Soru İmei ve Yurtdışında Unutulan Telefon.

rash.87

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Raşit
Cihazım
Redmi 4 Pro
Meslek
İşçi
Konular
19
Merhaba arkadaşlar,ülkede herşey yasak olduğundan iki gram aklımızda bir şeyler düşünerek bizde teknolojiden ucuza yararlanmanın yöntemlerini arıyoruz.Başka bir forumda konu açtım ve aklımıza bazı bazı yöntemler geldi.Eğer bilgisi olan arkadaşlar var ise konuyu incelerlerse çok iyi olur.En azından bilgi sahibi olunur. Link

Eğer yanlış ve forum kurallarına uymayan bir şey yaptıysam yönetici arkadaşlar uyarsın konuyu buraya taşıyalım.

kursat

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Kürşat
Cihazım
Mi3-Mi4-Mi5
Meslek
Öğrenci
Konular
12
Hocam olur bu sorun olmaz ancak siparişleri farklı kişilere mekanlara yapmak mantıklı olur birde aynı imei tercih edilirse adam sorgulama yaparken imeinin ilk iki karakteri yazıldıktan sonra birebir aynısı olarak cıkarsa şüphelenebilir. Ama mantık mantıklı.

rash.87

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Raşit
Cihazım
Redmi 4 Pro
Meslek
İşçi
Konular
19
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Hocam kişi ve mekanda sıkıntı yok.Fakat ilk iki karakter dediniz bu durun ne anlamadım.Bildiğim kadarı ile imeinin ilk iki hanesi model diğer iki hane üretici falan birşeyler vardı tam hatırlamıyorum.Olmadı Cihazı yurtdışı adrese yollarız pasaport ile imei kaydını yaparız bir ay sonra kargolatırız olmaz mı? Şuan önemli olan resmi ithalat yada pasaport kaydı fark ediyor mu?Eğer fark etmiyor yeterki kayıtlı olsun diyorlarsa olur bu iş.Daha fazla bilgi sahibi olmamız gerek.

kursat

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Kürşat
Cihazım
Mi3-Mi4-Mi5
Meslek
Öğrenci
Konular
12
Hocam ilk iki karakter olayını acayım memur pc de oturdu senin imeiyi okuttu 35535512345679 mesela imei bu sonra aynı imeiyi aynı cıhaza tekrar eklediğinizde farklı telefon için çaktığınızda bu sefer adam yine kontrol ederken pc de 35535512 yazdığında aynı imei daha önce aratılmış vaziyette cıkacak ve bu başınıza ciddi sıkıntı cıkarır onun dışında farklı ülke üzerindeni boşver satıcıya imeiyi sor göndermeden o gelene kadar kaydet. zaten kayıt işlemi para yatırdıktan sonra 5 dakikalık iş. şöyle bir risk var bunu gözardı etmeyin gelen telefon direk gümrükten dönedebilir. o durumu net bilmiyorum ama. kayıtlı olması pasaport kaydı olayını pek takmazlar amcamda unuttum dersin adam cins cıkarsa pasaport sorabilir.

Hocam valla iki ucu pis olmuş değnek resmen

rash.87

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Raşit
Cihazım
Redmi 4 Pro
Meslek
İşçi
Konular
19
Eyvallah hocam açıklayıcı olmuş.Başka ülke üzerinden daha az dikkat çeker diye dedim çinden çünkü çok cihaz girmeye kalkıyor ülkeye.Gümrükten geri dönme işine gelince dınanımhanerde bir forumdaş şöyle yazmış.

"Sıfır cihazın geçeceğini sanmıyorum çünkü telefonum geçen aylarda gümrüğe takıldığında telefonunuzda imei bulunmadığı için geri gidiyor gibisinden bir şey diyordu. "

Demekki kontrol ediyorlar imeiyi kayıtsızlar geri kayıtlı ise iletişime geçiyorlar herhalde.

chatin_62

Süper Üye
Onursal Yönetici
Premium Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Çetin
Cihazım
Xiaomi 12TPro
Meslek
Bilgi Teknolojiler
Konular
99
Evet imei kontrolü yapılıyor ve kayıtlı değilse geri gönderiliyor.
Mantık doğru. Kayıt yaptırıp birkaç ay sonra getirilmesi sorun olmaz. Yasalar böyle. Diğer konu olan memurun imei'yi ekrana girmesi sorun olamaz. Çünkü zaten aynı imei'yi 2 kere kayıt yaptıramazsınız. Klonlanmış imei durumuna düşeceği için iki telefon da kullanılmaz hale düşer. İmei'ler farklı olduğuna göre de herhangi bir sıkıntının olması mümkün değil.

Sent from my MI PAD 2 using Tapatalk

rash.87

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Raşit
Cihazım
Redmi 4 Pro
Meslek
İşçi
Konular
19
Evet imei kontrolü yapılıyor ve kayıtlı değilse geri gönderiliyor.
Mantık doğru. Kayıt yaptırıp birkaç ay sonra getirilmesi sorun olmaz. Yasalar böyle. Diğer konu olan memurun imei'yi ekrana girmesi sorun olamaz. Çünkü zaten aynı imei'yi 2 kere kayıt yaptıramazsınız. Klonlanmış imei durumuna düşeceği için iki telefon da kullanılmaz hale düşer. İmei'ler farklı olduğuna göre de herhangi bir sıkıntının olması mümkün değil.

Sent from my MI PAD 2 using Tapatalk
Hocam yani diyorsunuz ki bu iş olur öyle mi :D Eğer olursa forumdaşlara uygun fiyata cihaz getirebiliriz.

osos11

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Alperen
Cihazım
OnePlus 5
Konular
14
Benimde aklıma gelmişti.
Konuyu gündemime aldım :D .

Zenex

Zirveye Doğru
Onursal Yönetici
Teknisyen
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Baki
Cihazım
OnePlus 7T Pro
Meslek
Öğrenci
Konular
62
Bu işlerin cezası olduğunu da unutmayalım. Çin pazarından birkaç kişi soruşturma geçirdi.

chatin_62

Süper Üye
Onursal Yönetici
Premium Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Çetin
Cihazım
Xiaomi 12TPro
Meslek
Bilgi Teknolojiler
Konular
99
Hocam yani diyorsunuz ki bu iş olur öyle mi :D Eğer olursa forumdaşlara uygun fiyata cihaz getirebiliriz.
Olur ama aylarca kim niye bekler, bunca zamana kime nasıl güvenilir orası büyük sorun. Şahsen ben girişmem.
Ayrıca o kadar imei kaydını nasıl yapacaksınız? Onca pasaportu bulup kaydını yaptırmak büyük sorun. Çakma imei ile olmaz. Adam cihaza bakacak Mi5, BTK 'da Nokia 3310 görünüyor. Siz olsanız yermiydiniz?
Bunca şeyden sonra maliyeti de artacak. Eeeee ne anladım ben bu işten?

Eğer ayrıntılı soruşturma açılırsa ne zaman yurtdışına çıkıp orada unuttuğunuzu belgelenmesi gerekir. Öyle birşey olmadığına göre, etrafınızda yurtdışına çıkıp girmiş birisi de bulunamayacağına göre (olsaydı kendisinden isteyebilir ve böyle atraksiyonlara girmenize gerek kalmazdı) olay otomatik olarak kaçakçılığa girer. Hadi yine diğer türlü bir ceza yok ama kaçakçılığın cezası var.

MI PAD cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Üst Alt