Evet arkadaşlar facede sahibindende imei atilmiş cihaz alan varmı? 1350 tl gibi fiyata satılıyor kendi 8 litemi 1500e satıp note 7 almayı düşünüyorum ne düşünüyorsunuz alınırmı sizce? Birde sizce mavi rengimi güzel kırmızı mı?
metin55k kardeşim, yaklaşık 6-7 yıldır imei atılmış cihazlar kullanıyorum. ve bugüne kadar da hiçbir sıkıntı yaşamadım. Şu an kullandığım mi9t ve redmi note 7 de aynı şekilde. bugüne kadar ne bir sıkıntı yaşadım ne de bir problem.
Bazı arkadaşlar zarar ediyorsun demişte, misal 1350₺ ye aldığın telefonu zaten 1800₺ ye satamazsın ve bugün bu şekilde 1350₺ ye aldığın bir cihaz haliyle cihazın garantili fiyatı ve bu şekilde satanların fiyatının düşmesiyle de senin elindeki cihazın da satış fiyatı düşecektir en normal haliyle. ve bu durum sadece xiaomi cihazları için geçerli değil. Yine misal olarak bugün 6000₺ küsür liraya aldığın bir samsung cihazını yarın satayım desen 4000₺ ye gidiyor, bu işler böyle.
Yukarıda da söylediğim gibi 6-7 yıldır bir sıkıntı yaşamadım şahsım olarak. bana soranlarada şiddetle imei atılı telefon öneriyorum. bir cihazı 1300 - 1350₺ bandında alabiliyorsam tutupta garantili diye 500-600₺ fark ödemem... Sahi garanti neydi??? Elinden düşürüp kasasını yada ekranını kırdığında/çatlattığında garantiye giriyor mu... tabii ki HAYIR. Peki herhangi bir şekilde cihazda bir arıza oluştuğunda ( Xiaomi, samsung, huawei, htc, sony, lg) hangi servis olursa olsun, ucunda mutlaka kullanıcı hatası deyip sana kilitliyor mu ücretini??? her halükarda... EEEEE; sen söyle şimdi, her türlü parasını ödedikten sonra neden garantili cihaza fazladan para ödeyeyim... Sitemizde (
www.miuiturkiye.net / forum.miuiturkiye.net) yılalrdır kendini kanıtlamış cihaz satan kardeşlerimiz/arkadaşlarımız var ve bu sitedeki çoğu adminimiz/kullanıcı kardeşlerimiz cihazlarını bu şekilde kullanıyorlar.
Kısacası bu kardeşim... Gerisi sana kalmış... (Ve dipnot olarak ta şunu belirtmek istiyorum, bu işler tamamen şans işidir. Kimisi hiçbir sıkıntı yaşamaz, kimisi de sorunlarla boğuşur ve yineliyorum bu sadece Xiaomi için geçerli değil. (Geçen sene bir arkadaşım Pupa firmasından iphone 8 plus aldı, Allah'tan kutuyu orda açtırdı. Kutudan arka kapağın alt kısmı tam kapatılmamış ayrık bir 8 plus çıktı.) bir kişide böyle bir sıkıntı oldu diye geri kalan milyonlarca kişide de aynı problem olacak değil...