Yardım IMEI Sorunu - Redmi Note 12 4G

xioami kullanicisi

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Xioami
Cihazım
Redmi Note 12
Konular
1
Cihazıma daha önce imei atıldı, orijinal imeime dönmek istiyorum. Cihazım çift sim girişli. Ve öte yandan cihazımı güncelde tutmak istiyorum. Günceleme yapınca imei gidiyormuş. Bunun çözümü varmıdır. Yardımcı olursanız sevinirim.

H.kadioglu44

Xiaomi_Satış_Teknik
Teknisyen
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Hasan
Cihazım
Mi9t Pro
Konular
11
Note 12 4g tapas modeli direnç ile imei atılmış ise güncelleme yapamaz. Imei gidiyormuş ayrı bir durum recovery ekranında kalıp açılmayıp brick olması ayrı bir durum. Bu cihaz brick olur açılmaz. Çözümü server kayıt a çevirmektir ama model düşük olduğu için masraf etmeye değeceğini düşünmüyorum.

xioami kullanicisi

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Xioami
Cihazım
Redmi Note 12
Konular
1
Teşekkür ederim. Garip olan şu; cihazımın orijinal imelerinde bir sorun oluşmuştu zamanında (cihazdan kaynaklı değil, btk kaynaklı) kime gitsem btkyi arayın hallederler dediler, aradım ama bir sonuç alamadım, sonra bir telefoncuya uğradım ve IMEI atmış kendisi. Sanırım efs yedeği de almadı. Ve bana sadece bir sim açık dedi ama ikisini de son birkaç haftaya kadar kullanıyordum. Sonra iki sim girişinden birisinin imeisi kayıtdışına düştü. Yazılımsal imei attığını düşünüyorum. Birkaç gün önce telefonumun orijinal imeilerini (kutusundan) buldum ve sorguladım, ikisi de açık. Bunları cihazımda kullanmak istiyorum ama sanırım günceleme alırsa da IMEI tamamen Uçar gidermiş.

Windows tarafına epeyce hakimim, ama Android tarafına pek hakim değilim. Sadece şunu anladım Androidde ki bu sistem tamamen saçmalık. Kendi orijinal IMEIme dönemiyorum. Dönsem de, güncelleme geldiği an, cihaz imei'yi sonradan değiştirilmiş olarak işaretleyip imei değerleri null'a düşecek.

Birkaç gündür çeşitli çözümler arayışındayım ama hâlen bulamıyorum...
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Note 12 4g tapas modeli direnç ile imei atılmış ise güncelleme yapamaz. Imei gidiyormuş ayrı bir durum recovery ekranında kalıp açılmayıp brick olması ayrı bir durum. Bu cihaz brick olur açılmaz. Çözümü server kayıt a çevirmektir ama model düşük olduğu için masraf etmeye değeceğini düşünmüyorum.
Ve aynı şekilde bazıları da cihazini hyperosa yükseltmelerine rağmen (dirençsiz/yazılımsal imeili cihaz) imeileri gitmemiş. Böyle olanlarda var, ve çok garip.

H.kadioglu44

Xiaomi_Satış_Teknik
Teknisyen
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Hasan
Cihazım
Mi9t Pro
Konular
11
bu cihaza yazılımsal imei diye bir yöntem yok. Direnç ya da server kayıt var.
tek sim sim1 kayıtlı ise sıfırlama da ya da güncelleme de imeiler orjinale dönebilir. Bu durumda orjnal efs ye döndüğü için sorunsuz güncelleme yapacaktır. Ama çift sim kayıtlı ise sıfırlamada imei silinebilir, güncelleme de nvdata hatası ile recovery ekranında kalır açılmaz.
Tek sim server kayıt ı efs silinmeden sim1 e yapılan basit bir yama gibi düşünün ama bunun içinde direnç şarttır.
Yurtdışı kayıtsız cihaz için btk yı arayın çözüm bulurlar denmesi de kısmı da ayrı bir komedi :)

xioami kullanicisi

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Xioami
Cihazım
Redmi Note 12
Konular
1
bu cihaza yazılımsal imei diye bir yöntem yok. Direnç ya da server kayıt var.
tek sim sim1 kayıtlı ise sıfırlama da ya da güncelleme de imeiler orjinale dönebilir. Bu durumda orjnal efs ye döndüğü için sorunsuz güncelleme yapacaktır. Ama çift sim kayıtlı ise sıfırlamada imei silinebilir, güncelleme de nvdata hatası ile recovery ekranında kalır açılmaz.
Tek sim server kayıt ı efs silinmeden sim1 e yapılan basit bir yama gibi düşünün ama bunun içinde direnç şarttır.
Yurtdışı kayıtsız cihaz için btk yı arayın çözüm bulurlar denmesi de kısmı da ayrı bir komedi :)
Btkyi arayın demelerin sebebi muhtemelen cihazımın teknoloji desteği kapsamında olması. Çünkü o gün benim gibi bu durumu yaşayan birden fazla kişi vardı. Yanlış hatırlamıyorsam 2025 Ekim sonu gibiydi.

