Soru Imei kayıtlı RN8 almayı düşünüyorum aklıma takılan sorular var

HoldenCaulfield

Yeni Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
İsmail
Cihazım
İphone 5s
Konular
1
Merhaba ahali.forumda yeniyim.öğrenciyim.yaş 18.1600tl bütçeyle normal şekilde tel alamıyorum.Teknomehmet diye biri varmış.kayıtlı telefon satıyormuş.rn8 1600tl.
Soru1- neden ucuz
Soru2-imei kayıtlı ne demek
3-teknomehmet güvenilir mi(önemli)
4)sonradan kapanma riski var mı?
5)sıkıntı çıkarır mı ucuz diye güvenemiyorum.
—sevgiler saygılar.

Moderatör tarafında düzenlendi:

iamabo

Yeni Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
burak
Cihazım
redmi note 8
Konular
0
İstanbul içi oturuyorum.bizzat satıcı elinden almayı düşünüyorum.bu şekil alan biri varsa açıklarsa çok iyi olur.1600tlye f/p telefonu maalesef piyasada yok.bilen yazabilir.
beylikdüzü ve esenyurtta şubesi olan bir telefoncudan sakın alma

Oyla:

musdi27

Yaşamaya çalışmak...
Emekli Yönetici
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
M. Mustafa
Cihazım
Xiaomi 13T
Meslek
Ofis Sorumlusu
Konular
190
1- Ucuz çünkü kaçak olarak getiriliyor ülkeye. Yani garantisiz.
2- Türkiye'de kayıtlı başka bir cihazın (kötü ve bozuk) IMEI'sini cihaza atıyorlar.
3- İlk tercih olarak ilinizde bulunan bir telefoncudan alın. Tekno Mehmet ilinizdeyse elden alın.
4- IMEI'si atılan cihaz kullanılmazsa sorun olmaz.
5- Bir sorun olursa parasıyla yaptırmanız lazım. Gerçi ekran kırılsa garantide de parayla yaptırıyorsunuz. Sizin için tek dezavantaj: Note 8'lerde ghost screen sorunu var, garanti ücretsiz yapıyor ama siz yaptırmak isteseniz ücretiyle yaptırmanız lazım.

Ekleme 6- Cihazı alırken arkasına bak, eğer cihazın sağ alt köşesinde dikine CE sertifika yazıları varsa cihaz tam global cihazdır ve şebeke sorunu yaşamazsın.

Oyla:

falcao89

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Okan
Cihazım
Redmi Note 8
Konular
24
1- Ucuz çünkü kaçak olarak getiriliyor ülkeye. Yani garantisiz.
2- Türkiye'de kayıtlı başka bir cihazın (kötü ve bozuk) IMEI'sini cihaza atıyorlar.
3- İlk tercih olarak ilinizde bulunan bir telefoncudan alın. Tekno Mehmet ilinizdeyse elden alın.
4- IMEI'si atılan cihaz kullanılmazsa sorun olmaz.
5- Bir sorun olursa parasıyla yaptırmanız lazım. Gerçi ekran kırılsa garantide de parayla yaptırıyorsunuz. Sizin için tek dezavantaj: Note 8'lerde ghost screen sorunu var, garanti ücretsiz yapıyor ama siz yaptırmak isteseniz ücretiyle yaptırmanız lazım.

Ekleme 6- Cihazı alırken arkasına bak, eğer cihazın sağ alt köşesinde dikine CE sertifika yazıları varsa cihaz tam global cihazdır ve şebeke sorunu yaşamazsın.
Hocam benim cihazda solda redmi yazısının altında belli belirsiz silik olarak CE yazıyor, aldığımda bootloader kilidi açıktı ve global rom yüklüydü. Şebeke konusunda sıkıntı yaşamadım aldığımdan beri. Bu cihaz global mi oluyor yoksa çin-hint versiyon mu? (yanında verilen adaptörde indian yazıyor)

Oyla:

musdi27

Yaşamaya çalışmak...
Emekli Yönetici
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
M. Mustafa
Cihazım
Xiaomi 13T
Meslek
Ofis Sorumlusu
Konular
190
Hocam benim cihazda solda redmi yazısının altında belli belirsiz silik olarak CE yazıyor, aldığımda bootloader kilidi açıktı ve global rom yüklüydü. Şebeke konusunda sıkıntı yaşamadım aldığımdan beri. Bu cihaz global mi oluyor yoksa çin-hint versiyon mu? (yanında verilen adaptörde indian yazıyor)
Arka kapakta sağ altta silik de olsa CE yazıları varsa tam globaldir. Hindistan ve Çin cihazlarında CE yazısı olmaz. Benimki de Hindistan cihazı, bunu bilmeden önce almıştım. Sonra ablama aldığımda CE yazılı olanı aldım ve globaldi cihaz.

