Yardım İmei işlemi yapılmış cihazda güncelleme

emnymn

Yeni Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Emin Yaman
Cihazım
Xiaomi mi 9t
Konular
1
Arkadaşlar merhaba.Forumda yeniyim biraz araştırdım ama tam bir cevap bulamadım durumum için.
Mi9t telefonumda imei işlemi yapıldı telefoncuda, benim bi bilgim yok bu konularda.Telefonda magisk uygulaması yüklü,Sistem güncellemesi geldiğinde geçen aylarda güncellemeyi yap dediğimde telefon açılmamıştı.Açılınca da galiab twrp ekranında açılmıştı.Telefoncu da sistem çökmüş yeniden atıcaz dedi. Şimdi yine bir güncelleme geldi 500mb civarlarında ben yüklemeye çalışırsam yine aynı sorunla mı karşılaşırım.Telefona nasıl bir işlem yapıldı hangi uygulamalarla root atıldı vs. bilgim yok sadece magisk var telefonumda, bu işlerden anlayan birisi bana yardımcı olabilir mi rica etsem. Malum miuı 12 de geliyo öğrenemezsem güncelleme yapamayacağım ona da:)
Başka bi forumda kilidi açık cihazlarda güncellemeyi normal şekilde yapamazsınız gibi şeyler yazıyordu. Lütfen beni aydınlatın telefonuma neler yapmam gerekiyor en verimli şekilde kullanmak için. Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler

emnymn

Yeni Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Emin Yaman
Cihazım
Xiaomi mi 9t
Konular
1
Telefonun kendi ayarlar bölümü ya da (güç tuşu+ ses açma) ile açılan Main Menü ekranından sıfırlamadığın sürece imei silinmez. Root işlemi magisk benzeri uygulamalarla yapılır ki bu da sisteme çeşitli modüller ekleme amaçlı kullanılır. Normal haliyle kullanıyorsanız root a gerek yok. Bootloader açık ise genelde kullanıcı twrp ve magisk yükler ki güncelleme ya da modül eklesin. Siz twrp'siz de direkt güncelleme yaparsınız. Ancak sistem ağırlasır da ilerde formatlamak isterseniz bunu twrp üzerinden format data ile yapmanız gerek yoksa diğer türlü telefonu fabrika ayarlarına çekmeniz imei nizin silinmesine neden olur.
Teşekkür ederim hocam.O zaman ben en üstte anlatıldığı gibi güncellemeyi yapıp reboot diyorum değil mi?Bir de yedek alayım mı gerek var mıdır?

Oyla:

merttamer

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mert
Cihazım
Mi9 T 6gb 128
Meslek
Öğretmen
Konular
7
Teşekkür ederim hocam.O zaman ben en üstte anlatıldığı gibi güncellemeyi yapıp reboot diyorum değil mi?Bir de yedek alayım mı gerek var mıdır?
Twrp yüklüyse güncelleme için yine twrp ekranina atacaktır sizi. İndirdiniz güncelleme dosyasini twrp install den gösterip butonu sağa kaydırıp flaslarsiniz. Son olarak reboot system derseniz twrp de magisk de silinir. Yok reboot recovery derseniz twrp yine baştan acılır ve install kısmindan magisk yüklersiniz twrp kalıci olur. Ben twrp magisk kullanmam anlamam derseniz direkt reboot system deyin telwfon baştan açılır. Demem o ki twrp ve magisk olayını iyi okuyun ve inceleyin. Basit olmakla beraber en verimli ve güncel işlemleri twrp ve magisk den yaparsınız. Stoya hoca üstte paylaşmıştı.

Oyla:

emnymn

Yeni Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Emin Yaman
Cihazım
Xiaomi mi 9t
Konular
1
Twrp yüklüyse güncelleme için yine twrp ekranina atacaktır sizi. İndirdiniz güncelleme dosyasini twrp install den gösterip butonu sağa kaydırıp flaslarsiniz. Son olarak reboot system derseniz twrp de magisk de silinir. Yok reboot recovery derseniz twrp yine baştan acılır ve install kısmindan magisk yüklersiniz twrp kalıci olur. Ben twrp magisk kullanmam anlamam derseniz direkt reboot system deyin telwfon baştan açılır. Demem o ki twrp ve magisk olayını iyi okuyun ve inceleyin. Basit olmakla beraber en verimli ve güncel işlemleri twrp ve magisk den yaparsınız. Stoya hoca üstte paylaşmıştı.
Teşekkürler ederim hocam.reboot system deyip telefonu baştan açınca twrp siliniyor ya, bundan sonra yapacağım güncelleme işlemleri direk ayralardan güncelle deyince yapacak mı, yoksa her güncelleme geldiğinde twrp yi yüklemem gerekiyor mu? Sizleri de rahatsız ettim cahilliğimin kusuruna bakmayın
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Teşekkürler ederim hocam.reboot system deyip telefonu baştan açınca twrp siliniyor ya, bundan sonra yapacağım güncelleme işlemleri direk ayralardan güncelle deyince yapacak mı, yoksa her güncelleme geldiğinde twrp yi yüklemem gerekiyor mu? Sizleri de rahatsız ettim cahilliğimin kusuruna bakmayın
Hocam bir de telefoncu magisk silersen imei gider demişti bana o yüzden iyice emin olmak için sordum

Oyla:

Mr.cakmak

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mr.Cakmak
Cihazım
Redmi Note8 pro
Konular
5
hocam ilk mesajda belirttiğim gibi sürüm güncellemesi yaptığınız zaman twrp de açılacak ve dediğim işlemle güncelleme yapılmış olacak
siz tekrar magisk flash yapmazsanız twrp ve magisk silinir ve bundan sonraki güncellemeleri normal yoldan yapabilirsiniz

Oyla:

emnymn

Yeni Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Emin Yaman
Cihazım
Xiaomi mi 9t
Konular
1
hocam ilk mesajda belirttiğim gibi sürüm güncellemesi yaptığınız zaman twrp de açılacak ve dediğim işlemle güncelleme yapılmış olacak
siz tekrar magisk flash yapmazsanız twrp ve magisk silinir ve bundan sonraki güncellemeleri normal yoldan yapabilirsiniz
Teşekkür ederim hocam yardımlarınız için.

Oyla:

Aksan

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ayhan
Cihazım
K20 pro
Meslek
Tekstil
Konular
26
Hocam çok teşekkür ederim yardımın için.Bu ekran çıktı diye telefonu çökerttin sen diyip para almışlardı benden. Bir de inen güncelleme downloaded rom diye bir klasör var oradaki dosya değil mi?
Ne insanlar var harbi ramazan ramazan ağzımı bozacağım para benden gitmiş gibi hissettim inan Allah ıslah etsin böyle insanları ne diyeyim geçen de birinden cihaz bl kilidi açmak için 200 TL istemişler

Oyla:

Mr.cakmak

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mr.Cakmak
Cihazım
Redmi Note8 pro
Konular
5
ayrıca şöyle bir risk mevcut
eğer ki android sürümü yükseltiyorsanız örneğin 9 dan 10a
twrp den güncelleme yapıp reboot recovery deyip magisk flash yaparsanız telefon açılmaz

üst sürüm için uygun twrp flash yapılması gerekiyor
yani işin özü bu konularda fazla bilginiz yoksa iyi araştırma yapın hocam

Ne insanlar var harbi ramazan ramazan ağzımı bozacağım para benden gitmiş gibi hissettim inan Allah ıslah etsin böyle insanları ne diyeyim geçen de birinden cihaz bl kilidi açmak için 200 TL istemişler
hocam bunların allahtan korkusu yok herhalde ki böyle şeylere kalkışıyorlar
allah iyi insanlarla karşılaştırsın

Hocam bir de telefoncu magisk silersen imei gider demişti bana o yüzden iyice emin olmak için sordum
gitmez hocam merak etmeyin

Oyla:

emnymn

Yeni Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Emin Yaman
Cihazım
Xiaomi mi 9t
Konular
1
hocam ben 40 lira vermiştim .O kadar dedim ben bozmadım diye de el mahkum napalım.Bunlar aban tecrübe oldu bi daha firma garantili olmayan cihaz almayacağım gibi.

şimdi dediğiniz şekilde güncellemeyi başlattım.hiç twrp ekranına atmadı telefon yeniden başladı güncelleme yapılamadı dedi.Şimdi aynı dosyayı tekrar indiriyor sistem güncellleyici ne yapayım tekrar deniyeyim mi

hocam ben 40 lira vermiştim .O kadar dedim ben bozmadım diye de el mahkum napalım.Bunlar aban tecrübe oldu bi daha firma garantili olmayan cihaz almayacağım gibi.

şimdi dediğiniz şekilde güncellemeyi başlattım.hiç twrp ekranına atmadı telefon yeniden başladı güncelleme yapılamadı dedi.Şimdi aynı dosyayı tekrar indiriyor sistem güncellleyici ne yapayım tekrar deniyeyim mi
arkadaşlar ikinci defa güncellemeyi başlattım bu sefer daha uzun sürdü ama twrp ye atmadan güncellemeyi yaptı telefon.Telefoncu benim yerime yapmış demek ki işlemleri.Ancak telefonumda hala magisk var.tıklayınca magisk yüklü değil diyor ve yeni magisk güncellemesi mevcut diyor .Ben kullanmayacağım için direk uygulamayı kaldırayım mı? tekrardan teşekkürler

Son düzenleme:
Oyla:

Aksan

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ayhan
Cihazım
K20 pro
Meslek
Tekstil
Konular
26

arkadaşlar ikinci defa güncellemeyi başlattım bu sefer daha uzun sürdü ama twrp ye atmadan güncellemeyi yaptı telefon.Telefoncu benim yerime yapmış demek ki işlemleri.Ancak telefonumda hala magisk var.tıklayınca magisk yüklü değil diyor ve yeni magisk güncellemesi mevcut diyor .Ben kullanmayacağım için direk uygulamayı kaldırayım mı? tekrardan teşekkürler
Kullanmıyorsaniz kaldırın hocam sorun olmaz

Oyla:

cesurtr

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Rıdvan
Cihazım
Redmi Note 8
Konular
25

Hocam magiski kaldirabilirsiniz kullanmayacaksaniz zaten tekrar kurarsaniz uygulama da kendiliginden yüklenir. Yedek olarak da twrpye girdiginizde imei gitmesine karşılık kolay kolay gitmez de backup bölümünden efs yedegini almanizda ve bir yerde saklamanizda fayda var. Mr.cakmak hocamın dediği doğru android yukseltme gibi büyük guncellemelerde direk reboot system demelisiniz diğer türlü telefon açılmaz açıldıktan sonra isterseniz cihaziniz için güncel twrpyi kurarsiniz. Ve son olarak demek istediğim şey biliyorum Çok karmaşık görünüyor ilk başlarda bu işlemler ama bir kere ögrendikten sonra çok basit gelecektir ve garantisi var diye fahiş fiyatlar vermeye de gerek yok xiaomi markasi için diyorum bunu. Forumda isinize yarayacak bir ton bilgi mevcut ve gerektiginde de yardim edecek bir çok hocamiz. İyi günler

Oyla:
Üst Alt