Haber IMEI Kayıt Harcına Bir Zam Daha Geldi

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Pasaporta IMEI kayıt ücreti: 1813 TL
Yurt dışından getirilen telefonların pasaporta IMEI kayıt ücreti, yeniden değerleme oranına göre zamlanarak 1500 TL’den 1813 TL’ye çıktı. IMEI kayıt ücreti Kasım 2018’de 170,70 TL’den 500 TL’ye, Haziran 2019’da 618 TL’ye, Temmuz 2019’da 1500 TL’ye çıkmıştı. Bu ücret 2020 yılında 1813 TL olacak.

ELVD

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
ikon
Cihazım
xpr
Konular
205
Yurt dışından getirilen telefonların pasaporta IMEI kayıt ücreti, yeniden değerleme oranına göre zamlanarak 1500 TL’den 1813 TL’ye çıktı. IMEI kayıt ücreti Kasım 2018’de 170,70 TL’den 500 TL’ye, Haziran 2019’da 618 TL’ye, Temmuz 2019’da 1500 TL’ye çıkmıştı. Bu ücret 2020 yılında 1813 TL olacak.

desene hapı tüpüyle yuttuk devil~~

Muradovs

MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Umut Furkan
Cihazım
Mi 9T
Meslek
Bar Şefi
Konular
275
Imei reapir işini bilmiyordum eskiden bilseydim hep ucuza telefon alırdım. S10 lara bile atıyorlar bide iPhone'u kırsalar tam olur. :D

serkanguzel

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Serkan
Cihazım
Mi Max
Meslek
Emekli
Konular
15
Burada konu tüketme/ihtiyaç değil hocam konu "zam". Ben 5 yıldan önce telefon değiştirmiyorum beni ilgilendiren bir durum yok gibi konuşuyorsun ?

Bende tütün kullanmıyorum ama habire zam habire zam gelince de bana ne içen düşünsün dememek lazım diyorum ?

Neyse... Keyifli ve mutlu yaşamlar,forumlar diliyorum....
Yok öyle değil... "5 yıldan önce telefon değiştirmiyorum" derken, harçlara yapılan zamdan az etkileniyorum anlamında belirtmemiştim.

Telefonlar insanların mütemmim cüzü değil, ihtiyaç esnasında kullanacağı bir aygıttır. Bu anlamda da sık sık değiştirilen bir aygıt değildir. Eğer sık sık telefon değiştirirsen, devlet te harçlara zam yapar. Yani devlet kasasından gereksiz döviz çıkışına sebep olursan, harç ödemek suretiyle telefonu temin finansmanına katkıda bulunmak zorundasın demektir.

Esasında bu harçların artırılması, en çok benim gibi beş yılda bir defa telefon değiştirenlere zarar vermektedir. Çünkü sizler gibi sık sık telefon değiştirenler çoğunlukta olmasaydı, devlet harçlara zam yapmayacaktı. Yani mevzuya herkes kendi menfaati açısından bakarsa, daha ortaya birçok görüş çıkar.

Hasılı kelam; gençlerin önce telefonu bir araç olarak görüp, ihtiyaç halinde kullanılması gereken bir aygıt olarak kabul etmesi gerekir. Oysa gençler telefonu, kendilerinin ayrılmaz bir parçası( mütemmim cüz ) olarak görmektedir. Ayrılmaz bir parça olarak görünce, sık sık telefon değiştirmektedir. Sık sık telefon değiştirince, devlet te; yurtdışından telefon getirenlerden harç alıyor.

Esasında, yurtdışından 5 yılda bir defa telefon getirenlerden sıfır( 0 ) harç alınırsa daha adaletli olur. Sık sık telefon değiştirenlerin ceremesini bizler çekiyoruz.

sese61

Security
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Selçuk
Cihazım
Mi 9
Meslek
Güvenlik
Konular
18
Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.

anildinc1

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
anil
Cihazım
Mi 9T Pro Redmi
Meslek
Teknisyen
Konular
8
100 lira verirken elleri titriyor alirken titreme yok bir gün aksat yerlestiriyor hersey ates pası asgariye 200 300 artik ne koysada benzinden elektrikden su dan dogalgazdan 2 katini benden aliyor gelse nolur gelmese nolur günümüz gençleri issiz nereye baksam Suriyeli çalıştırır olmuş işe almama bahaneleride hazir kriz var sen neslin elinden tutmassan nereye gidecek bu devir

Amed

Freedom Of Thought
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Hakan
Cihazım
İphone X- Mi 6
Meslek
Muimi
Konular
18
Yok öyle değil... "5 yıldan önce telefon değiştirmiyorum" derken, harçlara yapılan zamdan az etkileniyorum anlamında belirtmemiştim.