Adaptör yüksek ihtimalle başka bir cihazın. Zaten kontrol etmek istiyorsanız cihaz bilgilerinde (ayarlardan girerseniz) model bilgisi kısmında sonu JG ile bitenler tam global, JI ile bitenler Hindistan, JE ile bitenler Çin cihazı oluyor.

Oyla:

falcao89

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Okan
Cihazım
Redmi Note 8
Konular
24
Arka kapakta sağ altta silik de olsa CE yazıları varsa tam globaldir. Hindistan ve Çin cihazlarında CE yazısı olmaz. Benimki de Hindistan cihazı, bunu bilmeden önce almıştım. Sonra ablama aldığımda CE yazılı olanı aldım ve globaldi cihaz.

Adaptör yüksek ihtimalle başka bir cihazın. Zaten kontrol etmek istiyorsanız cihaz bilgilerinde (ayarlardan girerseniz) model bilgisi kısmında sonu JG ile bitenler tam global, JI ile bitenler Hindistan, JE ile bitenler Çin cihazı oluyor.
CE yazısı sol altta hocam bende, cihaz modeline giriyorum M1908C3JE yazıyor. Sanırım çin global cihazı bu durumda? Doğru mu? Adaptör niye hint versiyon anlamadım ama. Orjinal adaptör nereden bulabilirim. Dönüştürücüsüz ve hatta mümkünse 2A istiyorum. 3A çok ısınma oluyor cihazda

Oyla:

musdi27

Yaşamaya çalışmak...
Emekli Yönetici
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
M. Mustafa
Cihazım
Xiaomi 13T
Meslek
Ofis Sorumlusu
Konular
190
CE yazısı sol altta hocam bende, cihaz modeline giriyorum M1908C3JE yazıyor. Sanırım çin global cihazı bu durumda? Doğru mu? Adaptör niye hint versiyon anlamadım ama. Orjinal adaptör nereden bulabilirim. Dönüştürücüsüz ve hatta mümkünse 2A istiyorum. 3A çok ısınma oluyor cihazda
Hocam, Çin cihazında CE yazısı olmaz. Global Çin cihazı diye de bir şey yok. Üçünden biridir sadece. Ama koda göre Çin cihazı. Bir fotoğraf atabilir misiniz cihazın arkasını?

İlla orijinal cihazı almanıza gerek yok, düzgün bir marka 2A şarj adaptörü kullanabilirsiniz. Samsung'un, Huawei'nin veya UGreen, Spigen, Anker, Blitzwolf gibi kaliteli Çinli markaların adaptörleri de olur.

Oyla:

blackshadow

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
#
Cihazım
Redmi Note 7
Konular
22
Ben olsam rom vs ile uğraşmayacaksam TR garantili cihaz alır kafamı dinlerdim tabi tercihlere ve düşüncelere saygım vardır.

Oyla:

Merdanov

﷽Aใhล๓dนใเใใลh﷽
Yönetici
Destek Ekibi
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Merdan
Cihazım
Poco F5
Meslek
Mekanik
Konular
149
Hocam, Çin cihazında CE yazısı olmaz. Global Çin cihazı diye de bir şey yok. Üçünden biridir sadece. Ama koda göre Çin cihazı. Bir fotoğraf atabilir misiniz cihazın arkasını?

İlla orijinal cihazı almanıza gerek yok, düzgün bir marka 2A şarj adaptörü kullanabilirsiniz. Samsung'un, Huawei'nin veya UGreen, Spigen, Anker, Blitzwolf gibi kaliteli Çinli markaların adaptörleri de olur.
Hocam bende de hindistan model var 2 tane şebeke sorunu yok :D Tünelde bile çekiyor

Oyla:

musdi27

Yaşamaya çalışmak...
Emekli Yönetici
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
M. Mustafa
Cihazım
Xiaomi 13T
Meslek
Ofis Sorumlusu
Konular
190
Hocam bende de hindistan model var 2 tane şebeke sorunu yok :D Tünelde bile çekiyor
Turkcell kullanıyorsanız veya çok şehir dışında değilseniz sorun olmuyor hocam. :D Turkcell'den önce TT kullanıyordum ve evimin bazı yerlerinde bırak 3G'yi, şebeke çekmiyordu. Şimdi Turkcell ile her yerde 4G çekiyor. :)

Oyla:

Merdanov

﷽Aใhล๓dนใเใใลh﷽
Yönetici
Destek Ekibi
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Merdan
Cihazım
Poco F5
Meslek
Mekanik
Konular
149
Turkcell kullanıyorsanız veya çok şehir dışında değilseniz sorun olmuyor hocam. :D Turkcell'den önce TT kullanıyordum ve evimin bazı yerlerinde bırak 3G'yi, şebeke çekmiyordu. Şimdi Turkcell ile her yerde 4G çekiyor. :)
Doğrudur hocam

Oyla:
Üst Alt