Yardım İmei işlemi yapılmış cihazda güncelleme

emnymn

Yeni Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Emin Yaman
Cihazım
Xiaomi mi 9t
Konular
1
Arkadaşlar merhaba.Forumda yeniyim biraz araştırdım ama tam bir cevap bulamadım durumum için.
Mi9t telefonumda imei işlemi yapıldı telefoncuda, benim bi bilgim yok bu konularda.Telefonda magisk uygulaması yüklü,Sistem güncellemesi geldiğinde geçen aylarda güncellemeyi yap dediğimde telefon açılmamıştı.Açılınca da galiab twrp ekranında açılmıştı.Telefoncu da sistem çökmüş yeniden atıcaz dedi. Şimdi yine bir güncelleme geldi 500mb civarlarında ben yüklemeye çalışırsam yine aynı sorunla mı karşılaşırım.Telefona nasıl bir işlem yapıldı hangi uygulamalarla root atıldı vs. bilgim yok sadece magisk var telefonumda, bu işlerden anlayan birisi bana yardımcı olabilir mi rica etsem. Malum miuı 12 de geliyo öğrenemezsem güncelleme yapamayacağım ona da:)
Başka bi forumda kilidi açık cihazlarda güncellemeyi normal şekilde yapamazsınız gibi şeyler yazıyordu. Lütfen beni aydınlatın telefonuma neler yapmam gerekiyor en verimli şekilde kullanmak için. Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler

Mr.cakmak

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mr.Cakmak
Cihazım
Redmi Note8 pro
Konular
5
merhabalar hocam
gelen güncellemeyi indirip kurmak istediğinizde cihaz twrp de açılacak
twrp ana ekranında install kısmına gireceksiniz
telefonun dahili biriminde inen güncelleme dosyasını seçip aşağıdaki barı kaydıracaksınız işlem bitince reboot system diyeceksiniz
güncelleme yapılmış olacak

Oyla:

Stoya

Süper Üye
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
SERDAR
Cihazım
POCO X3 NFC
Meslek
Ev Erkeği
Konular
104
Linkte de görsel anlatımı mevcut...

Oyla:

emnymn

Yeni Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Emin Yaman
Cihazım
Xiaomi mi 9t
Konular
1
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
merhabalar hocam
gelen güncellemeyi indirip kurmak istediğinizde cihaz twrp de açılacak
twrp ana ekranında install kısmına gireceksiniz
telefonun dahili biriminde inen güncelleme dosyasını seçip aşağıdaki barı kaydıracaksınız işlem bitince reboot system diyeceksiniz
güncelleme yapılmış olacak
Hocam çok teşekkür ederim yardımın için.Bu ekran çıktı diye telefonu çökerttin sen diyip para almışlardı benden. Bir de inen güncelleme downloaded rom diye bir klasör var oradaki dosya değil mi?

Oyla:

Stoya

Süper Üye
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
SERDAR
Cihazım
POCO X3 NFC
Meslek
Ev Erkeği
Konular
104
Hocam çok teşekkür ederim yardımın için.Bu ekran çıktı diye telefonu çökerttin sen diyip para almışlardı benden. Bir de inen güncelleme downloaded rom diye bir klasör var oradaki dosya değil mi?

Evet

Oyla:

Mr.cakmak

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mr.Cakmak
Cihazım
Redmi Note8 pro
Konular
5
Rica ederim hocam artık biliyorsunuz
uyanık insanlara para kaptırmayın mm~~

