Soru İMEİ Kaybolmadan Sıfırlama

byrupi

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ensar
Cihazım
Mi 9
Konular
11
Merhaba arkadaşlar,

İmei kaybolmadan telefonu nasıl sıfırlayabilirim. TWRP taraftarı değilim. Güncelleme gelince twrp penceresinde takılı kalsın istemiyorum. Orjinal saf ayarlarında kalsın istiyorum açıkçası.

Rom indirip Recovery modda rom atarsan imei kaybolmadan sıfırlanmış olur mu ?

Stoya

Süper Üye
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
SERDAR
Cihazım
POCO X3 NFC
Meslek
Ev Erkeği
Konular
104
Twrp taraftarı olmadan olmaz silinir.
Twrp şart.

Oyla:

Monalte

T͜͡c٭ Sabri Can DOĞAN
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Sabri Can
Cihazım
Oneplus 8T
Konular
159
Twrp ile rom ve wipe işlemlerinde IMEI sıfırlanmaz hocam

Twrp siz rom atmak istiyorsanız Bootloader kilidini açıp Mi flash ile fastboot rom atabilirsiniz

Ayarlardan fabrika ayarlarına veya stok recovery ile hard reset atarsanız IMEI gider

Oyla:

By.TRabZonLu™

[☾★ ] ɑվվılժıՀ
Emekli Yönetici
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Oflu
Cihazım
iPhone 15 Pro M
Konular
498
Merhaba arkadaşlar,

İmei kaybolmadan telefonu nasıl sıfırlayabilirim. TWRP taraftarı değilim. Güncelleme gelince twrp penceresinde takılı kalsın istemiyorum. Orjinal saf ayarlarında kalsın istiyorum açıkçası.

Rom indirip Recovery modda rom atarsan imei kaybolmadan sıfırlanmış olur mu ?
Mi flash pro indirin :
Recovery seçin.
Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.

Telefonu kapatın
Ses açma tuşuna basılı tutarak PC ye bağlayın
3. Seçeneği seçin mi connect
Flash in recovery yazısına dokunun
Wipe user data deyin 2 defa

MI9'da ben twrp'siz bu şekilde yapıyorum. Bir sorun olmuyor yinede sizde sorun çıkartmayacak anlamı taşımıyor :)

Oyla:

byrupi

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ensar
Cihazım
Mi 9
Konular
11
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Botloader kilidi açık. Son sürüm Global indirdim. Recovery moda alıp rom atıyorum o halde ?
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Twrp ile rom ve wipe işlemlerinde IMEI sıfırlanmaz hocam

Twrp siz rom atmak istiyorsanız Bootloader kilidini açıp Mi flash ile fastboot rom atabilirsiniz

Ayarlardan fabrika ayarlarına veya stok recovery ile hard reset atarsanız IMEI gider
Tam anlayamadım, TWRP olmadan Recovery moda alıp rom atarsam imei gider mi gitmez mi ? Romu indirdim sadece başlatmak kaldı.

Son düzenleme:
Oyla:

cantara

Administrator
Yönetici
Admin
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emre
Cihazım
Xiaomi 13
Konular
427
Botloader kilidi açık. Son sürüm Global indirdim. Recovery moda alıp rom atıyorum o halde ?
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Tam anlayamadım, TWRP olmadan Recovery moda alıp rom atarsam imei gider mi gitmez mi ? Romu indirdim sadece başlatmak kaldı.
Mi Recovery ile yapılan wipe işlemlerinde IMEI silinmesinin nedeni TWRP gibi wipe yapmaması. Mi Recovery içerisindeki wipe data içerisine reset efs komutları da eklenmiş. Yani aslında tüm cihazlarda Mi recovery ile wipe yapıldığında EFS de resetleniyor. IMEI değiştirlmemiş ise resetlenmesi bir anlam ifade etmiyor çünkü orijinal olan geri geliyor ancak IMEI değiştirilmiş cihazlarda Mi Recovery ile wipe yapıldığında IMEI yazılmadan hemen önce sıfırlandığı hale geri dönüyor. TWRP'de ise wipe seçenekleri EFS'ye etki etmiyor.

Sorunuza gelirsek normal şartlarda siz her hangi bir wipe yapmayacağınız için silinmemesi gerekli fakat gelen güncellemeler sonrasında her halükarda sistem dalvik ve cache için otomatik olarak wipe yapacaktır. Bu wipe seçenekleri EFS'yi resetliyor mu? Bildiğim kadarı ile henüz kimse denemedi. Dilerseniz siz deneyerek bizleri bilgilendirebilirsiniz.

Oyla:

byrupi

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ensar
Cihazım
Mi 9
Konular
11
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Dün kararsız kaldım. Kürşat ustam ile konuşmamda son sürümün fastboot dosyasını indirip fasboot modunda rom at dedi. MiFirm sitesinden dosyayı indirdim henüz denemedim. Doğru mu anlamışım acaba ?

Oyla:

Monalte

T͜͡c٭ Sabri Can DOĞAN
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Sabri Can
Cihazım
Oneplus 8T
Konular
159
Dün kararsız kaldım. Kürşat ustam ile konuşmamda son sürümün fastboot dosyasını indirip fasboot modunda rom at dedi. MiFirm sitesinden dosyayı indirdim henüz denemedim. Doğru mu anlamışım acaba ?

Evet doğru anlamışsınız hocam ama indirdiğiniz fastboot romu mi flash ile yükleyebilirsiniz

Oyla:

alomerovic

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Refik
Cihazım
Mi 9
Konular
1

Selam, ben de IMEI atılmış MI9'a sıfırlama yapmak istiyorum. Anlatılan recovery işlemini yaptınız mı? Yaptıysanız sonuç nedir?

Oyla:
Üst Alt