Telefonlar insanların mütemmim cüzü değil, ihtiyaç esnasında kullanacağı bir aygıttır. Bu anlamda da sık sık değiştirilen bir aygıt değildir. Eğer sık sık telefon değiştirirsen, devlet te harçlara zam yapar. Yani devlet kasasından gereksiz döviz çıkışına sebep olursan, harç ödemek suretiyle telefonu temin finansmanına katkıda bulunmak zorundasın demektir.

Esasında bu harçların artırılması, en çok benim gibi beş yılda bir defa telefon değiştirenlere zarar vermektedir. Çünkü sizler gibi sık sık telefon değiştirenler çoğunlukta olmasaydı, devlet harçlara zam yapmayacaktı. Yani mevzuya herkes kendi menfaati açısından bakarsa, daha ortaya birçok görüş çıkar.

Hasılı kelam; gençlerin önce telefonu bir araç olarak görüp, ihtiyaç halinde kullanılması gereken bir aygıt olarak kabul etmesi gerekir. Oysa gençler telefonu, kendilerinin ayrılmaz bir parçası( mütemmim cüz ) olarak görmektedir. Ayrılmaz bir parça olarak görünce, sık sık telefon değiştirmektedir. Sık sık telefon değiştirince, devlet te; yurtdışından telefon getirenlerden harç alıyor.

Esasında, yurtdışından 5 yılda bir defa telefon getirenlerden sıfır( 0 ) harç alınırsa daha adaletli olur. Sık sık telefon değiştirenlerin ceremesini bizler çekiyoruz.
Yani burda suçlu vatandaş. Madem dışarıya döviz cıkmasın istiyorsun elinde ki dövizi içerde tutmasını bil. Gerci yurtiçinden alınan cihazlarda sonucta döviz olarak yurtdışından alınıyor. Her türlü döviz cikacak dışarda 100 cıkacağına içerde 300 bana verceksin diyor.

ribac23

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
cabir
Cihazım
s6 edge
Konular
50
bu saatten sonra 10.000 tl olsa ne olur hava civa... çak imei keyfine bak...

Amed

Freedom Of Thought
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Hakan
Cihazım
İphone X- Mi 6
Meslek
Muimi
Konular
18
Cep telefonları için her şekilde döviz çıkışı oluyor. Ancak ithalatçı eliyle getirilen telefon yurtiçinden satın alındığında, ithalatçı yaptığı ticaretinin de vergisini ödüyor.

Cep telefonu özelinde belirtmem gerekirse; devlet dövizi içerde tutmak için daha ne yapacak ? Gençlerin asosyal varlık olmalarını engellemek için hepsini cep telefonuna karşı özel eğitimden mi geçirmesi gerekir ?
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Altgeçidi sel bastı. Senin yamyamoğlun tatilini bile yarıda kesmedi. haha--
Herşeyede ne güzel kılıf uyduruyorsunuz. Millet ac işsiz siz gelen zamları savunuyorsunuz.

serkanguzel

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Serkan
Cihazım
Mi Max
Meslek
Emekli
Konular
15
Forumda siyaset yapmasak mı.
Aynen katılıyorum...

Adam "vur beline kazmayı" yapmış.

Bende "vur beline kazmayı" yaptığı için, bahse konu alakasız kişiyi yamyam olarak betimledim.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Herşeyede ne güzel kılıf uyduruyorsunuz. Millet ac işsiz siz gelen zamları savunuyorsunuz.

Zamları savunmadım. Ben yalnızca tespit yaptım.

Millet aç, işsiz edebiyatı yapıp, cep telefonu harçlarına yapılan zammı eleştirmek "yaman çelişki" değil mi ?

Yani aç ve işsiz olan kişi önce karnını doyurmanın çabasına mı girmeli, yoksa cep telefonu harçlarına yapılan zamlarla mı ilgilenmeli ?

Esasında aç-işsiz edebiyatının GSM forumlarında bahsinin hiç geçmemesi lazım ya... hadi neyse.

Son düzenleme:
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt