Yok öyle değil... "5 yıldan önce telefon değiştirmiyorum" derken, harçlara yapılan zamdan az etkileniyorum anlamında belirtmemiştim.
Telefonlar insanların mütemmim cüzü değil, ihtiyaç esnasında kullanacağı bir aygıttır. Bu anlamda da sık sık değiştirilen bir aygıt değildir. Eğer sık sık telefon değiştirirsen, devlet te harçlara zam yapar. Yani devlet kasasından gereksiz döviz çıkışına sebep olursan, harç ödemek suretiyle telefonu temin finansmanına katkıda bulunmak zorundasın demektir.
Esasında bu harçların artırılması, en çok benim gibi beş yılda bir defa telefon değiştirenlere zarar vermektedir. Çünkü sizler gibi sık sık telefon değiştirenler çoğunlukta olmasaydı, devlet harçlara zam yapmayacaktı. Yani mevzuya herkes kendi menfaati açısından bakarsa, daha ortaya birçok görüş çıkar.
Hasılı kelam; gençlerin önce telefonu bir araç olarak görüp, ihtiyaç halinde kullanılması gereken bir aygıt olarak kabul etmesi gerekir. Oysa gençler telefonu, kendilerinin ayrılmaz bir parçası( mütemmim cüz ) olarak görmektedir. Ayrılmaz bir parça olarak görünce, sık sık telefon değiştirmektedir. Sık sık telefon değiştirince, devlet te; yurtdışından telefon getirenlerden harç alıyor.
Esasında, yurtdışından 5 yılda bir defa telefon getirenlerden sıfır( 0 ) harç alınırsa daha adaletli olur. Sık sık telefon değiştirenlerin ceremesini bizler çekiyoruz.