Yardım İmei Kaydı

berkan010

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
Berkan
Cihazım
Mi 6
Konular
14
Yüklü Rom ve Versiyon Numarası
Global
Telefon Modeli
Mi 11 Ultra, 14 Pro Max
Bootloader Kilidi
Açık
Merhabalar,

Kimlik üstüne 14 pro max kaydı yapacağım ancak sorum var kayıt ekranında 3 adet girme hakkımız var 1. kısma 14 pro max 2. kısma xiaomi markasına ait imei girdiğimde ne gibi bir sorunla karşılaşabilirim?

berkan010

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
Berkan
Cihazım
Mi 6
Konular
14
Le eco Le max 2 model telefona ;

Samsung 8530 ve Nokia 6300 telefonun imei numaralarını yükletmiştim.

Le Max 2 telefon hala aktif kullanımda... imei'ler den de hala sorunsuz sinyal alıyorum. Hem de yurtdışından...

Yani telefonlardan biri Samsung, diğeri eski Nokia telefon. Yani bence çalışır sorun olmaz.

BTK ve operatörler imei değişikliği yapıldığını görür. Ancak yine de müdahale etmezler. Bugüne kadar müdahale ettikleri konusunda tek bir duyumum yok.

Asıl itiraz ettiğim yer de burası zaten... BTK müdahale etse ve şu imei yükleme konusunu tarihe gömse çok iyi olacak. Yani yıllardır yapmadığı işlem bu... Neden işlem yapmaz, anlamıyorum gerçekten...
Yani daha önce bende IOCEAN telefonuma farklı bir telefon imesini kaydettim ama bu sefer resmi bir kayıt olacak o yüzden şüphe ediyorum.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Onu yapmayın yapsanız bile btk yakalayıp kapatıyor.
Cihazlar birebir aynı olmalı modeli depolama ve renk.
Elbette cihazlara sadece sizin adınıza kayıtlı sim kart takılması gerekiyor.
Bence btk bunların arkasına düşmüyordur. Sizden sonra arkadaşın da dediği gibi üstüne düşmüyorlar pek

Oyla:

serkanguzel

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Serkan
Cihazım
Mi Max
Meslek
Emekli
Konular
15
Yani daha önce bende IOCEAN telefonuma farklı bir telefon imesini kaydettim ama bu sefer resmi bir kayıt olacak o yüzden şüphe ediyorum.
Ah keşke müdahale etse... Bu imei çakma işlemleri bıçak gibi kesilir. Yani ben istiyorum müdahale etmesini...

Sağda solda bi dünya adam imei kayıt harç ücretini eleştirip duruyor. Ama başta gidip kendisi imei çaktırıyor.

Millet yurtdışından getirdiği telefonuna ya resmi kayıt yaptırır, ya da yurtiçinden telefon satın alır.

Oyla:

burhan0660

Uzman Üye
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
burhan
Cihazım
mi max 2
Konular
27
Le eco Le max 2 model telefona ;

Samsung 8530 ve Nokia 6300 telefonun imei numaralarını yükletmiştim.

Le Max 2 telefon hala aktif kullanımda... imei'ler den de hala sorunsuz sinyal alıyorum. Hem de yurtdışından...

Yani telefonlardan biri Samsung, diğeri eski Nokia telefon. Yani bence çalışır sorun olmaz.

BTK ve operatörler imei değişikliği yapıldığını görür. Ancak yine de müdahale etmezler. Bugüne kadar müdahale ettikleri konusunda tek bir duyumum yok.

Asıl itiraz ettiğim yer de burası zaten... BTK müdahale etse ve şu imei yükleme konusunu tarihe gömse çok iyi olacak. Yani yıllardır yapmadığı işlem bu... Neden işlem yapmaz, anlamıyorum gerçekten...
hocam btk nasıl müdehale edecek ? ve neden müdehale ediyor misal veriyorum keşke telefonun % bilmem kaçı kadar vergisini ödesek de yurt dışından gelen telefonun o telefonu da 1-2 yıl sadece kendi üzerimize kayıtlı numarayla kullansak hem kaçagı önlemede iyi olur ve vergilendirip kayıt altına almış olur xiaomi veya imei degişimi olan bir çok cihazı kayıt ettireceklerdir kim cihazının içinin açılmasını istiyor valla ben bile istemiyorum vergilendirilmede adalet yok iphone 15 pro max vs vs telefon misal 100 bin vergisi 20 bin hadi eyvallah benim cihazım yurt dışından getirmişim garantiden feragat etmişim ee bu da 20 bine kayıt ediyoruz benim telefonun kendi o kadar etmiyor ? bu nasıl adalet bunları düzeltirlerse bu kaçak ve imei işi de bitecektir veya çok fazla düşecektir

Oyla:

mbak63

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
mustafa
Cihazım
13 ultra
Konular
21
telefonlar ayni model ve ayni kod olmali.mesela 14 peomaxlerin 4 5 farkli kodlu versiyonlari var atiyorum ikiside a2890 olacak,sim1 e birinci telefonun imeisi sim2 ye ikinci telefonun imeisini yazin.3 e herhangi bişey yazmayin bos birakin yoksa askida kalir.