Oyla:

cesurtr

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Rıdvan
Cihazım
Redmi Note 8
Konular
25
Arkadaşlar merhaba.Forumda yeniyim biraz araştırdım ama tam bir cevap bulamadım durumum için.
Mi9t telefonumda imei işlemi yapıldı telefoncuda, benim bi bilgim yok bu konularda.Telefonda magisk uygulaması yüklü,Sistem güncellemesi geldiğinde geçen aylarda güncellemeyi yap dediğimde telefon açılmamıştı.Açılınca da galiab twrp ekranında açılmıştı.Telefoncu da sistem çökmüş yeniden atıcaz dedi. Şimdi yine bir güncelleme geldi 500mb civarlarında ben yüklemeye çalışırsam yine aynı sorunla mı karşılaşırım.Telefona nasıl bir işlem yapıldı hangi uygulamalarla root atıldı vs. bilgim yok sadece magisk var telefonumda, bu işlerden anlayan birisi bana yardımcı olabilir mi rica etsem. Malum miuı 12 de geliyo öğrenemezsem güncelleme yapamayacağım ona da:)
Başka bi forumda kilidi açık cihazlarda güncellemeyi normal şekilde yapamazsınız gibi şeyler yazıyordu. Lütfen beni aydınlatın telefonuma neler yapmam gerekiyor en verimli şekilde kullanmak için. Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler
Hocam yüklediğiniz zaman diğer hocalarımın bahsettiği adımları tekrarlamaniz yetecektir ama bütün işlem bittikten sonra reboot system yerine reboot recovery yapip tekrar magisk yuklemeniz gerekiyor aksı takdirde twrp ve magisk yani root cihazınızdan kalkar tekrar yuklemekle ugrasmak zorunda kalırsınız. En güncel magiski de kendi sitesinden bulabilirsiniz.

Oyla:

Mr.cakmak

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mr.Cakmak
Cihazım
Redmi Note8 pro
Konular
5
Hocam yüklediğiniz zaman diğer hocalarımın bahsettiği adımları tekrarlamaniz yetecektir ama bütün işlem bittikten sonra reboot system yerine reboot recovery yapip tekrar magisk yuklemeniz gerekiyor aksı takdirde twrp ve magisk yani root cihazınızdan kalkar tekrar yuklemekle ugrasmak zorunda kalırsınız. En güncel magiski de kendi sitesinden bulabilirsiniz.
Hocam zaten eğer sürüm güncellemesi yapılıyor ise kalkması daha iyidir
Aksi taktirde bootlop olur
Sürüm güncellenip o sürüme uygun twrp nin tekrar flash yapılması en garanti çözüm
Ayrıca güvenlik güncellemeleri gibi ufak güncellemelerde zaten twrp ve magisk kalmayacak
Değerli yorumun için teşekkür ederim

Oyla:

emnymn

Yeni Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Emin Yaman
Cihazım
Xiaomi mi 9t
Konular
1
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Hocam peki root cihazımdan kalkarsa ne olur? İmei işlemi falan mı gidiyor? Ben telefonu normal haliyle kullanıyorum root izinlerini kullanmıyorum ki zaten.Twrp ve magisk giderse imei de mi gider?

Oyla:

merttamer

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mert
Cihazım
Mi9 T 6gb 128
Meslek
Öğretmen
Konular
7
Hocam peki root cihazımdan kalkarsa ne olur? İmei işlemi falan mı gidiyor? Ben telefonu normal haliyle kullanıyorum root izinlerini kullanmıyorum ki zaten.Twrp ve magisk giderse imei de mi gider?
Telefonun kendi ayarlar bölümü ya da (güç tuşu+ ses açma) ile açılan Main Menü ekranından sıfırlamadığın sürece imei silinmez. Root işlemi magisk benzeri uygulamalarla yapılır ki bu da sisteme çeşitli modüller ekleme amaçlı kullanılır. Normal haliyle kullanıyorsanız root a gerek yok. Bootloader açık ise genelde kullanıcı twrp ve magisk yükler ki güncelleme ya da modül eklesin. Siz twrp'siz de direkt güncelleme yaparsınız. Ancak sistem ağırlasır da ilerde formatlamak isterseniz bunu twrp üzerinden format data ile yapmanız gerek yoksa diğer türlü telefonu fabrika ayarlarına çekmeniz imei nizin silinmesine neden olur.

Oyla:
Üst Alt