alıyorsa kilit açılıp 1 hafta sonra repair yapılabilir.

BL kilitliyse ve şebeke almıyorsa ücretli onarımlar kısmına gitmeniz gerekiyor. Milyonda bir de olsa BL kilitli telefonda da İmei silinmesi olabiliyor. Sorun bu yazılımsal hataysa şanslısınız anakart arızası çıkarsa yandınız. Daha önce SD işlemcide anakart arızası nedeniyle İmei tutmama sorunu başıma geldi. Haftada bir kendi kendine siliniyordu repair yapmaktan bıkıp kırmıştım. ]:)

yearmaz

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Xiaomi mi no
Cihazım
Note 10 pro
Konular
1
Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.

*#06# yaptığımda bu ekran çıkıyor. Görüldüğü gibi Ana Bant Sürümü BİLİNMİYOR olarak yazılı.

Üründe BL açık değil kontrol ettim. Sorun anakartlıksa çözümü nedir acaba? Anakartın mı değişmesi gerekiyor yoksa cihazı açıp mevcut anakarta müdahale mi edilecek? kafeinsiz

kafeinsiz

Elit Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
E
Cihazım
Poco X7 Pro
Konular
12
Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.

*#06# yaptığımda bu ekran çıkıyor. Görüldüğü gibi Ana Bant Sürümü BİLİNMİYOR olarak yazılı.

Üründe BL açık değil kontrol ettim. Sorun anakartlıksa çözümü nedir acaba? Anakartın mı değişmesi gerekiyor yoksa cihazı açıp mevcut anakarta müdahale mi edilecek? kafeinsiz
Öncelikle BL kilidi açılıp İmei tamir işlemi yapılması lazım. Bu durumdaki cihazın kilidini kendi başınıza açmanız zor maalesef.
Ücretli onarımlar kısmına danışıp BL kilidini açtırın ve repair işlemi yaptırın.
Anakart ile alakalı bir sorun varsa muhtemelen repair işlemi yapılamaz veya yapıldıktan sonra tekrar gider. Arızalı cihaz almışsınız maalesef. Geçmiş olsun.

Burada sizinle aynı sorunu yaşayan biri var ayrıca bir danışın derim.

Son düzenleme:

yearmaz

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Xiaomi mi no
Cihazım
Note 10 pro
Konular
1
Öncelikle BL kilidi açılıp İmei tamir işlemi yapılması lazım. Bu durumdaki cihazın kilidini kendi başınıza açmanız zor maalesef.
Ücretli onarımlar kısmına danışıp BL kilidini açtırın ve repair işlemi yaptırın.
Anakart ile alakalı bir sorun varsa muhtemelen repair işlemi yapılamaz veya yapıldıktan sonra tekrar gider. Arızalı cihaz almışsınız maalesef. Geçmiş olsun.

Burada sizinle aynı sorunu yaşayan biri var ayrıca bir danışın derim.
Cevap için teşekkürler. BL kilidinin açılması neden zor ki? Yani demek istediğim, kilidi açma başvurusu süreci bu tür durumlarda farklı mı işliyor?

kafeinsiz

Elit Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
E
Cihazım
Poco X7 Pro
Konular
12
Cevap için teşekkürler. BL kilidinin açılması neden zor ki? Yani demek istediğim, kilidi açma başvurusu süreci bu tür durumlarda farklı mı işliyor?
BL kilidi açmak için başvuru aşaması mobil veri üzerinden yapılıyor.
Yani cihazın kilidini açmanız için şebeke alması şart maalesef. Daha önce başvuru yaptıysanız bir ihtimal geçebilir. Bir de cihazı fabrika ayarlarına sıfırlamayı deneyin bazen fabrika ayarları sonrası orijinal İmei geriliyor.

Tüm bunlar çözüm olmazsa Yetkili Hesabı olan bir teknik servis cihazın kilidini açabilir ama sorunun donanımsal olması da çok yüksek ihtimal.

besher

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Mehmet
Cihazım
Samsung s9
Konular
0
Öncelikle stres yapacak bir durum söz konusu değil, Kayıtlı olarak satın aldıysanız cihazı, Eng rom, eng qcn kombinasyonuyla işlem yapılmıştır. Bu durumda güncelleme veya fabrika ayarlarına çevirdiğinizde imeiler uçar. Yöntem ücretli sistemle eng rom ile tekrar repair yapılıp, işlem yapıldıktan sonra bootloader kilit başvurusu yapılır kilit açıldıktan sonra normal repair yapılır. Normal repair yapmanın nedeni, olası bir fabrika ayarlarına çevirme olsun güncelleme olsun bu durumlarda imeilerin tekrar uçmaması için yapılan bir işlemdir

yearmaz

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Xiaomi mi no
Cihazım
Note 10 pro
Konular
1
BL kilidi açmak için başvuru aşaması mobil veri üzerinden yapılıyor.
Yani cihazın kilidini açmanız için şebeke alması şart maalesef. Daha önce başvuru yaptıysanız bir ihtimal geçebilir. Bir de cihazı fabrika ayarlarına sıfırlamayı deneyin bazen fabrika ayarları sonrası orijinal İmei geriliyor.

Tüm bunlar çözüm olmazsa Yetkili Hesabı olan bir teknik servis cihazın kilidini açabilir ama sorunun donanımsal olması da çok yüksek ihtimal.
Açıkçası fabrika ayarları sonrası geleceğini sanmıyorum. Yedekleme, geri yükleme işleriyle de uğraşmak istemiyorum. Mecburen ücretli olarak BL açtıracağım o zaman. Zaten her türlü 8 ay sonra IMEI repair işlemi yaptıracaktım. Ama işte inşallah sorun donanımsal değildir.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Öncelikle stres yapacak bir durum söz konusu değil, Kayıtlı olarak satın aldıysanız cihazı, Eng rom, eng qcn kombinasyonuyla işlem yapılmıştır. Bu durumda güncelleme veya fabrika ayarlarına çevirdiğinizde imeiler uçar. Yöntem ücretli sistemle eng rom ile tekrar repair yapılıp, işlem yapıldıktan sonra bootloader kilit başvurusu yapılır kilit açıldıktan sonra normal repair yapılır. Normal repair yapmanın nedeni, olası bir fabrika ayarlarına çevirme olsun güncelleme olsun bu durumlarda imeilerin tekrar uçmaması için yapılan bir işlemdir
Hocam kayıtlı olarak demekten kastınız pasaport kayıtlı mı?

besher

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Mehmet
Cihazım
Samsung s9
Konular
0
Açıkçası fabrika ayarları sonrası geleceğini sanmıyorum. Yedekleme, geri yükleme işleriyle de uğraşmak istemiyorum. Mecburen ücretli olarak BL açtıracağım o zaman. Zaten her türlü 8 ay sonra IMEI repair işlemi yaptıracaktım. Ama işte inşallah sorun donanımsal değildir.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Hocam kayıtlı olarak demekten kastınız pasaport kayıtlı mı?
Hayır satıcı kendisi kayıt yapıp hazır şekilde satıyor cihazı. Hiç bir satıcı pasaport kayıtlı cihaz satmaz çünkü maliyet kurtarmaz

Üst Alt