Direnç ile yapılan işlemlerde de IMEI güncelleme sonrası gitmez diye bir duyum aldım ama ne kadar doğrudur bilemiyorum.

Orijinal imeilerime ya da farketmez şuan ki imeimde kalıp güncellemeleri almak istiyorum. MIUI sabrımı zorluyor çünkü :)
MIUIforum aboneliği

Ve Asıl komedi şuanki durumum olabilir desem yanlış olmaz. Orijinal imeilerim var, cihazım yurtiçi ve ben orijinal imeime dönemiyorum veya güncelleme alamıyorum. (Resmi güncelleme ayarlardan geliyor ama işte o butona basmak ayrı sıkıntı :) )

H.kadioglu44

Xiaomi_Satış_Teknik
Teknisyen
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Hasan
Cihazım
Mi9t Pro
Konular
11
Evet teknoloji desteği cihazları öğrencinin sim kartı harici şebeke vermediği için herkes imei attırıyordu.
Ben size bu cihazla ilgili bütün bilgileri verdim zaten. Dirençli bazı cihazlar güncelleme yapamıyor. Tapas modeli de bunlardan birisi. Burada yapılması gereken basit aslında;
Masrafı göze alıyorsanız Cihaz tek sim ya da çift sim kayıt tespit edin eğer tek sim kayıtlı ise cihazı sıfırlayın. Sonra cihaz ya orjinal imeilerle ya da null olarak açılacaktır. Orjinal imeiler öğrenciye kayıtlı değilse ve şebeke verir diyorsanız güncelleyin cihazı yılda 8 ay kayıtsız kullanırsınız veya server kayıt yaptırırsınız.
Eğer null açılırsa da ya bu sürümde imei attırır ya da server kayıt a çevirtirsiniz. Yani het türlü masraf mevcut bunu göze alarak işlemi yapın.
imei1 ve imei2 yi e-devletten sorgulayın imei 1 kayıtlı farklı model, imei2 kayıtsız ve cihaz modeli ile uygun çıkarsa tek sim kayıtlıdır. Tam tersi sim1 kayıtsız sim 2 kayıtlı farklı model ise tek sim server kayıtldır bu durumda zaten sorunsuz güncelleme yapar. Forumun uygulaması cihazda direnç değişimi var mı göstermesi lazım diye hatırlıyorum.

xioami kullanicisi

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Xioami
Cihazım
Redmi Note 12
Konular
1
Btkyi arayın demelerin sebebi muhtemelen cihazımın teknoloji desteği kapsamında olması. Çünkü o gün benim gibi bu durumu yaşayan birden fazla kişi vardı. Yanlış hatırlamıyorsam 2025 Ekim sonu gibiydi.

Direnç ile yapılan işlemlerde de IMEI güncelleme sonrası gitmez diye bir duyum aldım ama ne kadar doğrudur bilemiyorum.

Orijinal imeilerime ya da farketmez şuan ki imeimde kalıp güncellemeleri almak istiyorum. MIUI sabrımı zorluyor çünkü :)
MIUIforum aboneliği
MIUIforum aboneliği

Ve Asıl komedi şuanki durumum olabilir desem yanlış olmaz. Orijinal imeilerim var, cihazım yurtiçi ve ben orijinal imeime dönemiyorum veya güncelleme alamıyorum. (Resmi güncelleme ayarlardan geliyor ama işte o butona basmak ayrı sıkıntı :) )
Evet teknoloji desteği cihazları öğrencinin sim kartı harici şebeke vermediği için herkes imei attırıyordu.
Ben size bu cihazla ilgili bütün bilgileri verdim zaten. Dirençli bazı cihazlar güncelleme yapamıyor. Tapas modeli de bunlardan birisi. Burada yapılması gereken basit aslında;
Masrafı göze alıyorsanız Cihaz tek sim ya da çift sim kayıt tespit edin eğer tek sim kayıtlı ise cihazı sıfırlayın. Sonra cihaz ya orjinal imeilerle ya da null olarak açılacaktır. Orjinal imeiler öğrenciye kayıtlı değilse ve şebeke verir diyorsanız güncelleyin cihazı yılda 8 ay kayıtsız kullanırsınız veya server kayıt yaptırırsınız.
Eğer null açılırsa da ya bu sürümde imei attırır ya da server kayıt a çevirtirsiniz. Yani het türlü masraf mevcut bunu göze alarak işlemi yapın.
imei1 ve imei2 yi e-devletten sorgulayın imei 1 kayıtlı farklı model, imei2 kayıtsız ve cihaz modeli ile uygun çıkarsa tek sim kayıtlıdır. Tam tersi sim1 kayıtsız sim 2 kayıtlı farklı model ise tek sim server kayıtldır bu durumda zaten sorunsuz güncelleme yapar. Forumun uygulaması cihazda direnç değişimi var mı göstermesi lazım diye hatırlıyorum.

