Evet teknoloji desteği cihazları öğrencinin sim kartı harici şebeke vermediği için herkes imei attırıyordu.
Ben size bu cihazla ilgili bütün bilgileri verdim zaten. Dirençli bazı cihazlar güncelleme yapamıyor. Tapas modeli de bunlardan birisi. Burada yapılması gereken basit aslında;
Masrafı göze alıyorsanız Cihaz tek sim ya da çift sim kayıt tespit edin eğer tek sim kayıtlı ise cihazı sıfırlayın. Sonra cihaz ya orjinal imeilerle ya da null olarak açılacaktır. Orjinal imeiler öğrenciye kayıtlı değilse ve şebeke verir diyorsanız güncelleyin cihazı yılda 8 ay kayıtsız kullanırsınız veya server kayıt yaptırırsınız.
Eğer null açılırsa da ya bu sürümde imei attırır ya da server kayıt a çevirtirsiniz. Yani het türlü masraf mevcut bunu göze alarak işlemi yapın.
imei1 ve imei2 yi e-devletten sorgulayın imei 1 kayıtlı farklı model, imei2 kayıtsız ve cihaz modeli ile uygun çıkarsa tek sim kayıtlıdır. Tam tersi sim1 kayıtsız sim 2 kayıtlı farklı model ise tek sim server kayıtldır bu durumda zaten sorunsuz güncelleme yapar. Forumun uygulaması cihazda direnç değişimi var mı göstermesi lazım diye hatırlıyorum.
Hocam dirençli p1 ne anlama gelmekte ?Cihaza IMEI yazmak için direnç atılmış anlamına geliyor 24129PN74G cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
forum.miuiturkiye.net