Soru Imei kayıtlı RN8 almayı düşünüyorum aklıma takılan sorular var

HoldenCaulfield

Yeni Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
İsmail
Cihazım
İphone 5s
Konular
1
Merhaba ahali.forumda yeniyim.öğrenciyim.yaş 18.1600tl bütçeyle normal şekilde tel alamıyorum.Teknomehmet diye biri varmış.kayıtlı telefon satıyormuş.rn8 1600tl.
Soru1- neden ucuz
Soru2-imei kayıtlı ne demek
3-teknomehmet güvenilir mi(önemli)
4)sonradan kapanma riski var mı?
5)sıkıntı çıkarır mı ucuz diye güvenemiyorum.
—sevgiler saygılar.

Moderatör tarafında düzenlendi:

Merdanov

﷽Aใhล๓dนใเใใลh﷽
Yönetici
Destek Ekibi
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Merdan
Cihazım
Poco F5
Meslek
Mekanik
Konular
149
İndirdigim yerde indo yaziyordu hint diye yukledim
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Vodafone kullaniyorum. Simdilik sikinti yok. 2 onceki cihazim mi 8 lite cok kopma oluyordu sebekede
Romlar fark etmez hocam önemli olan sizin beğenmeniz :)

Oyla:

falcao89

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Okan
Cihazım
Redmi Note 8
Konular
24
Romlar fark etmez hocam önemli olan sizin beğenmeniz :)
Aynen öyle ama yine de çok methedilen hint romunu indiriyorum. İlk fırsatta deneyeceğim. En kötü beğenmez de sıkıntı yaşarsam yine buna dönerim. Bu arada şarjda ısınma sorunu düzeldi sanırım. 2 kez 2A ile şarj etmiştim, tekrar şuan o ısınan 3A adaptör takılı ve normal bi sıcaklık var.

Oyla:

muhammettuncer0

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
atadam
Cihazım
mi 4
Konular
3
İndirdigim yerde indo yaziyordu hint diye yukledim

Vodafone kullaniyorum. Simdilik sikinti yok. 2 onceki cihazim mi 8 lite cok kopma oluyordu sebekede
Band 20 fix qcn dosyaları da mevcut. Onları denedim bir kaç cihazda olumsuz dönüş olmadı.

Oyla:

falcao89

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Okan
Cihazım
Redmi Note 8
Konular
24
Band 20 fix qcn dosyaları da mevcut. Onları denedim bir kaç cihazda olumsuz dönüş olmadı.
ben imei kendim attım. qcn dosyasını netten buldum. belki de fixlenmiş dosyaydı bilemiyorum. Şebekeden yana herhangi bi sıkıntım olmadı aldığımdam beri. Hatta samsung telefonumun çekmediği 2 diş çektiği yerlerde full çekiyor bu cihaz.

Oyla:

musdi27

Yaşamaya çalışmak...
Emekli Yönetici
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
M. Mustafa
Cihazım
Xiaomi 13T
Meslek
Ofis Sorumlusu
Konular
190
Hindistan ve Çin cihazlarında donanımsal olarak kilitli band 20. Bazı cihazlarda özel yöntemlerle açılıyor ama birkaç istisna cihaz onlar da.

Eğer sizin cihaz global ise global qcn dosyası yüklediyseniz zaten band 20 açık olacaktır.

ben imei kendim attım. qcn dosyasını netten buldum. belki de fixlenmiş dosyaydı bilemiyorum. Şebekeden yana herhangi bi sıkıntım olmadı aldığımdam beri. Hatta samsung telefonumun çekmediği 2 diş çektiği yerlerde full çekiyor bu cihaz.
Network Signal Guru uygulamasıyla LTE bandlarına bakar mısınız? Sizin cihaz Çin cihazı, band 20 olmaması lazım.

Uygulamayı indirip açın. Root izni verin. Sağ üstten üç noktaya tıklayın. Lock Bands kısmına tıklayın. Çıkan seçeneklerde LTE kısmına tıklayın ve orada band 20 var mı diye bakın. Ekran görüntüsü atarsanız biz de öğreniriz fix olmuş mu olmamış mı diye. :)

Note 8'in şebeke çekimi kuvvetli, ondan dolayı da olabilir cihazlar arası farklılık. :)

Oyla:

falcao89

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Okan
Cihazım
Redmi Note 8
Konular
24
Hindistan ve Çin cihazlarında donanımsal olarak kilitli band 20. Bazı cihazlarda özel yöntemlerle açılıyor ama birkaç istisna cihaz onlar da.

Eğer sizin cihaz global ise global qcn dosyası yüklediyseniz zaten band 20 açık olacaktır.

Network Signal Guru uygulamasıyla LTE bandlarına bakar mısınız? Sizin cihaz Çin cihazı, band 20 olmaması lazım.