Teşekkür ederim.

Sanırım sim 2 kayıtlı.

Çünkü sorgulama yaptım

Sim 1 IMEI: kayıt dışı ve mi 10 cihaz olarak çıkıyor.

Sim 2 IMEI: kayıtlı IMEI ve general Mobile cihaz olarak çıkıyor.

Bu durumda server kayıtlı mı oluyor? Günceleme yaparsam IMEI kalır mı sim 2 IMEI için

H.kadioglu44

Xiaomi_Satış_Teknik
Teknisyen
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Hasan
Cihazım
Mi9t Pro
Konular
11
evet söylediğiniz gibiyse tek sim server kayıtlıdır. İşlemi yapan kişi tüm adımları eksiksiz uyguladıysa güncelleme ve sıfırlamada imei gitmeyecektir. Bunu anlamanın bir yolu yoktur sadece işlemi yapan kişi bilir. Server kayıt için kullanılan dosyanın yedeğini almak ve imei silinmemesi için gerekli adımları yeniden yapmak en doğru şey olacaktır. Bunun için işlemi yapan yerle görüşün ya da biz uzak bağlantı ile hallederiz.

xioami kullanicisi

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Xioami
Cihazım
Redmi Note 12
Konular
1
evet söylediğiniz gibiyse tek sim server kayıtlıdır. İşlemi yapan kişi tüm adımları eksiksiz uyguladıysa güncelleme ve sıfırlamada imei gitmeyecektir. Bunu anlamanın bir yolu yoktur sadece işlemi yapan kişi bilir. Server kayıt için kullanılan dosyanın yedeğini almak ve imei silinmemesi için gerekli adımları yeniden yapmak en doğru şey olacaktır. Bunun için işlemi yapan yerle görüşün ya da biz uzak bağlantı ile hallederiz.
Tekrardan teşekkür ederim Hocam.

Söylemekte fayda var cihazım topaz değil tapaz (nfcsiz model). İşlemi yaptığım yer güncelleme yapmayın demişti. Ve yanlış hatırlamıyorsam güncelleme yaparsan imei gidebilir demişti. Tabii bunu o an dalgınlıkla mı söyledi ciddi mi söyledi bilmiyorum.

Sadece şu kafamı kurcalıyor, server kayıtlı ise neden başka bir cihazın imeisini enjekte ediyor ki cihazıma...

Eğer server kayıtlı ise benim için harikulade bir haberdir. (Bu işlem için benden 500 TL almıştı, belki yaptığı işlemi daha net anlayabilirsiniz diye tutar belirteyim)

H.kadioglu44

Xiaomi_Satış_Teknik
Teknisyen
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Hasan
Cihazım
Mi9t Pro
Konular
11
toparlayalım konu gereksiz yere uzadı. Aslında yazdığım cevapları tekrar yazıyorum ama lütfen dikkatli okuyun kafanızda toparlayın.
Cihazda direnç yoksa Server kayıtlıdır. (bknz forumun uygulaması link verdim)
topaz tapas aynı cihaz fark yok. Yazılım ve sistem aynı.
Telefoncu neden güncelleme yapma demiş bilemeyiz bazıları kafam yorulmasın müşterinin nasıl kullandığı umrum da değil diye söyleyebiliyor. Doğru şekilde server kayıt yapıldı ise güncelleme sıfırlama sorunsuz yapar.
Server kayıt demek cihazın orjinal imeisini kayıt altına almak değildir tabiki kayıtlı eski cihaz imeisi atılacak. (Yöntemin adı server kayıt mantığı ise imei atmak)
Lütfen Gün boyu verdiğim cevapları baştan sona okuyun aynı sorularla zaman kaybına sebebiyet vermeyelim. Halen cevabı olmayan sorunuz varsa yazın tabiki bildiğimiz kadar cevaplamaya çalışırız.

Üst Alt