Oyla:

berkan010

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
Berkan
Cihazım
Mi 6
Konular
14
telefonlar ayni model ve ayni kod olmali.mesela 14 peomaxlerin 4 5 farkli kodlu versiyonlari var atiyorum ikiside a2890 olacak,sim1 e birinci telefonun imeisi sim2 ye ikinci telefonun imeisini yazin.3 e herhangi bişey yazmayin bos birakin yoksa askida kalir.
Aynı model olmadığında ne gibi sorunlar olabilir, imei 1 alanına iphone 14 imei 2 alanına ise mi 11 ultra kaydettirmeyi düşünüyorum ne gibi sorun olabilir :D

Oyla:

mbak63

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
mustafa
Cihazım
13 ultra
Konular
21
Aynı model olmadığında ne gibi sorunlar olabilir, imei 1 alanına iphone 14 imei 2 alanına ise mi 11 ultra kaydettirmeyi düşünüyorum ne gibi sorun olabilir :D
kayit tamamlanmaz hocam 😅sim 1 ve sim 2 alanlari sizin 1 telefonun 2 hattini kaydetmeniz icin normalde.siz benim dedigim şekilde yapinca 2 ayni model ayni seri telefonu tek telefon gibi kaydetmis olacaksnz

Oyla:

berkan010

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
Berkan
Cihazım
Mi 6
Konular
14
kayit tamamlanmaz hocam 😅sim 1 ve sim 2 alanlari sizin 1 telefonun 2 hattini kaydetmeniz icin normalde.siz benim dedigim şekilde yapinca 2 ayni model ayni seri telefonu tek telefon gibi kaydetmis olacaksnz
Teşekkür ederim, evet biliyorum 2 imei tek telefon 2 hatlı telefonlar için normalde, ama sadece denemek istiyorum :) belki de hata vermeden devam eder :D

Oyla:

mbak63

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
mustafa
Cihazım
13 ultra
Konular
21
Teşekkür ederim, evet biliyorum 2 imei tek telefon 2 hatlı telefonlar için normalde, ama sadece denemek istiyorum :) belki de hata vermeden devam eder :D
imkansiz hocam😅2 tane iphone 14 kaydedin model numarasi ayni olmasin onu bile kabul etmiyor

Oyla:

serkanguzel

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Serkan
Cihazım
Mi Max
Meslek
Emekli
Konular
15
hocam btk nasıl müdehale edecek ? ve neden müdehale ediyor misal veriyorum keşke telefonun % bilmem kaçı kadar vergisini ödesek de yurt dışından gelen telefonun o telefonu da 1-2 yıl sadece kendi üzerimize kayıtlı numarayla kullansak hem kaçagı önlemede iyi olur ve vergilendirip kayıt altına almış olur xiaomi veya imei degişimi olan bir çok cihazı kayıt ettireceklerdir kim cihazının içinin açılmasını istiyor valla ben bile istemiyorum vergilendirilmede adalet yok iphone 15 pro max vs vs telefon misal 100 bin vergisi 20 bin hadi eyvallah benim cihazım yurt dışından getirmişim garantiden feragat etmişim ee bu da 20 bine kayıt ediyoruz benim telefonun kendi o kadar etmiyor ? bu nasıl adalet bunları düzeltirlerse bu kaçak ve imei işi de bitecektir veya çok fazla düşecektir
Hocam işte btk bu imei çakma işlemini, telefon model uyumsuzluğu sebebi nedeniyle, merkezlerinden bıçak gibi kesseydi, millet sağa sola yalpa yapıp durmayacaktı.

Sonrasında konu telefon harçlarına gelecekti. Telefonun fiyatı üzerinden imei kayıt harcı neyse, öder ve kullanmaya başlardık.

Devlet çakılan imei'nin telefonun marka / modeline uyumlu olup - olmadığını denetlemediği için, bizim gibi orta segment xiaomi telefon alacaklar, 20 bin TL gibi astronomik harca maruz kalmaktadır.

İşte bu nedenle, devlet marka/model üzerinden imei çakma işlemini bıçak gibi kesse de, bizler de yurtdışından getirdiğimiz telefonun fiyatı üzerinden kayıt harcını ödeyip, işimize baksak.

Oyla:

berkan010

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
Berkan
Cihazım
Mi 6
Konular
14