Uygulamayı indirip açın. Root izni verin. Sağ üstten üç noktaya tıklayın. Lock Bands kısmına tıklayın. Çıkan seçeneklerde LTE kısmına tıklayın ve orada band 20 var mı diye bakın. Ekran görüntüsü atarsanız biz de öğreniriz fix olmuş mu olmamış mı diye. :)

Note 8'in şebeke çekimi kuvvetli, ondan dolayı da olabilir cihazlar arası farklılık. :)

programı indirip kurdum fakat öyle bir kısım yok

ayrıca senged hocam özelden msj atmışsınız cvp veremiyorum. Mobil onay istiyor. Defalarca denedim sms gelmedi. Buradan yazayım sorunuzun cevabını. Bende ilk defa yaptım sorduğunuz işlemi ve youtube da videoda gösteriyor aşama aşama, siz sadece videodan farklı olarak cihazınıza uygun dosyayı bulmanız gerek. Mutlaka internette, youtube videolarının açıklama kısımları yada forumlarda vardır. Ben ufak bir araştırma ile 1 saat içinde hallettim bütün işlemleri. Kolay gelsin size de.

Ekli dosyalar

• WhatsApp Image 2020-08-28 at 00.05.21 (1).jpeg
    WhatsApp Image 2020-08-28 at 00.05.21 (1).jpeg
    60,1 KB · Görüntüleme: 9
  • WhatsApp Image 2020-08-28 at 00.05.21.jpeg
    WhatsApp Image 2020-08-28 at 00.05.21.jpeg
    40 KB · Görüntüleme: 10
Oyla:

musdi27

Yaşamaya çalışmak...
Emekli Yönetici
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
M. Mustafa
Cihazım
Xiaomi 13T
Meslek
Ofis Sorumlusu
Konular
190
programı indirip kurdum fakat öyle bir kısım yok

ayrıca senged hocam özelden msj atmışsınız cvp veremiyorum. Mobil onay istiyor. Defalarca denedim sms gelmedi. Buradan yazayım sorunuzun cevabını. Bende ilk defa yaptım sorduğunuz işlemi ve youtube da videoda gösteriyor aşama aşama, siz sadece videodan farklı olarak cihazınıza uygun dosyayı bulmanız gerek. Mutlaka internette, youtube videolarının açıklama kısımları yada forumlarda vardır. Ben ufak bir araştırma ile 1 saat içinde hallettim bütün işlemleri. Kolay gelsin size de.
Hocam, bende çıkıyor Lock Banda kısmı. Uygulama verilerini temizleyip yeniden girin. Belki düzelir.
Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.

Oyla:

AtaberkTr

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ataberk
Cihazım
GALAXY A54 5G
Konular
13
1- Ucuz çünkü kaçak olarak getiriliyor ülkeye. Yani garantisiz.
2- Türkiye'de kayıtlı başka bir cihazın (kötü ve bozuk) IMEI'sini cihaza atıyorlar.
3- İlk tercih olarak ilinizde bulunan bir telefoncudan alın. Tekno Mehmet ilinizdeyse elden alın.
4- IMEI'si atılan cihaz kullanılmazsa sorun olmaz.
5- Bir sorun olursa parasıyla yaptırmanız lazım. Gerçi ekran kırılsa garantide de parayla yaptırıyorsunuz. Sizin için tek dezavantaj: Note 8'lerde ghost screen sorunu var, garanti ücretsiz yapıyor ama siz yaptırmak isteseniz ücretiyle yaptırmanız lazım.

Ekleme 6- Cihazı alırken arkasına bak, eğer cihazın sağ alt köşesinde dikine CE sertifika yazıları varsa cihaz tam global cihazdır ve şebeke sorunu yaşamazsın.
Hayelet ekran tianma panellerde mevcut alacağın cihazı huaxing panel olmasına dikkat etsin yeterli.

Oyla:

musdi27

Yaşamaya çalışmak...
Emekli Yönetici
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
M. Mustafa
Cihazım
Xiaomi 13T
Meslek
Ofis Sorumlusu
Konular
190
Hayelet ekran tianma panellerde mevcut alacağın cihazı huaxing panel olmasına dikkat etsin yeterli.
Evet, dikkat edilmesi gereken konulardan biri bu. Tabi piyasada baya çok Çin ve Hindistan cihazı olduğu için hem global hem de Huaxing panelli cihaz bulmak biraz yorucu oluyor. :D

Oyla:

AtaberkTr

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ataberk
Cihazım
GALAXY A54 5G
Konular
13
Evet, dikkat edilmesi gereken konulardan biri bu. Tabi piyasada baya çok Çin ve Hindistan cihazı olduğu için hem global hem de Huaxing panelli cihaz bulmak biraz yorucu oluyor. :D
Global xiaomi mağazsından aldım şanşıma artık

Ekli dosyalar

• Screenshot_2020-08-27-18-57-12-039_com.longcheertel.cit.jpg
    Screenshot_2020-08-27-18-57-12-039_com.longcheertel.cit.jpg
    529,4 KB · Görüntüleme: 11
Oyla:
Üst Alt