Soru IMEI Yedek

emre407

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emre
Cihazım
Mi 9T Pro 128GB
Meslek
Öğrenci
Konular
11
Merhabalar iyi akşamlar. Mi 9T Imei repair yapılmış ve rootlu cihaz kullanmaktayım. Bu cihazda bilgisayar kullanmadan IMEI yedeği nasıl alabilirim? Samsung cihazlarda EFS yedeği almak yetiyordu. Fakat Xiaomi cihazlarda bu durum nasıl oluyor? Bilgisayarsız bir IMEI yedek yöntemi mutlaka olmalı diye düşünüyorum. Teşekkürler iyi akşamlar.

sese61

Security
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Selçuk
Cihazım
Mi 9
Meslek
Güvenlik
Konular
18
Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.

Sadece bu yedeği aldım, yeterli midir acaba? Mesela Miui Eu roma veya Mi-Room geçince Imei olur da giderse bu yedeği tekrardan Restore yapmak yeterli olur mu? Yoksa herhangi bir değişiklik yapmak gerekir mi imei yedeği yüklerken? Tekrardan Imei repair işlemi gerekir mi?
Yeterli.

Oyla:

fatihx61

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
FatihKara
Cihazım
Mi 9
Meslek
Güvenlik
Konular
38
Pitch black recovery ile efs almak mümkün mü

Oyla:

azad_van

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Azad
Cihazım
9t
Konular
0
Ben global orjinal rom kullaniyorum. Daha imei attirmadim. Atinca rom degisirmi, kilidi daha once acmistim yine de tum dosyalar gidermi. İmei attiktan sonra normal global romu guncellersem imei felan gidermi. Telin gercek imeisini daha sonra istedigim zaman geri yukleyebilirmiyim?

Oyla:

sese61

Security
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Selçuk
Cihazım
Mi 9
Meslek
Güvenlik
Konular
18
Ben global orjinal rom kullaniyorum. Daha imei attirmadim. Atinca rom degisirmi, kilidi daha once acmistim yine de tum dosyalar gidermi. İmei attiktan sonra normal global romu guncellersem imei felan gidermi. Telin gercek imeisini daha sonra istedigim zaman geri yukleyebilirmiyim?
Farkli imei atilir. Cift hatli ise imei sonrasi sadece 1 hat kullanilabilir. İmei atma islemi sonrasi hersey silinir. Yeni global rom kurulur. Yani zorunlu degil ama imei atan kisi genelde global kurar(telefoncu vs). Roma guncelleme gelirse istediginiz gibi guncelleyin sorun olmaz. İmei sonrasi YAPMAMANİZ gereken tek bir sey var. Cihazin ayarlarindan fabrika verilerine sifirlama yapmayın. O zaman imei gitme tehlikesi var.

Oyla:

zekirdek

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Zeki
Cihazım
Mi 9T
Konular
14
İki şey de ben sormak isterim.
1- telin orijinal efs yedeğini aldıktan sonra imei repair yapılıp onunda efs yediği alınır mı, ve olası bir durumda repairli efs geri yüklenir mi
2- repairli olan cihaza istediğimiz zaman (imei silinmesi olmadan) orijinal efs i yüklendiğinde orjinal imei yüklenir mi ( illa uçması mı gerekir imei nin)

Oyla:

Ataberkk44

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ataberk
Cihazım
Mi9
Meslek
Öğrenci
Konular
70
Farkli imei atilir. Cift hatli ise imei sonrasi sadece 1 hat kullanilabilir. İmei atma islemi sonrasi hersey silinir. Yeni global rom kurulur. Yani zorunlu degil ama imei atan kisi genelde global kurar(telefoncu vs). Roma guncelleme gelirse istediginiz gibi guncelleyin sorun olmaz. İmei sonrasi YAPMAMANİZ gereken tek bir sey var. Cihazin ayarlarindan fabrika verilerine sifirlama yapmayın. O zaman imei gitme tehlikesi var.
3 gün önce uzaktan attılar sıfırlama yapılmadı.

Oyla:

Nescafe656

Mevlüt
Emekli Yönetici
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mevlüt
Cihazım
S24 Ultra
Meslek
Kombi Tamiri
Konular
72
IMEI gitme tehlikesi değil :) Direk bizzati tarafimdan denenip gitti :)

Oyla:
Üst Alt