Haber IMEI Kayıt Harcına Bir Zam Daha Geldi

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Pasaporta IMEI kayıt ücreti: 1813 TL
Yurt dışından getirilen telefonların pasaporta IMEI kayıt ücreti, yeniden değerleme oranına göre zamlanarak 1500 TL’den 1813 TL’ye çıktı. IMEI kayıt ücreti Kasım 2018’de 170,70 TL’den 500 TL’ye, Haziran 2019’da 618 TL’ye, Temmuz 2019’da 1500 TL’ye çıkmıştı. Bu ücret 2020 yılında 1813 TL olacak.

serkanguzel

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Serkan
Cihazım
Mi Max
Meslek
Emekli
Konular
15
Harçlara zam yapılmasının amacı belli... Amaç; bireysel satın almalar yoluyla yurtiçine telefon girişini engellemek. Bu suretle de, döviz çıkışına engel olmaktır. Bu açıdan baktığımızda, alınan harç miktarı, oldukça caydırıcı işlev görmektedir. Alınan harç, aşağı yukarı 300 dolar civarında bir rakama denk geliyor.

Yani şöyle düşünmek gerekir. TR'den alınan yüksek model telefonun bedeli 1000 dolar ise, aynı telefonu yurtdışından 700 dolar'a almak mümkün oluyor ise, alınan harç miktarı caydırıcılık görevini yerine getirmiş olacaktır.

Eğer yurtiçinde 1000 Dolar'a satılan telefonu, yurtdışından 500 Dolar'a alabiliyorsanız, üzerine 300 dolar da harç ödeyip, yine de 200 dolar kar'a geçebilirsiniz.

Hoş, bu yazdığım şeyleri forumdaşların geneli zaten biliyor.

Hani bir söz vardır ya... "Minareyi çalan kılıfını hazırlar" derler. O kadar pahalı telefon getiren kişi, o harcı ödemeden nasıl kullanabileceğinin hazırlığını zaten yapmıştır.

Dolayısı ile yüksek model telefonları avantajlı fiyattan temin edemiyoruz diye, alttan alttan devlete çakmanın alemi yok.

serkanguzel

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Serkan
Cihazım
Mi Max
Meslek
Emekli
Konular
15
Tuzun pek kuru anlaşılan... haha--
Yoo... Ben hala samsung note4 tlf kullanıyorum. Hanım da mi max kullanıyor. 5 yıldan önce telefon değiştirmeyiz.

Bu işin tuzu kuru olmakla ilgisi yok. Yeni nesil gençlik telefonu kendisinin mütemmim cüz-i olarak görmektedir. Zaten bütün aksaklık ta buradan çıkmaktadır. Telefon insanların ayrılmaz bir parçası değil, ihtiyaç duyulması gereken zamanlarda kullanacağı bir aygıttır.

Son düzenleme:

t2301x

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
ali
Cihazım
redmi note8 pro
Konular
15
mtv benide şaşırttı 22 beklerken 12 yapmışlar vardır bir hinlik mtv yi senede 4 defaya çıkarmasınlar da bu arada vatandaşlık vergisi söz konusu söylenti var doğrumu bilemem

Stoya

Süper Üye
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
SERDAR
Cihazım
POCO X3 NFC
Meslek
Ev Erkeği
Konular
104
serkanguzel bu cevap klasik olan " Ben hep 50 tl'lik benzin/mazot alıyorum "diyen vatandaş cevabı gibi oldu hocam.

Tüpe zam gelince de " Biz doğal gaz kullanıyoruz zaten" demek gibi ;)

serkanguzel

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Serkan
Cihazım
Mi Max
Meslek
Emekli
Konular
15
serkanguzel bu cevap klasik olan " Ben hep 50 tl'lik benzin/mazot alıyorum "diyen vatandaş cevabı gibi oldu hocam.

Tüpe zam gelince de " Biz doğal gaz kullanıyoruz zaten" demek gibi ;)
Yine alakasız benzetme olmuş.

Benzini, mazotu, propan gazını, doğal gazı harcarsın-tüketirsin. Yani ihtiyacın ölçüsünde tüketirsin. Ama telefonu tüketemezsin... Demode olunca yenisini alırsın.

Sen istersen mevzuyu bir önceki mesajım çerçevesinde bir daha değerlendir.

Stoya

Süper Üye
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
SERDAR
Cihazım
POCO X3 NFC
Meslek
Ev Erkeği
Konular
104
Yine alakasız benzetme olmuş.

Benzini, mazotu, propan gazını, doğal gazı harcarsın-tüketirsin. Yani ihtiyacın ölçüsünde tüketirsin. Ama telefonu tüketemezsin... Demode olunca yenisini alırsın.

Sen istersen mevzuyu bir önceki mesajım çerçevesinde bir daha değerlendir.

Burada konu tüketme/ihtiyaç değil hocam konu "zam". Ben 5 yıldan önce telefon değiştirmiyorum beni ilgilendiren bir durum yok gibi konuşuyorsun ?

Bende tütün kullanmıyorum ama habire zam habire zam gelince de bana ne içen düşünsün dememek lazım diyorum ?

Neyse... Keyifli ve mutlu yaşamlar,forumlar diliyorum....

veliazak

Elit Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Veli
Cihazım
Redmi Note 4X
Konular
10
Burada konu tüketme/ihtiyaç değil hocam konu "zam". Ben 5 yıldan önce telefon değiştirmiyorum beni ilgilendiren bir durum yok gibi konuşuyorsun ?

Bende tütün kullanmıyorum ama habire zam habire zam gelince de bana ne içen düşünsün dememek lazım diyorum ?

Neyse... Keyifli ve mutlu yaşamlar,forumlar diliyorum....
Dikkat edilirse sizden alıntı yapıyorum... haha-- yoksa konuyu kilitleyecekler. Ekmek yoksa pasta yesincileri anladığım anda, muhataplığı kesiyorum... giggle~~

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt