hocam btk nasıl müdehale edecek ? ve neden müdehale ediyor misal veriyorum keşke telefonun % bilmem kaçı kadar vergisini ödesek de yurt dışından gelen telefonun o telefonu da 1-2 yıl sadece kendi üzerimize kayıtlı numarayla kullansak hem kaçagı önlemede iyi olur ve vergilendirip kayıt altına almış olur xiaomi veya imei degişimi olan bir çok cihazı kayıt ettireceklerdir kim cihazının içinin açılmasını istiyor valla ben bile istemiyorum vergilendirilmede adalet yok iphone 15 pro max vs vs telefon misal 100 bin vergisi 20 bin hadi eyvallah benim cihazım yurt dışından getirmişim garantiden feragat etmişim ee bu da 20 bine kayıt ediyoruz benim telefonun kendi o kadar etmiyor ? bu nasıl adalet bunları düzeltirlerse bu kaçak ve imei işi de bitecektir veya çok fazla düşecektir
Hocam işte btk bu imei çakma işlemini, telefon model uyumsuzluğu sebebi nedeniyle, merkezlerinden bıçak gibi kesseydi, millet sağa sola yalpa yapıp durmayacaktı.
Sonrasında konu telefon harçlarına gelecekti. Telefonun fiyatı üzerinden imei kayıt harcı neyse, öder ve kullanmaya başlardık.
Devlet çakılan imei'nin telefonun marka / modeline uyumlu olup - olmadığını denetlemediği için, bizim gibi orta segment xiaomi telefon alacaklar, 20 bin TL gibi astronomik harca maruz kalmaktadır.
İşte bu nedenle, devlet marka/model üzerinden imei çakma işlemini bıçak gibi kesse de, bizler de yurtdışından getirdiğimiz telefonun fiyatı üzerinden kayıt harcını ödeyip, işimize baksak.