- Adım
- İsa
- Cihazım
- Poco X5 Pro
- Meslek
- Kırtasiye
- Konular
- 7
Başımdan bu olay geçtiğinden herkese bilgilendirme yapayım! Ben İmei Repair Düzgün Pc olmadığı için bende ve çokta anlamadığımdan (Boş vaktim olsa zorlaya zorlaya yaparımda neyse) telefoncuda attırdım. Eski bir vestel venüs imeisi idi! Cihazda 12.5.6.0 TR Romu yüklüydü. Ayrıca Yine bu siteden TWRP kendim yüklemiş üstüne root atmıştım. Yani telefoncuya geri kalan iş sadece imei repair işiydi. Cihaz asla sıfırlanmadı! İmei repairden sonra eskisi gibi kullanmaya devam ettim! Telefoncu kendi QCN dosyasını yani benim kendi cihazımın düzenlenmiş QCN dosyasını kullandığını söyledi! Ve modem Attı! Bende Arkadaş çağırınca Önce yemeğe sonra oyun oynamaya gittim. O arada Telefonu kullanmadım. Ancak sanki telefonu güneşin altında iken pugb oynamışım gibi ısınmış bir şekilde Şarjı %52 iken %38 de buldum ve dik aşağı bir çizgi vardı pil bölümünde yani grafikte! Ve çoğu kişinin bahsettiği şu şarj olayını tatmış oldum. Ve ayrıca kamera sorunu vardı! Telefonu düzelteyim derken rom atarım başka modem dosyası kullanırım düsüncesiyle ne kadar uğraşsamda telefonumu fastbootta pc görmediği için modem atamadım. O yüzden farklı yollar denedim ve en sonunda sabah telefoncuda buldum kendimi çünkü artık cihaz twrp de bile yer gök kırmızı şekildeydi! Ve cihaz Redmi yazısında sürekli kendini resetliyordu! Telefoncu imei ile hiç bir şekilde uğraşmadan adb falan kullanarak fastboot üzerinden rom attı! İmei repair yapsaydı muhtemelen benden imei tekrar isterdi! Bana global 12.0.1.0 rkfmıxm sürümünü attı elinde o vardı diye... sonra modem attı! Ve cihaz beklemede dahi şarj yemeden stabiliteye kavuştu! Tahminimce 1. sebep sürümden kaynaklı çünkü modem olsa aynı modemi attığını söyledi! O zaman bunda da sorun olurdu! 2. sebep ise telefonu sıfırlamamak diye tahmin ediyorum. Çünkü cihazımı başka bir roma aldığından komple sıfırlandı! Sıkıntısı olanlar global 12.0.1.0 bir denesin telefonu tamamen formatlasın sonra modemi atsın. Muhtemelen düzelir. Başka sürümlerde deneyen olursa en azından hangi sürümlerde sıkıntı var yada yok bilmiş olur ona göre güncelleriz